Lahden Seurahuoneelle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki


Visit Finland on myöntänyt Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle Sustainable Travel Finland -merkin. Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden.

20.11.2020

Seurahuone on ensimmäinen Lahden seudulla Sustainable Travel Finland -merkin saanut toimija.

– Otamme tunnustuksen suurella ilolla ja ylpeydellä vastaan sekä jatkamme entistä suuremmalla innolla arvokasta työtämme kestävän matkailun hyväksi, hotellinjohtaja Marika Haavisto iloitsee.

Perinteikkäälle ja laajalti tunnetulle lahtelaishotellille vastuullinen toiminta ei tarkoita katteettomia lupauksia, vaan vastuullisteot lunastetaan ja tehdään näkyväksi arjessa – esimerkiksi seuraavin tavoin:

  • Tuoreimman tunnustuksen lisäksi Seurahuoneella on Green Key -sertifikaatti, jonka toteutumista ulkopuoliset arvioijat seuraavat vuosittain.
  • Paperittomuus on päivän sana, ja turhaa tulostamista vältetään. Esimerkiksi Seurahuoneen Trattoria-ravintolan keittiöön ei tulosteta tilausmääräyksiä, vaan ne lähetetään sähköpostilla kokeille, jotka katsovat tilaukset tabletilta.
  • Seurahuoneen lämmitys-, vesi- ja energiankulutusta seurataan tarkasti. Lisäksi hotellin tiloissa on liiketunnistimella ohjatut valot ja LED-valaistus.
  • Hotellissa on vähennetty runsaasti juomapillien käyttöä. Käytössä olevat pillit ovat ekologisia.
  • Seurahuoneella ei valmisteta ruokaa uhanalaisiksi luokitelluista kalalajeista. Naudanlihan käyttöä on vähennetty huomattavasti, ja ruokalistoihin sekä muihin tarjoiluihin on lisätty kasvisruokavaihtoehto. Kokoustarjoilut on suunniteltu sesonkiajattelun mukaisesti, ja lähituottajien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.
  • Veden virtaamaa ja kulutusta seurataan säännöllisesti. Kaikki hotellin jätevedet puhdistetaan, ja Seurahuoneen katolla on aurinkokeräimet, jotka lämmittävät osan käyttövedestä.

Oman henkilöstön ääni kuuluu

Lahden Seurahuoneen henkilöstö on keskeisessä roolissa hotellin vastuullisuustyössä.

– Hotellissamme kiinnitetään monin eri tavoin huomiota kestävään kehitykseen, ja jokaisella työntekijällämme on mahdollisuus kantaa kortensa kekoon omalla toiminnallaan. Henkilökuntamme keskustelee työyhteisömme ”sisäisessä somessa” esimerkiksi kierrättämisestä ja lajittelemisesta. Näin pystymme jakamaan osaamistamme toinen toisillemme. Henkilöstön osallistaminen hotellimme vastuullisuusohjelmaan on yksi avainasioista, kertoo Marika Haavisto.

Lahden Seurahuoneen tulevaisuuden tavoitteita ovat muun muassa ruokahävikin merkittävä vähentäminen, lajittelun tehostaminen, hiilijalanjäljen pienentäminen ja työtyytyväisyyden säilyttäminen korkealla tasolla.