Hämeenmaalla ikä on vain numero – eläkeläisille suunnattu rekrytointitapahtuma mahdollistaa uuden uran


Moni eläkeläinen kaipaa arkeensa merkityksellistä tekemistä. Osuuskauppa Hämeenmaa on yksi niistä yrityksistä, jotka näkevät iän tuoman kokemuksen arvon ja joka haluaa palkata riveihinsä myös jo eläkkeelle jääneitä osaajia. Tiistaina 11.10. Hämeenmaa onkin mukana eläkeläisrekrytointitapahtumassa Lahdessa.

06.10.2022

Hämeenmaan työyhteisöihin mahtuu mukaan monen ikäisiä tekijöitä – niin kaupan sekä majoitus- ja ravintolatoimialan kokeneita konkareita kuin uutta uraansa aloittelevia alan vaihtajiakin. Monimuotoisuus nähdään rikkautena ja työyhteisöihin toivotaan myös eri ikäisiä ihmisiä erilaisilla taustoilla. Hämeenmaalaisille ei siis ole yläikärajaa, mutta tietysti oma terveys ja jaksaminen täytyy muistaa ottaa huomioon.

Vanhuuseläkkeellä olevan työnteolle ei ole mitään rajoitteita tai tulorajoja. Työkyvyttömyyseläkkeellä sen sijaan on euromääräiset rajat sille, kuinka paljon tuloja saa töistä tulla. Kaikki eläkkeellä ansaittu palkka kerryttää lisää eläkettä aina vakuuttamisvelvollisuuden yläikärajaan asti. Vakuuttamisvelvollisuuden yläraja on vuonna 1957 ja sitä ennen syntyneillä henkilöillä 68 vuotta, vuosina 1958–1961 syntyneillä 69 vuotta ja vuonna 1962 ja sen jälkeen syntyneillä 70 vuotta. Sen jälkeen eläke ei enää kartu, mutta työstä ei myöskään tarvitse maksaa eläkevakuutusmaksua. Eläkkeellä työnteosta saa kuitenkin muitakin kuin taloudellisia hyötyjä – esimerkiksi työyhteisöön kuuluminen, uuden oppiminen ja merkityksellisyyden tunne ovat tärkeitä etuja.

Eläkkeeltä töihin-hanke järjestää tänä syksynä yhteistyössä Eläkeliiton piirien ja Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen kanssa eläkeläisrekrytointitapahtuman, joissa asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen paikalliset yrittäjät ja työnantajat kertovat lyhyesti itsestään ja työvoiman tarpeestaan. Tämän jälkeen avautuu työtori, missä eläkeläiset pääsevät kertomaan yrityksille itsestään ja osaamisestaan, vaihtamaan ajatuksia, ja sopimaan mahdollisesta jatkotapaamisesta. Tapahtumassa on myös kahvitarjoilu ja tapahtuma on osallistujalle maksuton.

Osuuskauppa Hämeenmaa on mukana tapahtumassa tiistaina 11.10. klo 13-17 Lahdessa Wanhalla Walimolla, osoitteessa Vesijärvenkatu 25.