Hämeenmaa suunnittelee uuden kauppakeskuksen rakentamista Vääksyyn


12.02.2020

Asikkalan palvelutarjonta kehittyy lähivuosina, jos Osuuskauppa Hämeenmaan suunnitelmat uuden kauppakeskuksen rakentamisesta Vääksyyn etenevät. Arviolta vuonna 2022 valmistuvaan keskukseen siirtyisivät varmuudella paikallinen S-market Vääksy ja Järvi-Hämeen Osuuspankki.

Osuuskauppa Hämeenmaa ja Järvi-Hämeen Osuuspankki, Vääksyn Viherkukka ja hautauspalvelu Oy sekä Vääksyn Marin Parturi-Kampaamo Oy ovat sopineet kaupasta, jolla koko Anianpellon Markkinakeskus oy:n osakekanta siirtyy Hämeenmaan Kiinteistöt Oy:n omistukseen.
– Olemme viimeisen vuoden aikana pohtineet tarkasti eri vaihtoehtoja kiinteistömme tulevaisuuden suhteen, koska halusimme parhaan mahdollisen lopputuloksen omistaja-asiakkaidemme ja koko Asikkalan kunnan kannalta. Tämä on osuustoimintaa parhaimmillaan, kun kaksi merkittävää osuustoimijaa kehittää toimialuetta yhdessä, sanoo osuuspankin toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa.

Hämeenmaa on kehittänyt viime vuosina voimakkaasti palveluverkostoaan sekä tehnyt runsaasti investointeja Kanta- ja Päijät-Hämeeseen.
– Näemme Asikkalan tulevaisuuden varsin hyvänä, ja Vääksy on merkittävä kauppapaikka myös alueellisesti. Kun kuulimme, että osuuspankki pohtii kiinteistönsä tulevaisuutta, otimme heihin yhteyttä. Neuvottelut etenivät kaikkien osapuolten kesken hyvässä hengessä, ja varsin pian löytyi yhteinen tahtotila, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

Hänen mukaansa kaupan toteutuminen edellyttää rakennusluvan saamista.
– Vasta sitten hanke voidaan käynnistää.

Hämeenmaan tavoitteena on rakentaa uusi kauppakeskus nykyisen pankkirakennuksen paikalle. Vääksyn Viherkukalle tulee uudet toimitilat kauppakeskuksen viereen.
– Olemme erittäin iloisia tästä hankkeesta, Vääksyn Viherkukan yrittäjäpariskunta Seija ja Jorma Loponen toteavat.

Suunnittelu käyntiin heti
Uuteen kauppakeskukseen siirtyvät varmuudella Vääksyn S-market ja Järvi-Hämeen Osuuspankki, joka tekee pitkän vuokrasopimuksen uusista toimitiloista.

– Tietenkin toivomme, että nykyiset toimijat apteekki, R-kioski, silmälasiliike Synsam ja Työterveys Wellamo Oy siirtyisivät uuteen kauppakeskukseen. Asiaa on ymmärrettävistä syistä valmisteltu varsin pienessä piirissä, joten tässä vaiheessa muita varmistuneita tulijoita ei pankin lisäksi ole, kertoo Olli Vormisto.

Hänen mukaansa neuvottelut pyritään käymään lähiaikoina kaikkien toimijoiden kanssa, jotta suunnittelu saadaan vietyä maaliin ja lupaprosessi liikkeelle mahdollisimman pian.

Tavoitteena on, että uusi kauppakeskus avautuu vuonna 2022.
– Aloitamme heti suunnittelun. Uskon, että prosessi saadaan vireille kesän aikana. Tarkoituksena on purkaa ensin vanha uuden tieltä, ja kun kauppakeskus olisi valmis, niin nykyinen S-marketin rakennus voitaisiin purkaa, Olli Vormisto sanoo.

– Emme ole vielä vuokranneet väliaikaistiloja, mutta varmasti löydämme pankille väistötilat reiluksi vuodeksi, Teemu Sarhemaa puolestaan toteaa.

Uusi kauppakeskus ja pankkikonttori eivät ole jokapäiväisiä uutisia isoissakaan kasvukeskuksissa.
– Olemme todella iloisia uudesta kauppakeskushankkeesta. Mahtavaa, kun eri toimijat luottavat Vääksyn vetovoimaan. Viime vuonna tuli Tokmanni, ja Vesivehmaan lentokentän ”masterplan” on työn alla. Marttiini puolestaan suunnittelee toimintojensa siirtämistä Vääksyyn, YIT markkinoi uutta asuinkerrostaloa, uusi koulu etenee ja pian tänne tulee vielä uusi kauppakeskus. Nyt on mainio vire päällä, iloitsee Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.