Talviolympialaiset liikuttavat lapsia Hämeenlinnassa


03.02.2020

Hämeenlinnan Hiihtoseura järjestää tulevana sunnuntaina 9.2. odotetun koko perheen hiihtotapahtuman Ahveniston moottoriradan hiihtostadionilla. Yhteistyössä Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa järjestettävät talviolympialaiset starttaavat klo 10.30.

Maksuttomassa koko perheen tapahtumassa hiihtotyyli on vapaa. Ajanottoa ei ole, ja kaikki osallistujat palkitaan tasapuolisesti.

Lasten Talviolympialaisten pitkäaikainen koordinaattori Laura Kaukokari kertoo hiihtoseuralaisten odottavan tapahtumaa innostunein mielin, joskin vallitsevien olosuhteiden vuoksi jännittyneinä.

– Olemme toistaiseksi toiveikkaita, mutta varaudumme siihen, että tapahtumaan saattaa tulla muutoksia.

Poikkeuksellisen lauha ja vähäluminen talvi on hankaloittanut eri talvitapahtumien järjestäjien työtä. Hämeenlinnassa lähtökohtana on, ettei perinteistä tapahtumaa peruta.

– Voi olla, että joudumme kuitenkin soveltamaan esimerkiksi lyhentämällä hiihtomatkoja tai lumenpuutteessa taittaa matkat kävellen, kertoo Laura Kaukokari.

Tapaa poliisi ja halaa Sini-nallea

Ahvenistolla nähtäneen tänäkin vuonna paikallisen poliisin ja pelastuslaitoksen edustajat ajoneuvoineen.

– Olemme saaneet sellaisen virkamieslupauksen, että he tulevat paikan päälle, jos ei tule yllättäviä hälytystehtäviä, Kaukokari mainitsee.

Lisäksi tapahtuma-alueella pieniä osallistujia riemastuttaa Hämeenmaan oma maskotti, Sini-nalle.

– Lasten Talviolympialaiset ovat mahtava juttu! Tapahtuman tunnelma on täynnä positiivista jännitystä, kun lapset lähtevät innoissaan ”kisaamaan”. Tukijoukkojen kannustushuudot siivittävät matkaa ja maaliin saapuvien ilmeet ovat riemukkaat, tietää Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

Hänen mukaansa Lasten Talviolympialaisten pääyhteistyökumppanina toimiminen on yksi Osuuskauppa Hämeenmaan monista tavoista olla mukana asiakkaidensa arjessa ja ennen kaikkea kannustaa lapsia liikkumaan.

Talviolympialaisissa on neljä eri sarjaa ikäluokittain. Lähdöt tapahtuvat porrastetusti:

klo 11:00           9+ v.                   n. 1 000 m

klo 11:30           0–4 v.                 100 m

klo 12:00           5–6 v.                 300 m

klo 12:30           7–8 v.                 300–400 m

Talviolympialaisiin on ilmoittautunut tähän mennessä kuutisenkymmentä lasta. Tapahtumaan voi ilmoittautua edelleen, aina 6.2. saakka, osoitteessa www.hameenlinnanhiihtoseura.fi

Kaukokari toivoo osallistujien olevan paikalla viimeistään puoli tuntia ennen oman sarjansa alkua. Kilpailunumerot jaetaan tapahtumapaikalla.

 

Lisätietoja:

Hämeenlinnan Hiihtoseura, tapahtumakoordinaattori Laura Kaukokari, 050 354 7664

Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, 050 542 3811