Seurahuone laajenee 19 uudella huoneella


10.02.2020

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone laajeni yhdeksällä uudella Solo-huoneella. Myöhemmin keväällä valmistuu vielä kymmenen hotellihuonetta lisää. Laajennuksen myötä hotellin huonemäärä nousee 166:een.

Uusissa kahden hengen huoneissa hehkuvat lämpimät värisävyt. Sama värimaailma jatkuu hotellin uudispuolen käytävällä, esimerkiksi seinien rosokuvioisessa vinyylitapetissa.

– Valituilla väreillä on tavoiteltu rauhallista fiilistä, ja palautteiden perusteella olemmekin onnistuneet siinä, hotellinjohtaja Marika Haavisto hymyilee.

Myös valaistus on sävyltään lämmin. Huoneissa on Mount Kelvin -valaistuksenohjausjärjestelmä, josta saa ohjelmoitua kuhunkin huoneeseen joko päivä-, ilta- tai yövalaistuksen tai sammutettua valot kokonaan. Uusissa huoneissa ja niiden kylpyhuoneissa on lisäksi liiketunnistimet, jotka on ohjelmoitu kellonaikojen mukaan.

Kehon lämpötilan mukaan muotoutuvat, kunnollisen tuen koko vartalolle antavat patjat takaavat vieraalle levolliset yöunet. Samoin huoneisiin asennetut vesikiertoiset kattosäteilijät, jotka huolehtivat huoneiden lämmittämisestä ja jäähdyttämisestä.

– Vastaavanlaisia säteilijöitä on asennettu myös aiemmissa uudistuksissamme. Energiatehokkuus, tasainen lämpö, hiljainen ääni ja vedottomuus ovat niiden suurimpia etuja, tietää Marika Haavisto.

Lahden Seurahuone on kaupungin hotelleista ainoa, jonka huoneissa hyödynnetään säteilijöitä.

Uusien huoneiden sisustus on hyvin pitkälti toistensa kaltainen, joskin yhdestä kylpyhuoneesta löytyy mielenkiintoinen sisustuselementti: älylasi, jonka saa napista painamalla kirkkaaksi tai peittäväksi.