Kannustajat-tuella tunnepohjaista taidetoimintaa nuorille


19.08.2021

Osuuskauppa Hämeenmaan Kannustajat-ohjelma jakaa vuosittain 60 000 euroa tukea kanta- ja päijäthämäläisille seuroille, harrastusyhdistyksille, kulttuuritoimijoille sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Sponsorointiohjelman avulla tuetaan lasten ja nuorten harrastamista sekä hyvinvointia edistävää toimintaa. Viime kevään Kannustajat-äänestyksessä eniten ääniä sai Lahden ensi- ja turvakoti ry, joka järjestää saamansa tukisumman avulla mm. taide- ja tunnetyöpajatoimintaa nuorille.

Taide- ja tunnetyöpajassa nuoret saavat mahdollisuuden käsitellä taiteen ja luovan ilmaisun kautta esimerkiksi turvallisuusteemaa sekä minäkuvaa ja sen muodostumista.

– Luovan ilmaisun kautta nuorten on usein helpompi käsitellä niitä teemoja, joita heidän on muuten vaikea sanoittaa, toteaa Susanna Tinnilä Lahden ensi- ja turvakodista.

Mieskaveritoiminnan ohjaajana työskentelevän Susannan mukaan nuorten työpajatoiminta on tarkoitus käynnistää tulevana syksynä ja toteuttaa jatkossa 1–2 kertaa vuodessa.

– Aloitamme toiminnan pienehkön ryhmän kanssa. Tavoitteena on luoda toimiva konsepti, joka voidaan monistaa pysyväksi osaksi Lahden ensi- ja turvakodin toimintaa, Susanna kertoo.

Lahtelaisyhdistys sai Osuuskauppa Hämeenmaalta yhteensä 3 000 euroa Kannustajat-tukea.

– Panostuksemme lasten ja nuorten toimintaan yhteistyössä asiakasomistajiemme kanssa vaikuttaa konkreettisesti alueemme hyvinvoinnin edistämiseen. Lahden ensi- ja turvakodin nuorille suunnatulla toiminnalla on erittäin tärkeä yhteiskunnallinen merkitys, Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä toteaa.

 

Taide- ja tunneilmaisu osaksi yhdistystoiminnan arkea

Ensi- ja turvakodin edustajat esittelivät keväällä ideansa nuorten taide- ja tunnetyöpajasta Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan museopedagogille.

– Saamme työpajatoimintamme tueksi paikallisen taidealan ihmisen. Uskon, että tämänkaltainen toiminta on sellaista, joka sekä motivoi nuoria ja on heille hyödyksi, Susanna Tinnilä iloitsee.

Taide- ja tunneilmaisun ajatusta on tarkoitus laajentaa kattamaan myöhemmin myös muuta Lahden ensi- ja turvakodin toimintaa.

Paikallisille lapsiperheille yhdistys järjestää Lahden Perhetuvalla matalan kynnyksen toimintaa ja luo samalla mahdollisuuksia vertaistukeen sekä avoimiin kohtaamisiin.

– Olemme suunnitelleet Perhetuvalle muun muassa vauvoille värikylpyjä sekä muskari- tyyppistä toimintaa taaperoikäisille mainitsee Susanna.

Lahden ensi- ja turvakodin toiminnan piirissä on useita vaativan vauvatyön yksiköitä, joihin suunnitteilla on perheiden taidevalokuvausta, vauvatanssia sekä luonnonvärimaalausta.

– Tarkoituksena on, että taide- ja tunneilmaisu näkyisi kaikissa työmuodoissamme tulevan syksyn aikana, Susanna hymyilee.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, 050 542 3811

Lahden ensi- ja turvakoti ry, mieskaveritoiminnan ohjaaja ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Susanna Tinnilä, 044 5000 604