Hämeenmaan joululahjoitus sai hymyn paikallisten Hope-tiimivetäjien huulille


17.12.2020

Joulu on välittämisen ja huolehtimisen aikaa. Osuuskauppa Hämeenmaa kohdentaa tämänvuotisen joululahjoituksensa Hope ry:n Lahden ja Hämeenlinnan paikallisen toiminnan hyväksi. Ajatus lahjoituskohteesta tuli Hämeenmaan omalta henkilöstöltä.

Osuuskauppamme haluaa esimerkillään olla mukana luomassa hyvää joulumieltä ja tasa-arvoista joulua lapsiperheille: lahjoitamme 1 500 eurolla lahjakortteja Hope ry:n toimintaan Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelle.

– Hämeenmaan alueella on Hope ry:n paikallistoimistot sekä Lahdessa että Hämeenlinnassa. Molemmille toimistoille annettiin 750 euron lahjoitus lahjakortteina, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti.

Vuoden 2020 joululahjoituksen saaja, Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry, on järjestö, joka toiminnallaan rakentaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Hope ry kerää vapaaehtoistyöntekijöidensä voimin mm. tavara- ja vaatelahjoituksia, tukee lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä mahdollistaa vapaa-ajan elämyksiä.

Hämeenlinnan Hope ry:ssä Hämeenmaan lahjoitus otettiin vastaan erittäin iloisin mielin.

– Lahjoituksen saaminen oli hyvin liikuttava ja ihana ajatus. Ideana ja toiveena on kohdistaa 750 euron arvoinen lahjoitus meidän yhdistyksemme käytännön toimintaan, johon harvoin lahjoituksia saamme, iloitsee Hope ry Hämeenlinnan toimipisteen tiimivetäjä Kati Sipilä.

– Tällaiset lahjoitukset mahdollistavat toimintamme kehittämisen ja sen, että puitteet pysyvät kunnossa jatkossakin, Sipilä lisää.

Lahjoitus sai hymyn ja iloisen joulumielen sävyttämän vastaanoton myös Lahden paikallisessa Hope ry:n pisteessä, jossa niin ikään nousi esille lahjoituksen suuntaaminen käytännön toiminnan pyörittämiseen.

– Joululahjoitus oli älyttömän upea juttu! Lahjakortit ovat meille todella suuri arjen apu, ja ne käytetään päivittäisiin tarpeisiin. Nyt saamme ostettua esimerkiksi muovilaatikoita, joihin lajittelemme tavara- ja vaatelahjoituksia asiakkaille. Ehkä myös pieni jouluinen piristys varastomme vapaaehtoistyöntekijöille olisi ihana ja voimaannuttava ele, kertoo Lahden Hope ry:n tiimivetäjä Sanni Kallioinen.

– Hope ry tekee todella tärkeää työtä vähävaraisten, ja kriisin kokeneiden perheiden tukemiseksi. Tässä ajassa kyseinen apu on erityisen tärkeää. Siksi halusimmekin kohdistaa lahjoituksen Hope ry:n paikallistoiminnan tukemiseen ja vapaaehtoisen toiminnan mahdollistamiseen, toteaa Osuuskauppa Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Sanna Virtainlahti.