Tehtävänkuvat


Hämeenmaa on aidosti monipuolinen ja monialainen! Meillä työskentelee eri alojen ammattilaisia erilaisissa tehtävissä, mm. myyjinä, kokkeina, asentajina, tuoteryhmävastaavina, vuoropäällikköinä, myyntipäällikköinä sekä esimerkiksi taloushallinnon, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisina. Tältä sivulta löydät tietoa yleisimmistä tehtävänkuvistamme.

Myyjä (marketkauppa)

Työtehtäviin kuuluu hyllytystyö, kassatyöskentely, myymälän siisteydestä huolehtiminen sekä tärkeimpänä asiakkaiden palveleminen. Tehtäväkuva vaihtelee toimipaikasta riippuen. Myyjän tehtävässä työskentelevän tulee olla rutiineista pitävä tiimityöskentelijä, joka on myös valmis muuttuviin tilanteisiin arjessa.

Vastuumyyjä (marketkauppa)

Työtehtäviin kuuluu perinteisen myyjän tehtävien lisäksi vastuu toimipaikan toiminnan sujuvuudesta yhdessä esimiehen ja muiden mahdollisten vastuumyyjien kanssa. Vastuumyyjän työtehtävässä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, viestintätaitoja sekä kykyä organisoida ja johtaa tiimiä toimipaikan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Liikennemyymälätyöntekijä (ABC)

Liikennemyymälätyöntekijän työtä kuvaavat monipuolisuus sekä eri toimialojen parissa työskentely saman katon alla. Liikennemyymälätyöntekijänä pääsee työskentelemään niin ravintolassa, marketissa kuin Hesburgerissa/ABC-burgerissakin. Työtehtävät ovat erittäin monipuolisia ja niitä on vaihtelevasti kaikilla liikennemyymälän työpisteillä.

Ravintolassa osallistutaan muun muassa buffetpöydän siistimiseen, astiahuoltoon sekä ruuan tarjoilemiseen salissa. Marketissa pääsee hyllyttämään tuotteita, purkamaan kuormaa sekä palvelemaan asiakkaita niin myymälässä, kuin kassallakin. Hesburgerissa valmistetaan pikaruoka-aterioita sekä huolehditaan ravintolan siisteydestä. Työn keskiössä on laadukas asiakaspalvelu työpisteestä riippumatta.

ABC-liikennemyymälän peukutettavassa asiakaspalvelussa näkyy persoonallisuus, iloisuus ja aloitteellisuus. Liikennemyymälätyöntekijänä pärjää parhaiten, kun nauttii asiakaspalvelutyöstä sekä sen hektisyydestä ja on hyvä joukkuepelaaja omassa tiimissä. ABC:llä jokainen työpäivä on erilainen; asiakkaana voi olla ohi ajava lomamatkalainen tai kolme bussillista luokkaretkeläisiä. Se onkin tämän työn suola!

Vuoropäällikkö (ABC ja Ravintolamaailma)

Perinteisten liikennemyymälätyöntekijän työtehtävien lisäksi vuoropäällikkö vastaa omassa työvuorossaan henkilökunnan johtamisesta sekä toimipaikalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Vuoropäällikön tehtävässä pärjää parhaiten, kun omaa hyvää paineensietokykyä, vuorovaikutustaitoja, kykyä organisoida asioita sekä kykyä innostaa, motivoida ja johtaa tiimiä toimipaikan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vuoropäällikkö huolehtii ja varmistaa positiivisen asiakaskokemuksen toteutumisen ja toimii oman vastuualueensa esihenkilönä. Vastuualueita ovat muun muassa myynnin toteutuminen, persoonallinen asiakaspalvelu, tuotteiden saatavuus ja henkilöstön ohjaaminen.

Esihenkilötehtävien lisäksi vuoropäällikkö osallistuu monipuolisesti asiakaspalvelu- ja myyntityöhön salissa, ravintolassa ja marketissa. Hän toimii esimerkkinä henkilöstölle ja antaa palautetta vuoron toiminnasta kannustaen ja opastaen. Vuoropäällikkö toimii yhdessä muun työryhmän kanssa varmistaen omassa vuorossaan hyvän työvireen ja ilmapiirin.

Hämeenmaan liikennemyymälässä vuoropäällikkönä työskentelevä Laura kertoo vuoropäällikön tehtävästään:

”Tehtävänkuvaani vuoropäällikkönä kuuluu huolehtia, että työt ja muutkin asiat tulevat hoidetuksi ja tietysti työntekijöiden tukena ja apuna oleminen aina kun he sitä tarvitsevat. Lisäksi tilaan viikoittain myös osan toimipaikkaan tarvittavista tuotteista ja tavaroista. Mukavinta vuoropäällikön tehtävässä on, että saan hoitaa tilauksia ja pidän myös erilaisten ongelmatilanteiden ratkomisesta.”

Lauran mukaan tärkeimpiä ominaisuuksia vuoropäällikölle ovat kyky olla aina askeleen edellä tilanteessa kuin tilanteessa, asiakaspalveluhenkisyys, hyvä päätöksentekokyky sekä taito olla reilu ja tasapuolinen esihenkilö.

Yötyö-liikennemyymälätyöntekijä (ABC)

Osa ABC-liikennemyymälöistämme palvelee asiakkaitamme vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Yötyöntekijänä pääset kokemaan ABC:n öistä taikaa työvuorojen painottuessa yövuoroihin. Yövuoron tehtävänä on huolehtia peukutettavasta asiakaspalvelusta myös öiseen aikaan sekä valmistella liikennemyymälää seuraavaa päivää varten.

ABC-Renkomäellä yövuorossa työskentelevä Laura kuvailee työtään liikennemyymälässä seuraavasti:

Yövuoron tärkein tehtävä asiakaspalvelun ohessa on oikeastaan laittaa paikat kuntoon seuraavaa päivää varten. Täyttää kaapit, heiluttaa rättiä sekä valmistaa vitriiniin tuotteet. Jotkut tietyt siivousjutut kuuluvat ainoastaan yövuorolle sekä myös tiskikoneen pesu. Yövuorossa myös tuurataan S-marketin työntekijää tauon ajan.

Yövuorossa on parasta, että työ on monipuolista eli saa olla vähän joka työpisteellä. Ja on yövuorossa tietenkin myös vähän erilainen tunnelma kuin päivisin. Yötyöntekijän tärkeimmät ominaisuudet ovat mielestäni oma-aloitteisuus sekä ripeä työote hommaan, kuin hommaan!”

Ravintolamaailman työntekijä

Ravintolamaailman työntekijän tehtäviin kuuluvat kaikki ravintolan työtehtävät. Kahvilassa valmistat suolaisia ja makeita vitriinituotteita ja huolehdit vitriinin esille laitosta. Keittiössä valmistat buffetin lounasruokaa, salaatteja, à la carte –annoksia ja pizzaa. Hesburgerissa valmistat ja myyt tuotteita ketjun ohjeiden mukaisesti.

Näiden tehtävien lisäksi huolehdit ravintolan siisteydestä sekä yhtenä tärkeimmistä työtehtävistäsi on asiakkaiden palveleminen iloisen persoonallisella otteella. Tehtävässä edellytetään hyvää paineensietokykyä, ripeyttä ja kykyä pitää montaa lankaa käsissään yhtä aikaa. Tehtävässä pärjätäksesi sinulla ei ole välttämätöntä olla koulutusta ravintola-alalle, sillä koulutamme aina uudet työntekijämme työtehtävään.

Ravintolamaailman vuoropäällikkö

Ravintolamaailman työntekijän tehtävien lisäksi vuoropäällikkö vastaa työn sujuvuudesta, tiimin johtamisesta sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesti. Vuoropäällikön tehtävässä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, viestintätaitoja sekä kykyä organisoida ja johtaa tiimiä toimipaikan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kokki ja kokkiapulainen (ABC ja Ravintolamaailma)

Liikennemyymälöissä kokit valmistavat päivän aikana herkullisen aamiaisen, täyttävän lounasbuffetin salaattipöytineen, maistuvia à la carte-annoksia sekä salissa myytäviä vitriinituotteita. ABC-kokki huolehtii annoskorttien ja tarkan reseptiikan avulla asiakkaille laadukkaan ruokailukokemuksen joka päivä!

Kokin työtehtäviin kuuluu ruoan valmistamisen lisäksi kaikki keittiön työtehtävät, kuten noutopöydän täyttö ja siistiminen, keittiön omavalvonta sekä ravintolan varaston hallinta. Kokin työtehtävässä pärjää parhaiten, kun omaa priorisointikykyä, luontaista ripeyttä ja aitoa halua tehdä asiakaspalvelutyötä vilkkaassa työympäristössä. Lisäksi kokin tehtävään vaaditaan alan koulutus.

Kokkiapulainen avustaa ABC:llä kaikissa keittiön työtehtävissä ja ruuan valmisteluissa painottuen makeiden ja suolaisten kahvileipien, à la carte-annosten sekä pizzojen valmistukseen. Kokkiapulaisen tehtävässä tärkeintä on innostus alan tehtäviä ja ruuanlaittoa kohtaan. Kokkiapulainen voi siis olla esimerkiksi keittiöalan opiskelija tai alasta kiinnostunut tulevaisuuden kokki - motivaatio ja halu oppia ravintola-alasta ratkaisevat!

 

Tarjoilija (á la carte -ravintola)

Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu salityöskentely, tilauksien vastaanottaminen sekä niiden hoitaminen, tuotteista kertominen sekä tärkeimpänä laadukas asiakaspalvelu. Tarjoilijan työ edellyttää hyviä esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Tehtävässä vaaditaan taitoa itsenäiseen työskentelyyn ja joustavuutta nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.

Vuoropäällikkö (á la carte -ravintola)

Tarjoilijan työtehtävien lisäksi vuoropäällikkö vastaa työn sujuvuudesta, tiimin johtamisesta sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesti. Vuoropäällikön tehtävässä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, viestintätaitoja sekä kykyä organisoida ja johtaa tiimiä toimipaikan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kokki (á la carte)

Kokin työtehtäviin kuuluu kaikki keittiön työtehtävät painottuen à la carte annosten valmistukseen. Kokin työtehtävässä menestyäkseen vaaditaan alan koulutusta ja ammattitaitoa, priorisointikykyä, luontaista ripeyttä ja aitoa halua tehdä asiakaspalvelutyötä vilkkaassa työympäristössä.