Lahden keskustan Prisma-hanke purjehtii myötätuulessa


Kauppakeskus Sykkeen uudistaminen on saanut hyvän startin, ja ensimmäisiä muutostöitä on jo tehty. Osuuskauppa Hämeenmaan uusi Prisma-keskus avataan Sykkeessä keväällä 2021.

12.06.2020

Hämeenmaa osti viime vuoden syyskuussa lahtelaisen Kauppakeskus Sykkeen kiinteistön ja alkoi suunnitella kauppakeskuksessa toimivan S-marketin laajentamista Prismaksi. Kauppakeskuksen kehittämissuunnitelmat ovat edenneet hyvin, ja Prisma Sykkeen odotetaan valmistuvan keväällä 2021. Uusi Prisma työllistää valmistuessaan merkittävästi enemmän työntekijöitä kuin nykyinen S-market Syke.

– Uusia työntekijöitä tarvitaan noin 20–30, ryhmäpäällikkö Ville Kivinen Hämeenmaalta kertoo.

Nykyisessä S-market Sykkeessä on viitisenkymmentä vakituista työntekijää.

Hämeenmaan tavoitteena on kehittää Lahden keskusta-alueen palvelutarjontaa ja lisätä keskustan elinvoimaa. Monipuolinen, erikokoisten kotitalouksien tarpeisiin vastaava keskusta-Prisma edistää omalta osaltaan tätä tavoitetta. Prismaksi uudistuva S-market Syke pidetään avoinna muutostöiden aikana.

Uuden ajan kauppakeskus

Prisma-hankkeen ohessa koko kauppakeskuskiinteistöä modernisoidaan.

– Kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan ja kiinteistötekniikkaa uudistetaan vastaamaan nykyajan tarpeita ja vaatimuksia. Sykkeestä löytyy remontin jälkeenkin kattava palvelutarjonta ja runsaasti eri toimijoita. Vuokrattavien liiketilojen täyttöaste on hyvä, mutta kauppakeskuksen toisesta kerroksesta löytyy kuitenkin vielä tilaa, Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen vinkkaa.

Kauppakeskuksen pysäköintihallia uudistettiin hiljattain muun muassa valaistuksen osalta: nyt vapaat pysäköintiruudut näkee helposti kattoon asennettujen merkkivalojen ansiosta.

S-marketin lisäksi Sykkeessä toimii toinenkin Hämeenmaan toimipaikka, kauneuden ja hyvinvoinnin erikoisliike Emotion. S-marketin vieressä sijaitsevalle Emotion Sykkeelle alettiin Prisma-suunnitelman myötä etsiä uutta liiketilaa kauppakeskuksen tiloista, mutta sopivaa tilaa ei löytynyt ja keskuksen Emotion-myymälä suljetaan syyskuun 2020 lopussa. Kauppakeskuksen kehittämisestä aiheutuvien muutosten myötä Emotion Sykkeen tarjonta ja palvelut yhdistetään Sokos Lahden kosmetiikkaosaston valikoimaan ja muuhun palvelutarjontaan. Lahden pääkadun varrella toimivan Sokos-tavaratalon valikoima on Emotion-tarjontaa laajempi.