Hämeenmaa suunnittelee Prisma Rauta Hämeenlinnan palveluiden yhdistämistä Prisma Hämeenlinnaan


Osuuskauppa Hämeenmaa harkitsee Hämeenlinnassa sijaitsevan Prisma Raudan sulkemista ja sen toiminnan ja palveluiden siirtämistä Hämeenlinnan Prisman yhteyteen kannattamattoman toiminnan vuoksi. Mikäli yksikkö suljetaan, tullaan Prisma Raudan työntekijöille tarjoamaan töitä Hämeenmaan muista toimipaikoista.

19.10.2022

Hämeenmaa on antanut 19. lokakuuta muutosneuvotteluesityksen asiaa koskien.

− Prisma Raudan toiminta Hämeenlinnassa on ollut tappiollista. Lisäksi ennuste vallitsevan taloustilanteen myötä on, että kotitalouksien käyttämä rahamäärä rakentamiseen ja remontointiin tulee olemaan hyvin vähäistä lähitulevaisuudessa. Muutoksen yhtenä tavoitteena on, että Prisman asiakkaat saisivat entistä kattavamman tuote –ja palveluvalikoiman yhden katon alta. Hämeenlinnan Prismassa valikoimia kasvatettaisiin etenkin puutarhan, kodin sisustamisen, työkalujen ja maalien osalta, kertoo Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Prisma Rauta Hämeenlinna avattiin vuonna 2010 ja sen toiminta on jo pidemmän aikaa ollut tappiollista. Keväällä 2022 konseptia uudistettiin, kun Kodin Terra muuttui Prisma Raudaksi. Myymälän toimintaa on vuosien aikana kehitetty monin eri tavoin. Valitettavasti liiketoiminta on kuitenkin jatkunut kannattamattomana.

Muutosneuvottelut koskevat koko Prisma Raudan henkilökuntaa, yhteensä noin 30 työntekijää. Mikäli Prisma Rauta päädytään sulkemaan, tullaan kaikille sen vakituisille työntekijöille tarjoamaan töitä Hämeenmaan muista toimipaikoista.

Mikäli myymälä suljetaan ja sen toiminnot siirretään Prisma Hämeenlinnaan, yksikkö suljetaan kesän 2023 loppuun mennessä.

Lisätietoja antaa toimialajohtaja Saija Vuorinen: 050 538 4738/saija.vuorinen@sok.fi.