S-Etukortti Debit -kortin hintamuutos siirtyy lokakuun alkuun


23.02.2021

S-Etukortti Debit muuttuu maksulliseksi vasta lokakuun alusta aiemmin ilmoitetun huhtikuun sijaan. Lykkäämällä muutoksen voimaantuloa S-Pankki haluaa varmistaa, että kaikille asiakkaille jää riittävästi aikaa vaihtaa korttinsa maksuttomaan ja monipuolisempaan S-Etukortti Visaan tai muuhun maksuttomaan S-Etukorttiin.

S-Pankki ilmoitti asiakkailleen tammikuussa, että vanhanmallinen, siruton ja Visa-tunnukseton S-Etukortti Debit -kortti muuttuu maksulliseksi 1.4.2021. Hintamuutoksen voimaantuloa lykätään kuitenkin eteenpäin, ja kortti muuttuu maksulliseksi vasta 1.10.2021.

”Emme ole pystyneet käsittelemään S-Etukortti Debit -korttien lopettamisilmoituksia ja uusien korttien tilauksia niin nopeassa aikataulussa kuin olisimme toivoneet. Tämän vuoksi asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia”, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

”Taataksemme kaikille asiakkaille riittävästi aikaa korttiasian hoitamiseen päätimme siirtää hintamuutoksen voimaantuloa puolella vuodella eteenpäin. Kiirettä ei siis ole. Lähetämme henkilökohtaisessa kirjeessä tai verkkopankin viestissä vielä tarkemmat ohjeet kaikille niille asiakkaille, joita asia koskee”, Lundell jatkaa.

Aikaa S-Etukortti Debit -kortin lopettamiseen ja uuden kortin tilaamiseen on syyskuun loppuun asti. Asian hoitamiseksi ei ole välttämätöntä käydä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä, vaan sen voi hoitaa esimerkiksi verkkopankissa tai lomakkeella.

Hintamuutos koskee vain teknologialtaan vanhentunutta S-Etukortti Debit -korttia, jota ei ole tarjottu uusille asiakkaille vuoden 2012 jälkeen. Toisin kuin Visa-tunnuksellisilla S-Etukorteilla, S-Etukortti Debitillä on voinut maksaa vain S-ryhmän omissa toimipaikoissa. S-Etukortti Debitissä ei ole sirua, eikä siinä ole siten myöskään turvallista lähimaksuominaisuutta.

Vaikka S-Etukortti Debit -korttia ei enää tarjotakaan uusille asiakkaille, voivat nykyiset S-Etukortti Debitin käyttäjät jatkaa S-Etukortti Debitin käyttöä halutessaan kolmen euron kuukausimaksulla. Maksu veloitetaan 1.10.2021 alkaen siltä S-Pankissa olevalta tililtä, johon kortti on liitetty.

”Suosittelemme kuitenkin S-Etukortti Debit -korttien käyttäjille siirtymistä maksuttoman S-Etukortti Visan käyttöön, jolla pystyy Bonuksen kerryttämisen lisäksi maksamaan kaikkialla Suomessa, ulkomailla ja verkossa”, Lundell sanoo.

Kaikki S-Etukortti Visa -kortit ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville. Jos asiakas ei tarvitse maksuominaisuutta S-Etukorttiinsa, voi hän valita myös pelkästään Bonuksen kerryttämiseen tarkoitetun S-Etukortti Käteiskortin. Myös käteiskortti on maksuton.

LISÄTIETOA