Päämäärätietoisesti kohti unelmia

Myyjänä työskentelevällä Maijulla on takanaan monien vuosien kokemus asiakaspalvelusta. Alusta alkaen Maijun toiveissa oli edetä vastuutehtäviin. Hämeenmaalla hänelle on avautunut jo monia mahdollisuuksia edetä omalla urallaan. Maiju haluaa olla arvostettu ja pidetty työkaveri, riippumatta tittelistä.

#tuhatjayksitarinaahämeenmaalta

Kaverin kannustamana Maiju Hopeakoski haki elokuussa 2019 töihin Hämeenmaalle, kun äkillisiin lisätyötarpeisiin oli paikka auki. Maijulle oli syntynyt tietynlainen mielikuva myyjän työstä: monipuolista ja merkityksellistä, mahdollisuuksia täynnä olevaa työtä. Hänen aiempi kokemus myyjän työstä rakennustarvikeliikkeessä ja asiakaspalvelukokemus yhdeksän vuoden ajalta oli tuonut varmuutta siihen, että myyjän ura urkenisi ennemmin tai myöhemmin. Urasuunta vaihtuikin kertarysäyksellä musiikkipedagogiikan parista kohti marketmaailmaa.

– Nautin siitä, kun näen konkreettisesti työni jäljen. Asiakaskohtaamiset tuovat päiviin valtavasti energiaa ja iloa. Nyt korona-aikana myyjänä työskentelyssä on korostunut sen merkityksellisyys yhteiskunnalle: kaupan vastuulla on varmistaa ruokahuollon sujuvuus ja se, että ihmiset saavat ostettua ruokaa, Maiju kertoo.

Esimiehen kannustus boostasi eteenpäin

Vaikka uusiin toimipaikkoihin meno toisinaan jännitti, oli siinä paljon hyvää.  Äkillisten lisävuorojen kautta Maiju pääsi työskentelemään laajasti eri myymälöissä ja tutustumaan muihin hämeenmaalaisiin.

Sattumuksiltakaan ei voinut välttyä.

– Muistan, kun menin kerran väärään marketiin ja ilmoitin tulevani hommiin. Nopeasti siinä kuitenkin tajuttiin, että nyt taidetaan olla väärässä osoitteessa, Maiju muistelee naurahtaen.

Hän sai silloiselta esimieheltään runsaasti kannustusta haaveisiinsa. Maijun toiveissa oli edetä muutaman vuoden sisällä vastuutehtäviin.

Saatu kannustus lisäsi luottamusta ja rohkeutta omaan tekemiseen. Maijun ahkeruus ja potentiaali olikin alusta saakka nähtävissä. Mahdollisuus siirtyä Sale Okeroisiin vastuumyyjäksi tarjoutuikin melko pian sen jälkeen, kun Maiju oli kertonut haaveistaan esimiehelleen.

Monien mahdollisuuksien Hämeenmaa

Ei aikaakaan, kun Salen punaiset vaihtuivat S-marketin sinisiin. Maiju aloitti helmikuussa 2021 S-market Ankkurissa vastuumyyjänä. Vaikka Maijulla on vasta vähän Hämeenmaa-vuosia takana, on hänelle tarjoutunut jo monia mahdollisuuksia.

– Niille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään itseään, Hämeenmaa luo aidosti mahdollisuuksia edetä omalla uralla, Maiju vinkkaa.

Hän kannustaa muita urallaan eteenpäin pyrkiviä kertomaan rohkeasti haaveistaan ja tavoitteistaan.

– Koen, että kun asenne on oikea, mahdollisuuksia on rajattomasti. Täytyy olla ahkera, nöyräkin, ja osata ottaa palautetta vastaan. Koen palautteet omasta tekemisestäni tärkeiksi, koska sitä kautta voin itsekin oppia.

Maiju toivoo, että kymmenen vuoden kuluttua hän työskentelisi marketpäällikkönä – tai olisi edennyt jopa pidemmälle. Esimerkiksi erilaiset projektitehtävät ja pilotoinnit kiinnostavat Maijua.

– Oli titteli mikä tahansa, haluan olla arvostettu ja pidetty työkaveri, jonka puoleen on helppo kääntyä, Maiju hymyilee.