Uudistettu arkiherkuttelijan paratiisi avautui tänään perjantaina 17. kesäkuuta. Ravintolamaailma on nyt moderni, raikas ja monipuolinen kokonaisuus. Monipuolinen ravintolamaailma vastaa asiakkaiden kulutusmieltymyksiin nopeudella, viihtyvyydellä ja valikoiman runsaudella.

– Paikan ilme ja palvelut haluttiin uudistaa vastaamaan asiakkaidemme toiveita ja tarpeita. Remontti toi paljon fiilistä ja tunnelmallisuutta ravintolamaailmaan, kehittäen näin asiakaskokemusta. Koko visuaalinen ilme uudistui, mutta myös vanhaa ja uutta on yhdistetty – olemme tarkkoja kierrätyksestä ja hyödynsimme vanhasta kaiken sen, mitä oli hyödynnettävissä, toteaa ryhmäpäällikkö Sanna Huovi Hämeenmaalta.

Uudistettu ravintolamaailma palvelee monipuolisesti kaikkia Prisma-keskuksen asiakkaita: Prismassa yhdistyvät ketterä shoppailu ja elämykselliset herkut.

Tunnelmaa hypermarketin sydämessä

Uudistuksen näkyvin muutos on ravintolamaailmassa vallitseva tunnelma.

– Suurin muutos on ehdottomasti asiakkaille välittyvä tunnelmallisuus – olemme tuoneet paljon viherkasveja, maanläheisiä värejä sekä puumateriaaleja luomaan viihtyvyyttä ja uudenlaista fiilistä, Sanna iloitsee.

Prisma Cafén uudistetulta listalta löytyy muun muassa laaja erikoiskahvivalikoima ja lisäksi à la carten valikoima uudistui. Uutuutena Forssaan saatiin myös kattava jälkiruokasirkus, jossa saa syödä niin jäätelöä, pannukakkua, irtokarkkeja kuin popcorniakin mielensä mukaan.

– Nyt asiakkaat voivat nauttia uusia herkkuja yhä viihtyisämmin erilaisissa asiakaspaikoissamme, kuten loosseissa, Sanna hymyilee.

Asiakkaat sekä ravintolamaailman henkilökunta ovat olleet innoissaan tänään paljastuneesta remontin lopputuloksesta.

– Kaikki ovat olleet aivan fiiliksissä uudesta ravintolasta! Tänään heti kun avasimme ovet, saimme paljon asiakkaita ja positiivista palautetta. Myös eräs työntekijä saapui kesken kesälomansa tänne, kun oli niin tohkeissaan uudistuneesta työympäristöstä. Täällä työskentelee iloinen ja onnellinen loistoporukka, joka on kyllä remonttinsa ansainnut, Sanna kiteyttää.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, ryhmäpäällikkö Sanna Huovi, 050 347 8776

Laajennuksen ansiosta S-market Idänpäässä on nyt runsaasti enemmän tilaa ja avaruutta. Myymälä tarjoaa täten entistä laajemman ja monipuolisemman tuotevalikoiman sekä uusia elementtejä inspiroivaan asiakaskokemukseen. Myymälän tarjonta ja valikoima vastaavat entistä paremmin paikallisiin asiakastarpeisiin.

S-market Idänpäästä löytyy nyt muun muassa Konnichiwan tuoretta sushia, Cheese Witches-erikoisjuustoja, laajentunut kattaus tuoreita lämpimäisiä paistopisteellä, sekä esimerkiksi runsas grilliruoan valikoima Ruokatorilla sesongin mukaan. Lisäksi asiakkaita ilahduttaa keskellä myymälää sijaitseva pieni kahvio, jonka tuotteet voi maksaa kahvion omalla itsepalvelukassalla. Näin kahvin kyytipoikineen voi nauttia ostosten lomassa. Kahvin ystäville tarjolla on myös muita herkullisia uutuuksia.

– S-market Idänpäässä on nyt mahdollisuus jauhaa kahvinsa paikan päällä itse. Valikoimassa on pienpaahtimoiden, kuten Inkan ja Kahiwan kahveja, hehkuttaa S-market Idänpään marketpäällikkö Laura Haavasoja.

Asiakkaiden asiointia uudistuneessa S-market Idänpäässä sujuvoittavat myös ruoan verkkokaupan noutopiste sekä itsepalvelukassat, joita on yhteensä viisi pikakassa-alueella. Kassalinjastolta löytyy myös liukuhihnallisia itsepalvelukassoja, joilla suurempienkin ostosten tekeminen onnistuu kätevästi.

Energiatehokkuutta ja panostusta asiakaskokemukseen

Olemassa ollutta S-marketin kiinteistöä laajennettiin uudistuksessa 1000m2, jonka ansiosta monipuolisemman valikoiman lisäksi ovat myymälän käytävät entistä leveämmät ja tilat avarammat. Myös myymälän piha-, ja parkkialueet ovat aiempaa tilavammat. Laajennetun parkkialueen myötä on myymälään saatu asiakkaille myös toinen sisäänkäynti.

– Vaikka myymälää on laajennettu valtavasti ja remontti on vaatinut matkan varrella monenlaista joustoa, ovat S-market Idänpään ovet pysyneet kuitenkin koko ajan asiakkaillemme auki. Haluammekin kiittää lämpimästi asiakkaitamme kärsivällisyydestä, sekä kanssaelämisestä remontin ajan. Erityiskiitos meidän omille työntekijöillemme, jotka ovat palvelleet asiakkaitamme rautaisella ammattitaidolla remontinkin keskellä, kiittelee ylpeänä ryhmäpäällikkö Marko Leppänen.

S-marketin uudistuksen myötä sen energiatehokkuus paranee huomattavasti entisestään, sillä myymälän uuden kylmälaitoksen lauhdelämpö pystytään hyödyntämään rakennuksen lämmitykseen hyvin tehokkaasti.

– Laajennushanke on kokonaisuudessaan ollut monivaiheinen ja ajoittain haastavakin ahtaiden tilojen myötä. Näin ollen aikataulukin on joutunut venymään alkuperäisestä, mutta kaikkien hankkeessa mukana olleiden urakoitsijoiden, henkilöstön ja sidosryhmien ansioista lopputulemana on tavoiteltu tahtotila ja upea uusi S-Market Idänpää, sanoo Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen.

S-market Idänpää avaa laajentuneena ovensa torstaina 9.6. Avajaispäivänä trubaduuri Karri Salo ilahduttaa asiakkaita tasatunnein klo 10-17. 1500 ensimmäiselle laajentuneen myymälän asiakkaalle jaetaan Hämeenmaan Oma Koppa-ostoskori sekä Ossin Pullan leipää. Lauantaina 11.6. vietetään Lastenpäivää ja ohjelmassa on muun muassa kasvomaalausta klo 10-14. S-marketissa on lisäksi erilaisia tuote-esittelyjä.

 

 

Lahden keskustassa on jo vuosikymmenten ajan voinut asioida Sokoksen kivijalkamyymälässä, mutta 10.6.-11.6. tyylin tavaratalo saapuu myös Mukkulan alueelle, kun pikkuruisen Sokos-myymälän ovet avautuvat Soundfesteilla.

Pyörien päällä kulkeva, Citroën Jumper-pakettiautoon toteutettu Maailman pienin tavaratalo kiertää kesän ajan ympäri Suomea. Sen tavoitteena on sekä ilahduttaa, että mahdollistaa ihmisille hyvä ja monipuolinen palvelu myös paikoissa, joissa sitä ei ole totuttu näkemään. Kyseessä on Sokoksen 70-vuotisjuhlavuoden tempaus.

”Kiertue tuo Sokoksen ympäri Suomea yllättäviin paikkoihin. Haluamme olla siellä, missä elämä ja ihmiset ovat. Haluamme tehdä näkyväksi Sokoksen nuorekasta ja freshiä valikoimaa sekä juhlistaa Sokoksen hienoa 70-vuotiasta taivalta,” sanoo toimialajohtaja Saija Vuorinen.

Asiakkaiden toiveiden mukaista tarjontaa

Aurinkovoidetta, aurinkolaseja, sadetakkeja, t-paitoja, hattuja, meikinpoistoliinoja, kosmetiikkaa sekä festarimeikkisarja – muun muassa näitä tuotteita tulee löytymään Sokoksen sähäkän sinisen menopelin valikoimista Soundfesteillä.

”Kysymme sosiaalisessa mediassa etukäteen, mitä Maailman pienimmästä tavaratalosta toivottaisiin löytyvän. Valikoima räätälöidään sen mukaisesti ja festarikävijöiden tarpeisiin sopivaksi”, kertovat Soundfesteillä Sokos-asiakkaita palvelevat myyjät Arla Ahola ja Henna Taipale.

Paikkakunnasta ja tapahtumasta riippuen löytyy auton sisältä aina uusi ja erilainen juhlavuoden tuotevalikoima kesäiseen tyyliin, kauneuteen ja sisustukseen. Kuratoidun valikoiman lisäksi tyylin asiantuntijat ovat paikan päällä Maailman pienimmässä tavaratalossa tekemässä pikameikkejä ja antamassa vinkkejä pukeutumiseen ja sisustukseen.

Sokos – Maailman pienin tavaratalo -kiertue

Osuuskauppa Hämeenmaan yhteistyökumppani Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön järjestämää Vesijärvi-viikkoa vietetään 28.5.-5.6.2022. Viikolla nostetaan esiin Vesijärven merkitystä ja Vesijärvi-tietoutta eri kohderyhmille suunnatuin tapahtumin. Tapahtumia järjestetään eri puolilla Päijät-Hämettä. Vesijärvi-viikko käynnistyy lauantaina 28.5. Lahden satamassa ja Urheilukeskuksessa. Satamassa luvassa on kalastusoppaiden kaluston ja retkimahdollisuuksien esittelyä, ja Urheilukeskuksella koko perheen Salpausselkä GeoPark- karnevaali, josta löytyy paljon kivaa tekemistä sisältä ja ulkoa.

Viikon aikana on luvassa muun muassa puistoperhe-kahviloita Vesijärvi-teemalla, tutustumista vesienkäsittelyjärjestelmiin, avoimet purjehdustreenit junioreille, Vesijärvi-jumppaa Pikku-Veskulla, onkitapahtuma, risteily Vesijärvellä sekä paljon muuta kaikenikäisille!

Tervetuloa tutustumaan Vesijärveen!

Lisätietoja:

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö

 

Maaseudun taajamien ja haja-asutusalueiden asukkaat sekä kesäänsä mökkipaikkakunnallaan viettävät tietävät, ettei kyläkauppa ole ”vain ruokakauppa”. Valikoimia räätälöidään paikallisen tarpeen mukaiseksi, ja kyläkaupoista saa kätevästi kodeissa ja mökeillä tarpeellista käyttötavaraa. Monipuolisesti palvelevien kyläkauppojen merkitys elintarvikehuollon ja koko maan asuttavuuden turvaajana on korvaamaton.

Kyläkauppapäivä on valtakunnallinen tapahtuma, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Kylän kaupalla on iso merkitys alueen asukkaille sekä siellä vieraileville. Lisäksi kyläkaupat tarjoavat kesäisin mökkiläisille tarpeellisia palveluita. Kyläkaupoista löytyy usein myös posti-, veikkaus-, apteekki- ja noutopalveluita sekä tietoa alueen tapahtumista ja muista paikallisista palveluista.

Kyläkauppapäivää vietetään 11.6.2022. Kyläkauppapäivän järjestävät Päivittäistavarakauppa ry yhteistyössä jäsenyrityksensä kanssa. Osuuskauppa Hämeenmaan eri toimipaikoissa onkin luvassa muun muassa arvontoja sekä tuote-esittelyitä.

Marketteja voi seurata sosiaalisessa mediassa:

Sale Hämeenmaa

S-market Hämeenmaa

Osuuskauppa Hämeenmaa

 

Osuuskauppa Hämeenmaan toimipaikoista mukana ovat: 

Osuuskauppa Hämeenmaa päivittää myymälöiden ilmeitä ja palveluita omalla alueellaan valtakunnallisen Sale-ketjun konseptipäivityksen mukaiseksi. Nyt Heinolassa sijaitsevat Sale Heinola KK ja Sale Jyränkö ovat uudistuneet. Uudistuksen myötä myymälöiden vanha punakeltainen värimaailma siirtyi takavasemmalle, ja myymälöissä on nyt raikkaampi ilme. Lisäksi myymälöihin tuodaan uusia, arkea helpottavia palveluita ja paikalliseen makuun räätälöidyt tuotevalikoimat.

Heinolan kirkonkylän myymälän valikoimaa laajennettiin usealla sadalla tuotteella. Erityisesti makeis-, snacks- ja panimovalikoimia kasvatettiin. Myös leipätuotteille sekä hedelmä- ja vihannesosastolle saatiin reilusti lisää tilaa. Myymälässä asiointi onkin nyt entistä helpompaa avaramman tilan ansioista. Remontti eteni vauhdilla, ja myymälästä kerrotaan, kuinka kauppa tuntuu nyt täysin uudelta kaupalta värimaailman muutoksen vuoksi.

– Asiakkailta saatu palaute on ollut pelkästään positiivista ja laajentunutta valikoimaa on kiitelty. Olemme myös ottaneet asiakkailta vastaan valikoimatoiveita ja pyrkineet parhaamme mukaan toteuttamaan niitä. Henkilökunta on ollut muutoksista innoissaan ja lopputulosta on porukalla ihasteltu, kommentoi Sale Heinola KK:n myymäläpäällikkö Ville Turunen.

Heinolan kirkonkylän uudistettua myymälää juhlitaan remonttiavajaisten merkeissä 11. kesäkuuta., jolloin vietetään myös valtakunnallista Kyläkauppapäivää.

Sale Jyränköön tehtiin puolestaan miljööuudistus jo vuoden vaihteessa, niin sisä- kuin ulkopuolellakin. Sisällä myymälässä uusittiin muun muassa värimaailma, yläfriisit sekä opasteet. Paistopisteen valikoima lisääntyi, kun myymälään saatiin oma uuni. Myös juomaosaston kylmäkalusteita uusittiin.

Myymälän ulkopuolella vaihdettiin ulkomainokset sekä liput. Asiakkaiden toiveesta myymälän valmisruoka- sekä take away- valikoimaa laajennettiin. Uudistuksen aikana myymälään saatiin myös Postin pakettiautomaatti.

– Asiakkailta ja henkilökunnalta tulleet palautteet ovat olleet vain positiivisia. Myymälä on saanut tyylikkäämmän ja nykyaikaisen ilmeen, kertoo Sale Jyrängön myymäläpäällikkö Arto Ranki.

Sale Jyrängön muutostyöt jatkuvat myöhemmin tänä vuonna, kun kalusteita uusitaan vielä teollisten elintarvikkeiden osalta ja samalla valikoimaa päivitetään entistä paremmaksi.

Väliaikaisilta pop-up-rokotuspisteiltä voi hakea koronarokotuksen Lahdesta Prisma Launeen (Ajokatu 83) tiloista 30.5.–1.6. ja Prisma Holman (Johanneksenkatu 4) tiloista 2.6–3.6. Rokotuspisteet ovat auki kello 12–18.

Pop-up-pisteiltä rokotuksen voivat ottaa kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Rokotuspisteiltä voi ottaa 1., 2., 3. tai 4. rokotteen, ja rokotuksia annetaan THL:n ohjeistamille ryhmille. Neljänsiä rokotteita pop-up-pisteiltä suositellaan 80 vuotta täyttäneille tai voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Koronarokotuksen voi hakea myös Trion rokotuspisteeltä ja sote-keskuksista. Trion rokotuspisteeltä rokotuksen saa ilman ajanvarausta kesäkuussa maanantaista perjantaihin kello 12–18 ja heinäkuussa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–18.

Rokotuspisteille voi tulla vain täysin oireettomana, ja mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät). Asiointia nopeuttaa, jos puhelimessa tai tulostettuna on Omakannan rokotustodistus.

S-market Sysmän palvelut laajenevat tänä kesänä. Kesä tuo Sysmään paljon mökkeilijöitä, ja Sysmän väkiluku kasvaakin kesäisin hurjasti. Aiempaa monipuolisimmista palveluista sekä laajasta valikoimasta hyötyvät alueen asukkaat sekä mökkeilijät.

S-markettiin avattiin ruoan verkkokaupan pop up -noutopiste, jossa verkossa tehdyt ostokset noudetaan myymälän lastauslaiturilta sovittuna ajankohtana. Omat ostokset tilataan ja maksetaan verkossa osoitteessa s-kaupat.fi tai S-kaupat-mobiilisovelluksessa. Pop up -noutopiste on avoinna toistaiseksi. Kesäkuun aikana myymälässä otetaan käyttöön myös asiakkaiden toivomat itsepalvelukassat, jotka nopeuttavat ja helpottavat asiointia.

Sysmän S-marketissa sijaitseva, jo viime kesästä tuttu Salpausselän Kalan pop up -tiski täydentyy nyt lahtelaisen Lihasammon tuotteilla. Lihasampo on lahtelainen lihatukkuliike, joka luottaa tekemisessään paikallisuuteen, laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä itse käsin tekemiseen. Salpausselän Kala sitä vastoin on Lahdessa toimiva tuoreen kalan käsittelyyn ja jalostukseen erikoistunut yritys, joka niin ikään valmistaa tuotteensa käsin.

– Meillä on erinomaiset kokemukset yhteistyöstä Salpausselän Kalan kanssa viime kesältä. Olemme erittäin innoissamme siitä, että tänä kesänä saimme tilaisuuden laajentaa tarjoomaamme vastaavan tyyppisellä, paikallisella liha-alan toimijalla. Tällä yhteistyöllä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä kattavamman valikoiman laadukkaita kala- ja lihavaihtoehtoja kesän herkkupöytiin, iloitsee marketpäällikkö Marjukka Heinonen.

       

Viikolla 21 pop up-tiski on auki perjantaina 27.5. klo 10-19 ja lauantaina 28.5. klo 9-16. Kesäkauden ajan 1.6.-12.8. tiski on avoinna ke-to 10-17, pe 10-20 ja la 10-16. Tiskin ollessa suljettuna suosituimpia tuotteita on myynnissä valmiiksi pakattuina.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, marketpäällikkö Marjukka Heinonen, 040 669 4550

Ympäristöpääkaupungin yrityskumppanit Osuuskauppa Hämeenmaa ja LähiTapiola Vellamo ovat rakennuttaneet neljä uutta pyöräparkkia Lahteen. Parkit on sijoitettu Syke-kauppakeskukselle sekä Loviisanpässin puistoalueen kulmaan keskeisten kulkureittien varrelle. Nykyaikaiset parkit suojaavat pyöriä tavallista paremmin, sillä ne mahdollistavat polkupyörien runkolukituksen. Yritykset edistävät yhteistyöhankkeellaan kestävää liikkumista ja kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttamista Lahdessa.

Cyklokselta tilatuissa pyöräparkeissa on paikallisesti tuotetut viherkatot. Hollolalainen Rakennusbetoni- ja elementti Oy on valmistanut viherkattojen kasvualustat kierrätysmateriaaleista sekä tehtaan sivuvirroista. Sen lisäksi, että viherkatot ovat ilo silmälle, ne auttavat hulevesien hallinnassa. Viherkatot vähentävät katoilta alas valuvia vesiä.

Kaupunkilaisten hyvinvointia lisääviä vastuullisuustekoja

Hämeenmaa ja LähiTapiola Vellamo ovat vastuullisia ympäristöpääkaupungin vaikuttajia. Hämeenmaa työllistää noin 2 950 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan arvopohja kumpuaa osuustoiminnasta, ja vastuullisuus merkitsee yritykselle muun muassa yhdessä tekemistä, asiakaslähtöisyyttä, tavoitteellista toimintaa ympäristön hyväksi sekä luotettavuutta työnantajana.

LähiTapiola Vellamo on paikallinen LähiTapiola-ryhmän elämänturvayhtiö, joka auttaa omistaja-asiakkaitaan turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa kaikilla osa-alueilla. Yhtiön vastuullisena tavoitteena on asiakkaiden ja yhteiskunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen.

Suomen johtava ympäristökaupunki Lahti tavoittelee hiilineutraaliutta jo vuonna 2025. Kestävää kaupunkiliikennettä on kehitetty merkittävästi viime vuosina, ja tavoitteena on, että yli 50 prosenttia matkoista kuljetaan kestävästi vuoteen 2030 mennessä. Pyöräilyn edistäminen on yksi askel kohti määränpäätä.

Ympäristöpääkaupunkivuoteen sisältyi useita yritysprojekteja, jotka edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia ja kirittävät ympäristötavoitteiden saavuttamista. Hämeenmaan ja LähiTapiola Vellamon projektin päätavoitteena on kannustaa lahtelaisia yhä aktiivisempaan liikkumiseen. Pyörävarkauksien ehkäiseminen ja turvallinen pyöräpysäköinti on konkreettinen teko pyöräilyn edistämiseksi.

 

Lisätietoja

Jaana Järvenselkä

Asiakkuusjohtaja, Osuuskauppa Hämeenmaa

p. 050 542 3811, jaana.jarvenselka@sok.fi

 

Suvi-Päivi Torvinen

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, LähiTapiola Vellamo

p. 050 406 9627, suvi-paivi.torvinen@lahitapiola.fi

Prisma Heinolan on suunnitelmien mukaan tarkoitus sijoittua Tähtiniemen tien varteen moottoritien eteläisen liittymän läheisyyteen, asuntomessualueen entiselle pysäköintialueelle.

– On hienoa, että alueelta löytyi uusi sopiva maa-alue, jolle Prisma on mahdollista rakentaa. Tarkoitus on käynnistää alueen kaavoitus välittömästi ja uuden Prisman rakentaminen heti kaavoituksen valmistuttua. Prisma lisää osaltaan Heinolan vetovoimaa sekä laajentaa alueen palvelutarjontaa, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto toteaa.

– Tämä on hieno uutinen, jota monet heinolalaiset ovat odottaneet. Uskon, että suunniteltu paikka soveltuu Prisman käyttöön hyvin ja on helposti kaupunkilaisten saavutettavissa. Kaavoituksen myötä tullaan tarkastelemaan kokonaisuus muun muassa liikenteen ja pysäköinnin osalta kattavasti. Ennakoisin, että nyt suunniteltu paikka on monestakin syystä helpompi sekä nopeampi toteuttaa kuin aiemmin esillä olleet vaihtoehdot, sanoo Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa ja Prisma Heinola tulee työllistämään noin sata työntekijää. Aiempaa laajemmasta palvelutarjonnasta hyötyvät ennen kaikkea heinolalaiset ja Itä-Hämeen vapaa-ajan asukkaat.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, 050 3588336