Työnhaku sai yllättävän käänteen


Pikaruokaravintolassa työskennellyt Oona Kirsi päätti hakea töihin Hämeenmaalle äkillisten lisätyötarpeiden työtehtävään. Rekrytointiprosessi saikin yllättävän käänteen, kun Oonalle tarjottiin toista työtehtävää S-marketista.

#tuhatjayksitarinaahämeenmaalta

Syksyllä 2020 Oona Kirsi teki päätöksen siitä, että elämässä on oikea hetki uudenlaisille haasteille. Pikaruokaravintolassa vuoropäällikkönä työskennellyt Oona päätti hakea uusien tuulien innoittamana töihin Hämeenmaalle. Positiivisen asenteensa, hyvin tehdyn hakemuksen ja ennakkoluulottomuutensa ansiosta Oona pääsikin hakemansa työtehtävän eli äkillisten lisätyötarpeiden paikan rekrytointiprosessin ensimmäiseen vaiheeseen.

– Rekrytointi oli mielestäni onnistunut, koska se oli hyvin suunniteltu, ja informaatio muun muassa aikatauluista kulki hyvin. Erityisesti ryhmähaastattelu jäi positiivisena mieleen, koska työnkuvaan kuitenkin kuuluu olennaisena osana erilaisten ihmisten kanssa toimiminen, Oona kertoo.

Rekrytoinnin edetessä Oonan huomattiin soveltuvan paremmin erääseen toiseen työtehtävään kuin hänen hakemaansa. Oonalle kerrottiin asiasta, ja hän sopi haastattelun kyseisen työpaikan esimiehen kanssa. Työpaikasta vastaava esimies näki saman potentiaalin, joka Oonasta oli havaittu jo rekrytoinnin esikarsintavaiheessa.

Oonan potentiaali tulevana hämeenmaalaisena kantoi lopulta sellaiseen toimipaikkaan, johon hän ei ollut alun perin edes hakenut. Muutaman puhelun ja keskustelun jälkeen löytyi kaikille osapuolille paras ratkaisu.

”Todella mukavat työkaverit”

Oona siis työllistyi muutaman mutkan kautta toimipaikkaan, joka ei rekrytointiprosessin alussa tullut hänelle edes mieleen. Oona aloitti myyjän työt lahtelaisessa S-market Mascotissa syys-lokakuun vaihteessa 2020. Hän kokee löytäneensä juuri sellaisen työn, joka tarjoaa hänen toivomiaan uudenlaisia haasteita.

– Työ on ylittänyt odotukset positiivisesti. Olen yllättynyt siitä, kuinka nopeatempoista ja monipuolista nykyinen työni on vuorosta riippumatta, Oona toteaa.

Hän kertoo viihtyvänsä Hämeenmaalla erittäin hyvin.

– Omassa työssäni parasta on työn vaihtelevuus, asiakaspalvelu ja todella mukavat työkaverit, Oona hymyilee.

Uusia oppeja Valmennusringistä

Alkuvuodesta, työskenneltyään Hämeenmaalla vasta muutamia kuukausia, Oona ajautui keskustelemaan esimiehensä kanssa Hämeenmaan Valmennusringistä, jonka tarkoituksena on kehittää myyjiä toimialan osaajiksi ja tulevaisuuden vastuunottajiksi. Oona innostui urakehitysmahdollisuudesta välittömästi. Hän haki Valmennusrinkiin, ja pääsikin mukaan oppimaan uusia asioita sekä kehittämään itseään entistä rautaisemmaksi kaupan alan ammattilaiseksi.

Oona odottaa malttamattomasti Valmennusringin oppien omaksumista.

– Valmennusringistä odotan eniten sitä, että saan paljon uutta tietoa, jota pääsen hyödyntämään omassa työssäni.

Valmennuksessa käsitellään monipuolisesti erilaisia markettoimialaan liittyviä teemoja. Oonalle on jo valikoitunut suurimmat kiinnostuksen kohteet valmennuksen kattavasta kokonaisuudesta.

– Haluan erityisesti oppia lisää markettoimialan järjestelmistä ja prosesseista.