Kesätyöt


Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää vuosittain joka kesä asiakaspalvelusta kiinnostuneita nuoria. Vuonna 2023 työllistimme yli 1300 kesätyöntekijää Kanta- ja Päijät-Hämeessa eri toimialoille ja -paikoille.

Alle 18-vuotiaiden kesätyöhaku on päättynyt

Alle 18-vuotiaiden hakuaika on päättynyt. Kiitos jokaiselle hakemuksen lähettäneelle nuorelle! 💚 Seuraavaksi käymme hakemukset läpi ja kaikkiin hakijoihin tullaan olemaan yhteydessä rekrytointiprosessin aikana vähintään sähköpostitse. Tarkkailethan siis sähköpostiasi lähiaikoina!

Tavoitteenamme on tarjota tänäkin vuonna myös nuorille, alle 18-vuotiaille, kesätyöpaikkoja eri toimipisteissämme. Pyrimme tarjoamaan nuorille mahdollisuuden tutustua kaupan ja liikennemyymälöiden sekä kahviloiden ja ravintoloiden työtehtäviin.

Odotamme harjoitteluun hakevilta intoa ja aitoa halua työskennellä asiakaspalvelutehtävässä, iloista asiakaspalveluilmettä sekä halua oppia uusia asioita ja työelämän pelisääntöjä.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun voi suorittaa tietyllä alalla vain kerran. Koululaisella voi siis olla vain yksi tietyn ammatin tutustumisjakso. Jos aiempina kesinä on jo suorittanut kyseisen tutustumisjakson esim. kaupassa, voi mahdollisuuksien mukaan seuraavana kesänä hakea paikkaa liikennemyymälästä, ravintolasta tai kahvilasta, muttei enää kaupasta.

Haluamme myös mahdollistaa kesätyöpaikkoja niille alle 18-vuotiaille nuorille, jotka eivät enää voi hakea Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun. Tarjoammekin jo mahdollisesti aiemmin harjoittelujakson suorittaneille hakijoille mahdollisuuksien mukaan eripituisia kesätyöjaksoja toimipaikoissamme.

Hakijan tulee olla täyttänyt vähintään 14 vuotta vuoden 2024 aikana.

Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku vuodelle 2024 on päättynyt

Osuuskauppa Hämeenmaa työllistää vuosittain joka kesä asiakaspalvelusta kiinnostuneita nuoria. Hämeenmaan kesätyöpaikat tulevat hakuun aina aikaisin vuoden vaihtuessa. Kesätyöpaikkoja on tarjolla Hämeenmaan eri toimialoilla ja toimipaikoissa Kanta- ja Päijät-Hämeessä, ja mahdollistamme vuosittain nuorille talenteille erilaisia ja monipuolisia kesätyömahdollisuuksia. Kesätyöntekijöiltämme edellytetään 18 vuoden ikää, mutta myös nuoremmille kesätyötä vaille oleville pyritään aina avaamaan oma kesätyöhakunsa.

Myös kesätyöntekijämme ovat oikeutettuja Hämeenmaan ja S-ryhmän Suomen laajimpiin henkilöstöetuihin. Voit tutustua niihin täällä!

Kesätyöhaku päättyi 18.2.2024.

Kesätyökokemuksia Hämeenmaalta

Siina - S-market Hennala


Siinan mielestä mielenkiintoisinta myyjän työssä ovat monimuotoiset asiakaskohtaamiset. Asiakaspalvelun lisäksi hänen työpäivänsä täyttyvät mm. kassa- ja hyllytystyöstä. Siina haki Hämeenmaalle kesätöihin ennen kaikkea siksi, että on kuullut S-ryhmän olevan hyvä työnantaja ja tarjoavan alueosuuskauppoineen hyviä työllistymismahdollisuuksia myös kesäsesongin ulkopuolella.

Tiina - S-market Hennala


Tiina pääsi Hämeenmaalle kesätöihin lukion lopputaipaleella. Sillä tiellä hän on nyt ollut melkein 40 vuotta! Työnohella hän on opiskellut vielä merkonomiksi.

Lue lisää

Jonna - Hämeenmaan konttori


"Valmistuin 2017 joulukuussa tradenomiksi, ja tein 2018 syksyyn asti Prismassa töitä, kunnes syyskuussa 2018 aloitin konttorilla taloushallinnossa."

Lue lisää

Moona - Prisma Laune


"Aloitin 2019 kesätöissä Prisma Launeella, tästä alkoi työurani Hämeenmaalla. Olin tällöin lukion toisella vuodella ja kesätöiden tarkoituksena oli tienata vähän taskurahaa, täällä sitä silti edelleen ollaan. Kesätöiden lähestyessä loppua, minulle tarjottiin uutta sopimusta ja tartuin tähän kiinni."

Lue lisää

Anni - ABC Renkomäki


Liikennemyymälätyöntekijöiden päivät ovat vaihtelevia – vauhdikkaitakin. ”Ehdin tekemään työpäivän aikana montaa erilaista asiaa, kuten toimimaan kassalla, siistimään tiloja, tarjoilemaan ja auttamaan tuotteiden valmistuksessa keittiön puolella. Meillä on todella hyvä yhteishenki työporukan kesken, eikä hymy hyydy haastavissakaan tilanteissa.”

Venla - Prisma Riihimäki


"Hakiessani kesätöihin Hämeenmaalle odotin työn olevan monipuolista ja vaihtelevaa – arvaukseni osoittautui oikeaksi." Työhön tuovat vaihtelevuutta niin monipuoliset työtehtävät kuin vaihtelevat työvuorotkin. Isossa kaupassa on paljon tekemistä, ja aluksi oli myös paljon opittavaa.

Fanni - S-market Forssa


Fanni haki Hämeenmaalle kesätöihin, koska hän halusi saada työkokemusta kaupan alalta – erityisesti kassatyöskentelystä. ”Olen ollut aiemmin kaksi viikkoa Tutustu työelämään ja tienaa – kesäharjoittelussa”, hän kertoo. S-marketissa Fanni on päässyt työskentelemään kassalla, kuten toivoi, hyllyttämään tuotteita ja auttamaan myymälän puhtaanapidossa.

Ella - S-market Sokos


”Olin ensin Hämeenmaan Tutustu ja tienaa -harjoittelussa, minkä jälkeen olen ollut useampana kesänä töissä eri S-marketissa." Ellan työtehtäviin kuuluu kassatyöskentelyn ohella esimerkiksi tavaroiden hyllytys, asiakaspalvelu ja myymälän siisteydestä huolehtiminen.