Kesällä 2022 Nastolan Pisarateatteri esittää Suomen kaikkien aikojen suosituimman komedian, Aleksis Kiven Nummisuutarit. Tämän kansallisiin aarteisiin kuuluvan näytelmän ohjaa ja sovittaa Suomen Kansallisteatterin näyttelijä Petri Liski. Pääroolissa nähdään Marko Kauppila. Näytelmän ensi-ilta on tiistaina 12.7.

Teatterissa järjestetään S-Etunäytös 13.7.22 klo 19, jolloin S-Etukortilla saa 5 euron alennuksen pääsylipuista. S-Etukortilla peruslipun hinta on tällöin 19€, alennuslippu (eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet) 17€ ja lapsille (7-15v.) 10€.

Lisätietoja:

NASTOLAN PISARATEATTERI – Pienistä pisaroista kasvaa suuria tarinoita

 

Tule viettämään ikimuistoista retkipäivää maalle 9.7.2022! Taste of Häme-tapahtumassa pääsee tutustumaan maatilojen arkeen, maistelemaan hämäläistä ruokaa sekä tekemään lähiruokaostoksia suoraan niitä tuottavilta tiloilta. Päivän aikana voi vierailla niin lammastilalla rapsuttelemassa lampaita, luomuviljatilalla ostamassa tuoreita lähiruokaherkkuja, pienpanimolla nauttimassa kylmiä virvokkeita tai nauttimassa oman pellon antimista valmistettuja leivonnaisia idyllisessä maalaismaisemassa sijaitsevassa kahvilassa. Avoimien maatilojen ovet ovat avoinna vähintään klo 11-16. Lisätietoa tapahtumasta ja mukana olevista toimijoista osoitteesta www.avoimetmaatilat.fi

Laajennuksen ansiosta S-market Idänpäässä on nyt runsaasti enemmän tilaa ja avaruutta. Myymälä tarjoaa täten entistä laajemman ja monipuolisemman tuotevalikoiman sekä uusia elementtejä inspiroivaan asiakaskokemukseen. Myymälän tarjonta ja valikoima vastaavat entistä paremmin paikallisiin asiakastarpeisiin.

S-market Idänpäästä löytyy nyt muun muassa Konnichiwan tuoretta sushia, Cheese Witches-erikoisjuustoja, laajentunut kattaus tuoreita lämpimäisiä paistopisteellä, sekä esimerkiksi runsas grilliruoan valikoima Ruokatorilla sesongin mukaan. Lisäksi asiakkaita ilahduttaa keskellä myymälää sijaitseva pieni kahvio, jonka tuotteet voi maksaa kahvion omalla itsepalvelukassalla. Näin kahvin kyytipoikineen voi nauttia ostosten lomassa. Kahvin ystäville tarjolla on myös muita herkullisia uutuuksia.

– S-market Idänpäässä on nyt mahdollisuus jauhaa kahvinsa paikan päällä itse. Valikoimassa on pienpaahtimoiden, kuten Inkan ja Kahiwan kahveja, hehkuttaa S-market Idänpään marketpäällikkö Laura Haavasoja.

Asiakkaiden asiointia uudistuneessa S-market Idänpäässä sujuvoittavat myös ruoan verkkokaupan noutopiste sekä itsepalvelukassat, joita on yhteensä viisi pikakassa-alueella. Kassalinjastolta löytyy myös liukuhihnallisia itsepalvelukassoja, joilla suurempienkin ostosten tekeminen onnistuu kätevästi.

Energiatehokkuutta ja panostusta asiakaskokemukseen

Olemassa ollutta S-marketin kiinteistöä laajennettiin uudistuksessa 1000m2, jonka ansiosta monipuolisemman valikoiman lisäksi ovat myymälän käytävät entistä leveämmät ja tilat avarammat. Myös myymälän piha-, ja parkkialueet ovat aiempaa tilavammat. Laajennetun parkkialueen myötä on myymälään saatu asiakkaille myös toinen sisäänkäynti.

– Vaikka myymälää on laajennettu valtavasti ja remontti on vaatinut matkan varrella monenlaista joustoa, ovat S-market Idänpään ovet pysyneet kuitenkin koko ajan asiakkaillemme auki. Haluammekin kiittää lämpimästi asiakkaitamme kärsivällisyydestä, sekä kanssaelämisestä remontin ajan. Erityiskiitos meidän omille työntekijöillemme, jotka ovat palvelleet asiakkaitamme rautaisella ammattitaidolla remontinkin keskellä, kiittelee ylpeänä ryhmäpäällikkö Marko Leppänen.

S-marketin uudistuksen myötä sen energiatehokkuus paranee huomattavasti entisestään, sillä myymälän uuden kylmälaitoksen lauhdelämpö pystytään hyödyntämään rakennuksen lämmitykseen hyvin tehokkaasti.

– Laajennushanke on kokonaisuudessaan ollut monivaiheinen ja ajoittain haastavakin ahtaiden tilojen myötä. Näin ollen aikataulukin on joutunut venymään alkuperäisestä, mutta kaikkien hankkeessa mukana olleiden urakoitsijoiden, henkilöstön ja sidosryhmien ansioista lopputulemana on tavoiteltu tahtotila ja upea uusi S-Market Idänpää, sanoo Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen.

S-market Idänpää avaa laajentuneena ovensa torstaina 9.6. Avajaispäivänä trubaduuri Karri Salo ilahduttaa asiakkaita tasatunnein klo 10-17. 1500 ensimmäiselle laajentuneen myymälän asiakkaalle jaetaan Hämeenmaan Oma Koppa-ostoskori sekä Ossin Pullan leipää. Lauantaina 11.6. vietetään Lastenpäivää ja ohjelmassa on muun muassa kasvomaalausta klo 10-14. S-marketissa on lisäksi erilaisia tuote-esittelyjä.

 

 

Lions Club Lahti ry ja Suomen Moottoripyörämuseo järjestävät yhteistyössä Vauhdikkaan lastentapahtuman museolla Lahdessa sunnuntaina 19.6.22. Osuuskauppa Hämeenmaa on mukana mahdollistamassa tapahtumaa.
Tapahtumassa on luvassa mato-ongintaa, kasvomaalausta, motocross-koulu, jenkkiauto-ajelua, sivuvaunuajelu, kickbike-kilpailu, ilmainen museokäynti, pomppulinna, prätkäkaruselli sekä Lontoon bussi kyydittää non-stoppina Marolankadun pysäkiltä museolle ja takaisin.
Tapahtumaan ja Lontoon bussiin on vapaa pääsy.
Tapahtuman mahdollistaa Lahden Talot, Osuuskauppa Hämeenmaa ja Päijät-Hämeen Osuuspankki.

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät järjestetään Forssan seudulla 29.6.-10.7. Lounais-Hämeen Musiikkipäivät on vuonna 1980 perustettu voittoa tuottamaton yhdistys, joka pyrkii edistämään toiminta-alueensa musiikkielämää ja -koulutusta. Se järjestää muun muassa erilaisia klassiseen ja jazz-musiikkiin liittyviä tapahtumia, konsertteja, kursseja, musiikkiteatteri- ja oopperaesityksiä.

Tapahtumassa esiintymässä ovat muun muassa

Lounais-Hämeen Musiikkipäivien konserttilipuista saa alennuksia S-Etukortilla.

Lisätietoja:

Etusivu – Lounais-Hämeen Musiikkipäivät (lounaishameenmusiikkipaivat.fi)

Suomen suurin juoksu- ja pyöräilytapahtuma järjestetään Forssassa 18.6.2022. Osuuskauppa Hämeenmaan Prisma Forssa on muiden paikallisten yritysten tapaan mukana tapahtumassa yhteistyökumppanina. Tapahtumassa on mahdollista osallistua eri juoksumatkoihin, jotka ovat pituudeltaan 5km, 10km, puolimaraton ja maraton. Pyöräilymatkojen pituudet ovat 35km, 95km ja 100km. Tapahtumassa voi osallistua myös comboon, jossa pyöräillään 95 kilometriä ja juostaan puolimaraton. Ilmottaudu mukaan tai tule kannustamaan mahtavaan yleisöön!

Lisätietoja:

Forssan Suvi-ilta 18.6.2022 – Suomen suurin juoksu- ja pyöräilytapahtuma

Lahden keskustassa on jo vuosikymmenten ajan voinut asioida Sokoksen kivijalkamyymälässä, mutta 10.6.-11.6. tyylin tavaratalo saapuu myös Mukkulan alueelle, kun pikkuruisen Sokos-myymälän ovet avautuvat Soundfesteilla.

Pyörien päällä kulkeva, Citroën Jumper-pakettiautoon toteutettu Maailman pienin tavaratalo kiertää kesän ajan ympäri Suomea. Sen tavoitteena on sekä ilahduttaa, että mahdollistaa ihmisille hyvä ja monipuolinen palvelu myös paikoissa, joissa sitä ei ole totuttu näkemään. Kyseessä on Sokoksen 70-vuotisjuhlavuoden tempaus.

”Kiertue tuo Sokoksen ympäri Suomea yllättäviin paikkoihin. Haluamme olla siellä, missä elämä ja ihmiset ovat. Haluamme tehdä näkyväksi Sokoksen nuorekasta ja freshiä valikoimaa sekä juhlistaa Sokoksen hienoa 70-vuotiasta taivalta,” sanoo toimialajohtaja Saija Vuorinen.

Asiakkaiden toiveiden mukaista tarjontaa

Aurinkovoidetta, aurinkolaseja, sadetakkeja, t-paitoja, hattuja, meikinpoistoliinoja, kosmetiikkaa sekä festarimeikkisarja – muun muassa näitä tuotteita tulee löytymään Sokoksen sähäkän sinisen menopelin valikoimista Soundfesteillä.

”Kysymme sosiaalisessa mediassa etukäteen, mitä Maailman pienimmästä tavaratalosta toivottaisiin löytyvän. Valikoima räätälöidään sen mukaisesti ja festarikävijöiden tarpeisiin sopivaksi”, kertovat Soundfesteillä Sokos-asiakkaita palvelevat myyjät Arla Ahola ja Henna Taipale.

Paikkakunnasta ja tapahtumasta riippuen löytyy auton sisältä aina uusi ja erilainen juhlavuoden tuotevalikoima kesäiseen tyyliin, kauneuteen ja sisustukseen. Kuratoidun valikoiman lisäksi tyylin asiantuntijat ovat paikan päällä Maailman pienimmässä tavaratalossa tekemässä pikameikkejä ja antamassa vinkkejä pukeutumiseen ja sisustukseen.

Sokos – Maailman pienin tavaratalo -kiertue

Osuuskauppa Hämeenmaan yhteistyökumppani Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön järjestämää Vesijärvi-viikkoa vietetään 28.5.-5.6.2022. Viikolla nostetaan esiin Vesijärven merkitystä ja Vesijärvi-tietoutta eri kohderyhmille suunnatuin tapahtumin. Tapahtumia järjestetään eri puolilla Päijät-Hämettä. Vesijärvi-viikko käynnistyy lauantaina 28.5. Lahden satamassa ja Urheilukeskuksessa. Satamassa luvassa on kalastusoppaiden kaluston ja retkimahdollisuuksien esittelyä, ja Urheilukeskuksella koko perheen Salpausselkä GeoPark- karnevaali, josta löytyy paljon kivaa tekemistä sisältä ja ulkoa.

Viikon aikana on luvassa muun muassa puistoperhe-kahviloita Vesijärvi-teemalla, tutustumista vesienkäsittelyjärjestelmiin, avoimet purjehdustreenit junioreille, Vesijärvi-jumppaa Pikku-Veskulla, onkitapahtuma, risteily Vesijärvellä sekä paljon muuta kaikenikäisille!

Tervetuloa tutustumaan Vesijärveen!

Lisätietoja:

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö

 

Maaseudun taajamien ja haja-asutusalueiden asukkaat sekä kesäänsä mökkipaikkakunnallaan viettävät tietävät, ettei kyläkauppa ole ”vain ruokakauppa”. Valikoimia räätälöidään paikallisen tarpeen mukaiseksi, ja kyläkaupoista saa kätevästi kodeissa ja mökeillä tarpeellista käyttötavaraa. Monipuolisesti palvelevien kyläkauppojen merkitys elintarvikehuollon ja koko maan asuttavuuden turvaajana on korvaamaton.

Kyläkauppapäivä on valtakunnallinen tapahtuma, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Kylän kaupalla on iso merkitys alueen asukkaille sekä siellä vieraileville. Lisäksi kyläkaupat tarjoavat kesäisin mökkiläisille tarpeellisia palveluita. Kyläkaupoista löytyy usein myös posti-, veikkaus-, apteekki- ja noutopalveluita sekä tietoa alueen tapahtumista ja muista paikallisista palveluista.

Kyläkauppapäivää vietetään 11.6.2022. Kyläkauppapäivän järjestävät Päivittäistavarakauppa ry yhteistyössä jäsenyrityksensä kanssa. Osuuskauppa Hämeenmaan eri toimipaikoissa onkin luvassa muun muassa arvontoja sekä tuote-esittelyitä.

Marketteja voi seurata sosiaalisessa mediassa:

Sale Hämeenmaa

S-market Hämeenmaa

Osuuskauppa Hämeenmaa

 

Osuuskauppa Hämeenmaan toimipaikoista mukana ovat: 

Tänä vuonna 130-vuotista taivaltaan juhlistavan Lahden Seurahuoneen historiaan mahtuu tuhansia tarinoita ja merkittäviä hetkiä. Jos seinät osaisivat puhua, ne kertoisivat kuinka Kaarle XVI Kustaan, Urho Kekkosen ja Marsalkka Mannerheimin kaltaiset mahtiherrat paransivat maailmaa Seurahuoneen pöytien ääressä.

Seurahuoneella onkin alusta alkaen ollut paikka Lahden sykkivässä sydämessä.

– Sijainti on ollut aina Seurahuoneen valttikortti, vaikka hotellin osoite onkin muuttunut muutamaan otteeseen. Hotellimme sijaitsee kaikkien Lahden palveluiden ja kulttuuritarjonnan äärellä, toteaa hotellinjohtaja Marika Haavisto.

Nykypäivänä sykkivä sydän kätkee sisälleen aarteen, uniikin designhelmen, joka kulkee nimellä Loft House.

Vuosi sitten käyttöön vihitty Seurahuone Loft House tarjoaa hotellimajoittujille hulppeat puitteet designhuoneineen, sisäpuutarhoineen ja loungealueineen. Loft Housen upeat, tarkkaan mietityillä yksityiskohdilla varustetut huoneet sijaitsevat Sokos Lahden kolmannessa kerroksessa. Ylellistä kodikkuutta huokuvat hotellihuoneet ovat ainutlaatuisia jopa koko Suomen mittapuulla tarkasteltuna.

– Loft House on tavaratalon ylimmässä kerroksessa ja muodoltaan normaalista hotellikerroksesta hyvin poikkeava. Kaksikerroksiset huoneet ovat ylellisyydessään Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia, Marika sanoo.

Uniikkia yllätyksellisyyttä

Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja totuttua korkeampia. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia.

– Loft Housessa arki saa hetkeksi kultareunuksen ja kokemus on kuin tehty mielen sekä kehon virkistämiseen. Huoneet täyttävät vaativankin matkailijan haaveet jääden varmasti vieraansa muistiin ja sydämeen, toteaa Marika.

Laadukkaissa hotellihuoneissa näkyy niin rustiikki, harmonia kuin nykypäiväkin. Tyylikkäässä sisustuksessa on käytetty runsaasti lämpimiä sävyjä, ja monesta paikasta voi bongata sisustusarkkitehti Jaakko Puron tavaramerkin: linnun.

– Huoneista löytyy monta ihastuttavaa elementtiä: Muun muassa muhkeat sängyt rentouttaviin yöuniin, huonekohtainen lämmitys ja jäähdytys lisämukavuuteen sekä ekologiset ja kauniit kalusteet, kertoo Marika.

Hotellin upea sisäpuutarha suorastaan kylpee valossa kirkkaina päivinä valtavan kattoikkunan ansiosta.

– Meidän ihana sisäpuutarha on avara ja todella korkea. Sieltä löytyy muun muassa seinäkasveja ja vesielementti – ja voi täällä kuulla linnunlauluakin, Marika hymyilee.

Sisäpuutarhan lisäksi hotellivieraat tulevat taatusti viihtymään Seurahuone Loft Housen tunnelmallisessa loungessa.

– Loftin lounge on viihtyisä ja kodikas. Takka luo tilaan lämminhenkistä tunnelmaa ja, yhtenä yksityiskohtana mainittakoon, loungessa on makeat eläinkuosiset sohvat, Marika kuvaa.

Yksilöllisistä huoneista löytyy huoneesta riippuen esimerkiksi suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti kuuluva sauna, upean näkymän taivaalle avaava kattoikkuna, reilun kokoinen ja tyylikäs kylpyamme sekä sisäpuutarhaan suoran näkymän avaava viihtyisä terassi.

Maankuuluja herkkuja ennen ja nyt

Vieraiden viihdyttämisestä, ruuan herkullisuudesta ja erinomaisesta palvelusta ei Seurahuoneella ole tingitty koskaan. Jo viime vuosisadalla kaupungin parhaassa hotellissa monille arvovaltaisille vieraille tarjoiltiin yösijan lisäksi mieleenpainuvia ruokaelämyksiä. Mahtimiehistä Urho Kekkoselle maistui lahna, ja Carl Gustaf Emil Mannerheimille taas kelpasi sopivasti jäähdytetty ruokaryyppy erikseen huurretuista ryyppylaseista.

– Seurahuone on ollut ja on edelleen tunnettu. Eikä ainoastaan Lahdessa, vaan myös muualla Suomessa ja maarajojen ulkopuolellakin. Perimätietona sukupolvelta toiselle on siirtynyt tarinoita isoista ylellisistä juhlista, notkuvista ruokapöydistä ja ripauksesta glamouria, kertoo Marika.

Seurahuone eli ”society huone” juontaa juurensa ranskan hienosta sanasta société, jolla alkujaan kuvattiin hienoja ihmisiä, niin sanotusti seurapiiri-ihmisiä.

– Nimitys kuvastaa seurahuonelaitosta sen historiasta asti. ”Hienot ihmiset” kävivät herkuttelemassa ja juhlimassa seurapiirihotellissa. Kiinnostus Seurahuonetta kohtaan ei loppunut edes kieltolain aikaan, silloinkin janoiset saapuivat tänne ja rönöä myytiin salakapakassa, muistelee Seurahuoneen hotellipäällikkö Mia Stenberg.

– Juhlavuotemme kunniaksi keittiömme esihenkilöt tiimeineen ovat suunnitelleet juhlavuoden menun, joka sisältää klassikkoannoksia vuosikymmenten varrelta. Juhlamenua täydentää Kanavan Panimon luoma raikas Lager-olut, Juhla Rönö, jota saa myös useista Hämeenmaan marketeista, jatkaa Marika.

Hotellilla on tänä päivänä neljä upeaa ravintolaa: Trattoria, Bar & Bistro, Hämesali sekä uusimpana tulokkaana kierrätyskalustein sisustettu ravintola Kuja Street Food Lahti. Monia hotellivieraaksi houkuttelee myös Lahden Seurahuoneen laadukkuudestaan tunnettu lähiruokaa suosiva aamiaisbuffet. Monipuolinen ja moneen makuun sopiva aamiaistarjoilu rakennetaan rakkaudella kaikkia vieraita ajatellen.

– Seurahuoneen aamiaisella pääsee nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Aamiaistarjoilumme kaikki tuotteet ovat kyltitetty, eli vieraamme tietävät, mitä on tarjolla. Pyrimme huomioimaan aamiaisellamme myös erityisruokavalioita. Meillä on esimerkiksi omat tarjoilupisteet gluteenittomille ja vegaanisille tuotteille, kertoo ravintolapäällikkö Anne Kajaniemi.

Annen mukaan Lahden Seurahuoneen ammattitaitoisten työntekijöiden kädenjälki näkyy selvästi aamiaispöydän tarjonnassa.

– Teemme paljon käsityötä. Osa leivoksista on leivottu täällä meillä, ja myös itsepaistettavat vohvelitaikina-annokset, tuorepuuro ja munakokkelimassa tehdään meillä itse.

Seurahuoneen maineen ja menestyksen takana onkin läpi vuosikymmenten ollut ihmisiä, joilla on ollut poikkeuksellista ammatillista kunnianhimoa. Lahden Seurahuone työllistää tänä päivänä noin 80 henkeä, jotka pitävät huolen siitä, että hienot hetket ovat muutakin, kuin sattumaa.