Sattuman kautta unelmauralle


Pesukatujen kokenut konkari: ABC-myyntipäällikkö Teemu Mikkola.

#tuhatjayksitarinaahämeenmaalta

Teemun tarina Hämeenmaalla alkoi sattuman kautta, kun hän haki opiskeluiden jälkeen S-päällikkö-valmennukseen.

- Työ kaupan alalla kiinnosti opiskeluiden takia, Teemu sanoo.

Haettuaan päällikkövalmennukseen, Teemulta kyseltiin kiinnostuksesta ABC Pesukadun töihin. Ja nehän kiinnostivat! Työt Launeen Pesukadun päällikkönä alkoivat kesällä 2005. Päällikkökoulutus jäi siis lopulta väliin ja käytännön työt aloitettiin heti. Teemun ensimmäisenä työpäivänä Hämeenmaalla ohjelmassa oli toimipaikkoihin tutustumista.

Teemu on työskennellyt koko uransa ajan esihenkilönä. Työt alkoivat Launeelta ja monien vaiheiden kautta hän päätyi ABC-myyntipäälliköksi.

- Työpäiväni ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Ne sisältävät paljon viestintää puhelimen, sähköpostin ja Workplacen välityksellä sekä kiertämistä eri toimipaikoissa, joissa varmistan autopesujen toiminnan ja autan henkilöstöä erilaisissa ongelmatilanteissa. Varmistan, että kaikki toimii ja asiakkaat saavat puhtaita autoja. Neuvon ja avustan henkilöstöä mittarikenttiin liittyvissä asioissa ja toisinaan tuuraan esihenkilöäni polttonesteen hinnoittelussa, Teemu kertoo työstään.

MONIPUOLISIA PROJEKTEJA

Hämeenmaalla on 15 Carwash-yksikön lisäksi 38 ABC-asemaa, joiden ympäristöturvallisuutta ja teknistä toimivuutta Teemu käy säännöllisesti tarkastamassa. Lisäksi hän on toiminut oman työnsä ohella valmentajana Jollas-instituutissa ABC- jakeluasemanhoitajan valmennuksissa eri osuuskaupoille.

- Valmennukset sisältävät muun muassa mittarikentän ylläpitoa, huoltoon ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja sekä ABC-ketjun toimintamalleja poikkeustilanteisiin, hän paljastaa.

Vuonna 2005 Hämeenmaalla oli kolme autopesuyksikköä: pesukatu Laune,  Tuulos Lammilla ja Savikukko Hollolassa.

- Vuosien varrella toimintaa on laajennettu ja olen saanut olla mukana kehittämässä ja laajentamassa pesuverkostoamme, avaamassa kymmeniä kylmäasemia sekä avustamassa liikennemyymälöiden avauksessa, Teemu iloitsee.

Viimeisimpänä projektina oli S-market Jukolaan rakentunut autopesu ja kylmäasema. Launeen ja Tiiriön asemia on vuosien varrella kehitetty ja viilattu vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Työssään Teemun on saanut viihtymään loistava esihenkilö ja mahtavat tiimit, joiden kanssa on mukava työskennellä.

- Hämeenmaa on hyvä paikka olla töissä. Tällainen monipuolinen työ ja itsenäinen rooli sopivat minulle, Teemu sanoo.

- Haluan kehittyä juuri tässä työssä vielä lisää, hän jatkaa.

Mieleenpainuvimmat muistot Teemun uralta ovat olleet Launeen sekä Tiiriön laiteuudistusten rakentamiset ja valmistumiset vuonna 2018

- Uusien toimipaikkojen avaaminen on aina hienoa, mutta erityisesti nämä kaksi ovat painuneet mieleen, Teemu muistelee.

Teemu lähettää vielä terveiset kaikille hämeenmaalaisille:

- Usko itseesi ja omaan tekemiseesi. Jokainen duuni on tärkeä, työpaikasta tai -tehtävästä riippumatta. Yhdessä tsemppaamalla olemme huippujengi, joka saa aikaan huipputuloksia.