Herkulliset juhlavuoden tuotteet ovat totisesti HämeenOmaa osaamista


Hämeenmaan 120 juhlavuoden kunniaksi lanseerasimme herkullisen juhlavuoden tuotesarjan yhdessä lähitoimittajiemme kanssa. Tuotteista löytyy leipomotuotteita, makeisia, olutta, suklaata, kahvia, leipää sekä lihatuotteita, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

06.03.2024

Hämeenmaan 120 juhlavuoden kunniaksi lanseerasimme herkullisen juhlavuoden tuotesarjan yhdessä lähitoimittajiemme kanssa. Tuotteista löytyy leipomotuotteita, makeisia, olutta, suklaata, kahvia, leipää sekä lihatuotteita, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan.

Juhlavuoden visuaalisen ilmeen on suunnitellut Hämeenmaan oma graafinen suunnittelija Veera Harju, jonka kädenjälki näkyy luonnollisesti myös juhlavuoden tuotepaketeissa. Juhlavuoden tuotteet ovatkin totisesti HämeenOmaa osaamista.

Juhlavuoden tuotesarjan valmistajat ovat Hämeen alueen lähitoimittajia, jotka ovat olleet tärkeitä yhteistyökumppaneitamme jo pitkään. Juhlavuoden tuotesarjalla halusimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tukea paikallista työtä.

Lähitoimittajat lähtivät innoissaan mukaan projektiin.

– Kaikkien toimittajien kanssa toimiminen on ollut erittäin sujuvaa ja on ollut antoisaa tehdä yhteistyötä heidän kanssaan juhlavuoden tuotteiden osalta, kertoo Hämeenmaan valikoima- ja vastuullisuuspäällikkö Niina Toivonen.

Juhlavuoden kunnianosoitus suomalaiselle kauralle

Yksi juhlavuoden tuotteiden lähitoimittajista on Viipurilainen Kotileipomo, joka valmisti juhlavuoden leivän, Juhlapalan. Leiväksi valikoitui kotimainen kauraleipä.

– Juhlaleivät ovat usein olleet rukiisia, mutta tällä kertaa halusimme yhdessä nostaa suomalaisen kauran jalustalle. Se on upea raaka-aine, joka yhdessä vehnän kanssa tuo leivän maun hienostuneesti esiin. Maku on kuitenkin aina se, joka on ykkösasia, arjessa ja juhlassa, kertoo Viipurilaisen Kotileipomon tuotekehittäjä Teppo Ylä-Hemmilä.

Viipurilainen Kotileipomo on perheyritys toisessa polvessa. Sen tukijalka on kaupoissa myytävät juureen lähiraaka-aineista leivotut ruis- ja artesaanileivät, jotka leivotaan perinteisin menetelmin. Ilo leipomisesta näkyy ja rehellisyys maistuu.

Pakkaukset uniikkeja, juhlavuoden ilme yhdistää

Graafinen suunnittelija Veera Harju on suunnitellut tuotepakkausten visuaalisen kokonaisuuden yhdessä lähitoimittajien kanssa. Jokaiselle tuotteelle on luotu oma uniikki pakkaus.

– Tein paljon eri luonnoksia ja värivalintoja mietittiin tarkkaan. Halusin yhdistää kuvituksissani Päijät-Hämeen luonnon sekä Hämeenmaan. Ilmeen tuli kuitenkin olla tarpeeksi yksinkertainen ja selkeä jotta se toimisi kaikissa eri kokoisissa pakkauksissa, Harju kuvailee luomisprosessia.

Lopputulokseen valikoitui Hämeenmaalle ominainen vihreä tunnusväri ja kultainen 120 vuotta -teksti tätä koristamaan. Pakkausten visuaalinen kokonaisuus korostaa Hämeenmaan pitkää ja arvokasta historiaa.

Myyntistartti on ollut erinomainen ja kaikki odotukset ylittävä. Tuotteet ovat olleet niin suosittuja, että ennakoituja tilausmääriä onkin täydennetty jo moninkertaisesti.

– On mahtavaa nähdä, että me kaikki pidämme juhlavuoden tuotteista paljon – niin Hämeenmaan asiakkaat, tuotteita taidolla valmistavat tekijäkumppanit kuin osuuskaupan henkilökuntakin, Toivonen kiteyttää.