ABC-polttonesteiden jakeluasema avattiin Hämeenlinnan Jukolaan perjantaina 19.11.


22.11.2021

S-ryhmän ja Osuuskauppa Hämeenmaan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Osana vastuullisuustyötä Osuuskauppa Hämeenmaa ottaa aktiivisesti käyttöön uusiutuvia energiamuotoja sekä tarjoaa vaihtoehtoja asiakkaille hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Uudella S-market Jukolan ABC-polttonesteiden jakeluasemalla Hämeenlinnassa asiakkaat voivat tankata ympäristöystävällistä, täysin uusiutuvaa Nero Dieseliä. Samaan aikaan Hämeenmaalla on rakenteilla toimialueellaan sähköautojen ABC-latauspisteitä.

Täysin uusiutuva Nero Diesel tarjoaa erinomaisen ratkaisun oman henkilökohtaisen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Jäte – ja tähdepohjaisista raaka-aineista valmistettu diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 prosenttia fossiilisen dieselin käyttöön verrattuna. Nero Dieselin myynti aloitettiin Hämeenlinnassa 19.11.2021 uudella ABC-automaattiasemalla S-market Jukolan yhteydessä.

– Nero Diesel on monella tavalla erinomainen tuote. Sen lisäksi, että se vähentää olennaisesti fossiilisia hiilidioksidipäästöjä, sillä on myös paremmat palamisominaisuudet ja erinomaiset kylmäominaisuudet. Uusiutuva Nero Diesel on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista, ja sitä voi tankata kaikkiin dieselautoihin. Nero Diesel onkin odotettu lisä toisen päästöjä vähentävän tuotteen, Eko E85 -korkeaseos-etanolipolttonesteen rinnalle, kertoo ABC-ryhmäpäällikkö Sami Kovanen Hämeenmaalta.

Jukolan palvelut täydentyvät entisestään, kun S-marketin yhteyteen avataan alkuvuodesta kahden autopesuhallin ABC CarWash -autopesupaikka.

ABC-latausverkostoa rakennetaan Hämeenmaan alueella

S-ryhmän tavoitteena on mahdollistaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. S-ryhmän tavoitteena onkin koko maan kattava, noin tuhat latausasemaa käsittävä sähköautojen latausverkosto vuoden 2024 loppuun mennessä.

Asioinnin helppous ja palvelujen saavutettavuus ovat tärkeää, ja siksi Hämeenmaa tuo sähkölatausverkon sinne, missä asiakkaat ovat. Osuuskauppa Hämeenmaa onkin aloittanut ABC-latauspisteiden rakentamisen osana valtakunnallista latausverkostoa.

− Olemme käynnistäneet ABC-latausverkoston rakentamisen Hämeenmaan toimipaikkojen yhteyteen. Ensimmäisessä vaiheessa ABC-suurteholatauspaikat rakentuvat liikennemyymälöiden yhteyteen, ABC Heinolaan ja ABC Forssaan. Vilkkaasti liikennöityihin paikkoihin sijoitamme ensisijaisesti suurteholatauspisteitä, sillä täyssähköautojen määrän lisääntyessä myös asiakkaiden odotukset sujuvasta ja nopeasta lataamisesta kasvavat, toteaa Sami Kovanen.

Hämeenmaan alueen ABC-latausverkoston ensimmäiset ABC-latauspisteet on otettu käyttöön viime viikolla.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, ABC-ryhmäpäällikkö Sami Kovanen, 050 344 1462