Usein kysytyt kysymykset


Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin, työnhakuun liittyviin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Miten haen Osuuskauppa Hämeenmaalle töihin?

Kaikki Hämeenmaan avoimet työpaikat löytyvät täältä.

Tarkastellaksesi kiinnostavia työtehtäviä, valitse työnhakusivustolta Yritys-valikoista Osuuskauppa Hämeenmaa. Tällä valinnalla saat esiin kaikki markettoimialan, ravintolatoimialan, liikennemyymälöiden, autokaupan ja konttoritoimintojen avoimet tehtävät.

Tilanteesta riippuen vastaanotamme myös avoimia työhakemuksia sekä työharjoitteluhakemuksia. Nämä löytyvät myös avoimista työpaikoista, kun haku on käynnissä. Avoin hakemus on aina mahdollisuus ja käymme aina läpi meille saapuneet avoimet hakemukset.

Tarvitseeko hakijan olla täysi-ikäinen?

Edellytämme hakijoilta pääsääntöisesti 18-vuoden ikää.

Millainen on hyvä työhakemus?

Lue vinkit hyvään työhakemukseen täältä.

Mitä tapahtuu työhakemuksen lähettämisen jälkeen?

Jokainen työhakemus luetaan Hämeenmaan rekrytointitiimin toimesta. Suurimmassa osassa rekrytointeja hakijoita on paljon, minkä vuoksi käytämme myös videohaastattelutyökalua hakemusten esikarsintaan. Lopulta osa hakijoista etenee esimiehen yksilöhaastatteluun. Viestimme rekrytoinnin etenemisestä sähköpostilla viimeistään, kun kaikki hakemukset on käyty läpi. Valitettavasti osa viesteistämme ohjautuu välillä roskapostikansioon, joten sitä kannattaa myös seurata hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Mistä tiedän, että hakemukseni on varmasti tullut perille?

Saat järjestelmästä automaattisen Kiitos hakemuksestasi -viestin sähköpostiisi. Toivomme, että seuraat sähköpostiasi (myös roskapostikansiota).

Voinko muokata hakemustani?

Valitettavasti lähetettyä hakemusta ei voi muokata. Tehdessäsi hakijatilin voit poistaa jättämäsi hakemuksen ja tehdä sen jälkeen uuden hakemuksen. Suosittelemme hakijatilin luomista, sillä sen jälkeen voit hakea useisiin paikkoihin jo olemassa olevilla hakijatiedoillasi. Varaathan aikaa hakemuksesi huolelliseen tekemiseen, täytäthän kaikki pyydetyt kentät, liitäthän ansioluettelon ja vastaathan mahdollisiin kysymyksiin. Mikäli sinulla on aikaisempaa työkokemusta ja suosittelijoita, niiden lisääminen hakemukseesi edistää työnsaantimahdollisuuksiasi.

Miten hakijalle viestitään hakuprosessin edetessä?

Viestimme rekrytoinnin etenemisestä pääsääntöisesti sähköpostilla viimeistään, kun kaikki hakemukset on käyty läpi. Kuten aiemminkin on jo mainittu, osa viesteistä ohjautuu valitettavasti roskapostikansioon, joten sitä kannattaa myös seurata hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Voinko lähettää hakemukseni ja ansioluettelon sähköpostitse?

Emme vastaanota työhakemuksia sähköpostitse tietosuojasyistä. Lisäksi rekrytointijärjestelmämme kautta pystymme käsittelemään suuria hakijamääriä ja mahdollistamme tasapuolisen kohtelun kaikille hakijoille.

Milloin saan tietää, olenko saanut työpaikan ja miten siitä ilmoitetaan?

Esimies ilmoittaa yksilöhaastattelussa käyneille valinnasta henkilökohtaisesti yksilöhaastattelujen jälkeen.

Jos minut kutsutaan haastatteluun, kuka haastattelun tekee?

Haastattelija vaihtelee rekrytointikohtaisesti. Haastattelijoina voivat toimia esimerkiksi toimipaikan esimies tai HR-asiantuntija. Haastattelussa voi joskus olla mukana useampi haastattelija.

Miten voin valmistautua työhaastatteluun?

Tässä muutama vinkki työhaastatteluun valmistautumiseen:

  • Tule ajoissa paikalle
  • Tutustu yritykseen etukäteen
  • Valmistaudu myös itse kysymään jotain tehtävästä tai yrityksestä
  • Kiinnitä huomiota olemukseesi
  • Valmistaudu kertomaan omat vahvuutesi tehtävää koskien.

Voidaanko haastattelu toteuttaa ryhmähaastatteluna?

Järjestämme myös ryhmähaastatteluja. Ilmoitamme tästä aina haastattelukutsussa.

Onko työsuhteessa oleville tarjolla työsuhde-etuja?

Työntekijämme saavat käyttöön Hämeenmaan ja S-ryhmän erinomaiset henkilöstöedut. Hämeenmaalaiset saavat S-ryhmän kaikista eli yli 1 800 toimipaikasta henkilökunta-alennusta tuotteesta riippuen 3–25 prosenttia. Hämeenmaan henkilöstöllä on myös monia oman osuuskauppansa etuja, kuten tulospalkkausjärjestelmä sekä kattavat työhyvinvointi- ja työterveyspalvelut. Lue lisää henkilökuntaeduistamme

En löydä vastausta kysymykseeni, mihin voin olla yhteydessä?

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen osuuskauppahameenmaa.rekrytointi@sok.fi