Koronarokotuksen voi taas loppukuusta pistäytyä hakemassa ostosten yhteydessä


11.04.2022

Huhtikuun viimeisellä viikolla koronarokotuksen saa taas ilman ajanvarausta kaupassa käynnin yhteydessä. Väliaikainen pop-up-rokotuspiste pystytetään alkuviikoksi 25.–27. huhtikuuta Osuuskauppa Hämeenmaan Prisma Launeelle (Ajokatu 83, Lahti) ja loppuviikoksi 28.–29. huhtikuuta Prisma Holmaan (Johanneksenkatu 4, Lahti). Rokotuspiste on auki kello 12–18.

Pop-up-pisteiltä rokotuksen voivat ottaa kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Rokotuspisteiltä voi ottaa 1., 2., 3. tai 4. rokotteen. Neljännen rokotteen saavat tällä hetkellä vain 80 vuotta täyttäneet tai voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt aikaisintaan kolme kuukautta kolmannen rokotuksen jälkeen. Kaksi rokotetta saanut ja koronataudin sairastanut iäkäs tai voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö voi ottaa kolmannen rokotteen, kun sairastetusta taudista on kulunut 3 kuukautta. Kolme rokotetta saanut ja sen lisäksi koronataudin sairastanut iäkäs tai voimakkaasti immuunipuutteinen ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokotetta.

Rokotuspisteille voi tulla vain täysin oireettomana, ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus.

Paras tapa suojautua koronataudin vakavaa muotoa vastaan on ottaa rokotus