Lahden yhteiskoulun oppilaat tekevät hyvää!


Keskiviikkona 12.10. yhtäriläiset auttavat asiakkaita ostosten tekemisessä ja pakkaamisessa kassalla. Peruskoulun jokainen ikäluokka perehtyy ja osallistuu hyväntekemiseen ikäkaudelleen sopivalla tavalla.

12.10.2022

Keskiviikkona 12.10. yhtäriläiset auttavat asiakkaita ostosten tekemisessä ja pakkaamisessa kassalla. Peruskoulun jokainen ikäluokka perehtyy ja osallistuu hyväntekemiseen ikäkaudelleen sopivalla tavalla: 8. luokkalaiset auttavatkin asiakkaita S-market Sokoksessa sekä Launeen, Holman ja Sykkeen Prismoissa.

– Tämä on ainakin kivempaa kuin kemian tunnit, naurahtaa Maria, joka on päässyt auttamaan asiakkaita Sokoksen S-marketiin.

– Onhan tämä hauskaa vaihtelua olla täällä koulun sijaan, jatkaa Marian luokkakaveri Laura hymyillen.

Maria ja Laura kiteyttävät kauniisti ajatuksiaan siitä, miksi kaikkien on tärkeää tehdä hyväntekeväisyystempauksia.

– Mitä enemmän teet hyvää, niin sitä enemmän muut saavat siitä inspiraatiota tehdä itse hyvää!

Oppilaat kertovat, että palaute päivästä on ollut pelkästään positiivista.

– Asiakkaat ovat olleet todella ilahtuneita siitä, että täällä on porukkaa auttamassa, ja että saa juteltua enemmän kauppareissun lomassa.

Myös Prisma Launeella ollaan samanlaisissa tunnelmissa.

– Tämä päivä on ollut mukavaa vaihtelua oppitunteihin, kun välillä voi olla kassalla auttamassa pakkaamisessa ja välillä taas tarjota apua ostosten tekemiseen, kertovat Milka ja Peppi.

Vaikka apua ei tarvittaisikaan, on sitä Milkan ja Pepin mukaan hyvä olla tarjolla.

– On tärkeää osoittaa, että on olemassa ihmisiä jotka haluavat auttaa, vaikka apua ei juuri nyt haluttaisikaan tai tarvittaisikaan ottaa vastaan.

Launeellakin tempaus on saanut kiitosta.

– Tämä on asiakkaiden mielestä ollut hauska juttu ja he ovat kiitelleet pakkausavusta!