Kaksikymmentä vuotta sitten S-ryhmän ABC-ketju laajeni ripeällä tahdilla ympäri Suomen ja kesällä 2004 myös Lahden Renkomäkeen pystytettiin valkoisen peukalon koristama oranssi pyloni. Valmistumisestaan lähtien ABC Renkomäki, tutummin Renksun ABC, on ollut yksi Suomen suurimmista liikennemyymälöistä ja merkittävä työllistäjä Hämeenmaan alueella, työllistäen jopa sata hämeenmaalaista vakituisesti.

Kuluneen kahdenkymmenen vuoden aikana Renksun ovet eivät ole olleet kertaakaan kiinni, vaan liikennemyymälä on pysynyt uskollisesti auki joka päivä, 24 tuntia vuorokaudessa.  ABC Renkomäki palvelee asiakkaitaan kellon ympäri myös tulevana viikonloppuna, jolloin juhlitaan legendaarisen lahtelaisen, kattavan palvelun liikenneaseman ja suositun kohtaamispaikan kaksikymppisiä.

Matka 2000-luvun alusta tähän päivään

ABC Renkomäki on ehtinyt elää monen ajanjakson läpi 20 vuodessa. Nykyisin se on suosittu ajanviettopaikka, joka palvelee niin alueen asukkaita kuin moottoritien käyttäjiäkin. Hämeenmaan ABC-ketjun ryhmäpäällikkö Sami Kovanen kuvailee Renkomäen ABC:ta yhdeksi ABC-ketjun lippulaivapaikoista ja Suomen vilkkaimmista liikenneasemista, joka on vuosien saatossa tullut yhä suositummaksi.

– Mieleeni ovat painuneet parhaiten Renkomäen ABC:n megalomaaniset avajaiset! Silloinen pääministeri Matti Vanhanen oli mukana liikennemyymälän avajaisissa. Oli meille merkityksellistä, että valtiovallan edustaja ja vieläpä pääministeri osallistui yksikön avajaisiin. Se ehkä kertoo siitä, minkälainen instituutio ABC Renkomäki siihen aikaan oli, Kovanen muistelee.

Vuosien saatossa liikennemyymälää on uudistettu tyylikkäästi ajanmukaiseksi.  Liikennemyymälässä toimiva S-market Renkomäki on yksi iso tekijä suosion pysyvyyden kannalta. Ravintolapuolen uudistuksia on tehty käytännössä kymmenen vuoden välein – viimeisimpänä tänä keväänä avattu uusi ja monipuolinen Buffetmaailma.

– Tänä päivänä Renkomäen ABC:stä on tullut erittäin suosittu ja kattava ruokailupaikka, johon on helppo tulla syömään monipuolista kotiruokaa eri kokoisin ja -ikäisin seuruein, kuvailee Kovanen.

ABC Renkomäki Lahti, ilmakuva tontista rakennuksineen, ympärillä paljon peltoa. ABC Renkomäki sijaitsee Päijät-Hämeessä Lahdessa, Renkomäen kaupunginosassa, aivan valtatie 4:n läheisyydessä.

Tätä ilmakuvaa katsoessa ryhmäpäällikkö Sami Kovanen muistelee, kuinka ABC Renkomäen taipaleen alussa ”ollaan oltu aika peltojen keskellä”. Nykyään saman risteyksen ympärille on tullut paljon muita liikkeitä, mikä omalta osaltaan voimistaa Renksun ABC:n elinvoimaisuutta.

Rautainen ammattitaito takaa Renksun vetovoiman sekä menestyksekkäät seuraavat vuodet

Monipuolisen palvelutarjonnan ohella ei tule unohtaa Renkomäen ABC:n mainiota sijaintia, jonka ansiosta siellä poikkeaa niin ohikulkijoita kuin paikallisia asiakkaitakin.

Vetovoimaisen ja luotettavan fiiliksen liikennemyymälään luo kuitenkin lopulta sen ammattitaitoinen henkilökunta, joka palvelee asiakkaitaan ympäri vuoden. Muutama henkilökunnan jäsen onkin pysynyt mukana Renksun matkassa koko 20-vuotisen taipaleen ajan.

– Olihan se hienoa, kun maalaismaisemaan tuli uusi iso hieno rakennus. Kaikki oli valtavaa vanhaan verrattuna, mikä luonnostaan toi meille myös uuden opettelua. Meno oli katossa myös kymmenisen vuotta myöhemmin, kun Robin jakoi nimmareita faneille, muistelee Renkomäen ABC:lla avajaisista alkaen työskennellyt Reija Yrjölä.

ABC Renkomäen seuraavat 20 vuotta näyttävät lupaavilta. Ihmiset liikkuvat edelleen pääteillä, liikennemäärät kasvavat ja kotimaan matkailu voimistuu.

Myös sähköistyminen lisääntyy yhä kovenevaa vauhtia, mutta nestemäisiäkin polttoaineita myydään vielä tulevina vuosikymmeninä. Erilaiset vastuullisuusteot, kuten automaatio, aurinkopaneelit sekä energiatehokkaat kylmälaitteet ja valaistus tukevat Renkomäen ABC:n pitkäikäisen taipaleen jatkumista.

ABC Renkomäki 20 vuotta – tule mukaan juhlimaan!

ABC Renkomäen 20-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan tulevana viikonloppuna. Luvassa on hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille sekä erilaisia tarjouksia.

LAUANTAINA 8.6.

Ohjelma

Tarjoukset

SUNNUNTAINA 9.6.

Ohjelma

Tarjoukset

Tervetuloa juhlistamaan 20-vuotiasta ABC Renkomäkeä 8.–9.6.2024!

 

Lisätietoja:

Sami Kovanen, ryhmäpäällikkö, 050 344 1462, sami.kovanen@sok.fi

Kyläkaupoilla on iso merkitys pienten alueiden asukkaille sekä esimerkiksi kesäaikaan siellä vieraileville mökkiläisille. Osuuskauppa Hämeenmaan alueella on useita maaseudun taajamia sekä haja-asutusalueita, joissa sijaitsevat toimipaikat ovat paitsi paikallisia ja persoonallisia kauppoja myös aivan elintärkeitä asiakkailleen.

Kyläkauppapäivä on valtakunnallinen, vuosittain kesäkuussa järjestettävä tapahtuma, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Tänä vuonna Kyläkauppapäivää vietetään lauantaina 8.6. Päivän järjestävät Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset. Hämeenmaan toimipaikoista mukana ovat tänä vuonna kaikki Salet sekä useat S-marketit.

Mukana olevien myymälöiden henkilökunta on ideoinut Kyläkauppapäivää varten hauskaa ohjemaa paikallisille. Ohjelman sisältö vaihtelee toimipaikoittain ja voi sisältää esimerkiksi arvontoja, kilpailuja, keppihevosrataa, kasvomaalausta, peräkonttikirppistä, eläinvieraiden tapaamista, musiikkiesityksiä sekä yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa.

– Kyläkauppapäivä on lähellä sydäntäni. Tapahtuma on yksi henkilökuntamme ja asiakkaidemme vuoden kohokodista. Yleensä pienellä paikkakunnalla on tosi vähän tapahtumia ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tulevat mökkiläiset ovat tottuneet siihen, että tapahtumia on ihan päivittäin, kuvailee Läyliäisten Salen vt. marketpäällikkö Roosa-Maria Malmivaara.

Alta löydät listauksen mukana olevista toimipaikoista sekä toimipaikkojen tarjoamasta ohjelmasta.

Kyläkauppapäivää Hämeenmaan alueella viettävät:

Sale Artjärvi Kyläkauppapäivänä kello 12–14 kaupalla tehtävärastit koko perheelle ja arvontaa. Maatalousnaiset ry paistaa vohveleita ja makkaraa.
Sale Ersta Arvontaa ja tarjouksia
Sale Forssa Herkkuvatiarvonta
Sale Heinola Kk Kesäkassin arvonta kyläkauppa päivässä käyneiden kesken. Etsi myymälästä piilotettu kirjekuori ja saat yllätyspalkinnon. 10 kirjekuorta! Nopeimmille lapsille jaossa ilmapalloja. Peräkonttikirppis. Lapset voivat koristella sisääntulon asfaltin katuliiduilla.
Sale Hollola Kylätoimikunta paistaa makkaraa ja lapsille jaetaan muumitikkareita sekä tikkupalloja niin kauan kuin riittää. Kesäkassiarvonta. Kylätoimikunta julkistaa Salen seinään kylän opasteen ja kertovat kylästä piha-alueella.
Sale Humppila Lapsille piirustuskilpailu, kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Jokioisten Leivän tuote-esittelyä kello 13–15. Herkkukassiarvonta.
Sale Hämeenkoski Koskiseura tulee myymään kirjojaan klo 10–13, Kosken VPK-n vanha paloauto tulee näytille, Seuralan väki tulee paistamaan makkaraa (klo 10–12), josta tuotto menee Seuralan hyväksi. Lapsille järjestetään piirustuskilpailu. Tuotekorin arvonta.
Sale Jyränkö Peräkonttikirppis asiakkaille kello 10–14 sekä makea arvonta.
Sale Karavaani Karavaani-arvonta, lapsille tikkareita ja jäätelöä tarjolla 200 hengelle alkaen klo 12!
Sale Kukkila Kyläkauppapäivää vieteteään kello 10–14, luvassa kasvomaalausta sekä ongintaa! Lapsille poniajelua ja ratsastusta kello 11–13. Lisäksi järjestämme kaupalla arvonnan.
Sale Käikälä Ohjelma täydentyy myöhemmin
Sale Liipola Kahvitarjoilu 11–14 ja arvonta
Sale Läyliäinen Tarjolla hattaraa, makkaraa, lakua ja muita herkkuja, lapsille poniratsastusta sekä maksuton pomppulinna! Takakonttikirppis, Taika Taijan Taikakupla Show, skeittiparkissa tavattavissa Niko Ojanen kello 12–14. Menossa mukana myös paikallisia yhteisöjä, seuroja, VPK ja paljon muuta! Tervetuloa!
Sale Metsäpelto Pihakirppis, lapsille ohjelmaa sekä arvonta. Tapahtuma-aika 11–14. Kahvitarjoilu!
Sale Myrskylä Arvontaa, ilmapalloja ja maistiaisia.
Sale Nastola Arvontaa ja tarjouksia
Sale Okeroinen Tuotepakettiarvonta, lapsille jaossa tikkupalloja.
Sale Poltinaho Ohjelma täydentyy myöhemmin
Sale Renko Asiakkaille on tarjolla grillimakkaraa ja mehua kello 10–14, lisäksi arvotaan Fazerin tuotepaketti sekä kaksi noin 50 euron arvoista kesäistä tuotekassia.
Sale Ryttylä Arvotaan tuotekori. Pihakirppis (ilmainen paikka ja paikkoja rajoitetusta). Lapset! Piirrä kyläkauppa-aiheinen piirrustus, palauttaessa saat jäätelön. Tarjolla myös hernekeittoa, grillimakkaraa ja lettuja. Etsi myymälään kadonnut pieni kumiankka.
Sale Vierumäki Lapsille kesäinen piirustuskilpailu, jossa kaikki taiteilijat palkitaan sekä yllätyspussien etsintää asiakkaille.
Sale Ypäjä Lapsille piirustuskilpailu, kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Jokioisten Leivän maistatusta kello 10–12 sekä herkkukassiarvonta.
S-Market Hartola Tuotemaistatuksia kello 10–14 sekä lapsille aarrekartta!
S-Market Hauho Hauholla kyläkauppapäivänä on ohjelmassa kahden tuotekorin arvonta, lapsille piirustuksesta palkkioksi jäätelö. Heikkilän juustolan yrittäjäpariskunta tulee maistattamaan jäätelöitään kello 10 alkaen. Tarjolla myös grillimakkaraa kello 10–14.
S-Market Iittala Ohjelma täydentyy myöhemmin
S-Market Jokioinen Arvonta ja Jokioisen leivän tuote-esittelyjä.
S-Market Järvelä Ohjelma täydentyy myöhemmin
S-Market Lammi Tarjouksia ja arvontaa sekä Lammin VPK paikalla kello 11–13. Tuulos Rievä maistattaa tuotteitaan kello 10–14.
S-Market Loppi Kaikille asiakkaille arvonta, pihamaalla näytillä paloauto ja lapsille temppurata. FC Loppi grillaa makkaraa kyläkauppapäivän ajan.
S-Market Oitti Ohjelma täydentyy myöhemmin
S-Market Padasjoki Vapaapalokuntalaisia tulee paikalle kalustoineen sekä erilaisiatuotemaistatuksia!
S-Market Sysmä La Kar De Mumman maistatus, pihalla lettujen sekä makkaran myyntiä, lapsille aarrejahtia, Robert Berrieltä maistatushanat, tarjouksia ja kaksi myymälässä suoritettavaa arvontaa.
S-Market Tammela Kello 10–14 makkaran paistoa, arvontaa sekä kasvomaalausta lapsille
S-Market Turenki Tuote-esittelyjä kello 10–16, tarjouksia sekä maistatuksia. Mehu- ja pullatarjoilu kello 10–14.

 

 

Perinteikkään tapahtuman ohjelmassa on muun muassa kasvomaalausta, hevosratsastusta ja satujumppaa monien paikallisten toimijoiden tukemana.

Paikallisen ja alueellisen hyvinvoinnin tukeminen on osuuskauppamme vastuullisuustekojen ytimessä. Tänä vuonna Hämeenmaa tukee Iloisen Päivän järjestämistä lahjoittamalla tapahtumakävijöille myytäviä elintarvikkeita.

– Päivän monipuolinen ohjelma kiinnostaa ja ilahduttaa varmasti monia perheitä. Mielestämme on erittäin hienoa, että tapahtuman tuotto ohjataan lyhentämättömänä paikallisen lapsi- ja nuorisotyön hyväksi, kommentoi asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

Tapahtuma on tuttu myös Hämeenmaan henkilöstölle, ja sen tukemista arvostetaan henkilöstön keskuudessa laajasti. Useat hämeenmaalaiset ovatkin vuosien saatossa vierailleet tapahtumassa joko lapsena tai vanhempana.

– Tämä on tosi kiva tapahtuma. Lapset ja tapahtuman työntekijät ovat kaikki hyvällä mielellä. Erityisesti esillä olevat hälytysajoneuvot ovat kiehtoneet aiempina vuosina lastani. Vanhempana minua ilahduttaa, että kaikki myytävät ruokatuotteet ovat oikeasti edullisia, ja kaikki muu tekeminen on ilmaista – kiitos sponsorien! kertoo tuotehallinta-assistentti Nea Haakana omista kokemuksistaan.

Loppukevennys

Jugi ja Ville & Kalle esittää:

Huippusuositun ”Saikkua, kiitos” -työryhmän uusi esitys Loppukevennys vie meidät suoraan päivänpolttavaan Uutishuoneeseen jossa ankkuritkin ovat kuumia. Upeat näyttelijät lupaavat vaihtaa hahmojaan yhtä useasti kuin Mika Tommola pipoa.

Vapauttava Loppukevennys johdattaa meidät Pornaisten Onlyfans- ammattiopistoon, kertoo meille Jukan ja Mirvan viimeisimmän Amazing-reissun kuulumiset ja vie Ajatushautomoon jossa Tauski tajusi, että se on ”sinä vain” eikä ”kuka vain”. Jätä havut ladulle ja suuntaa Uutishuoneelle. Loppukevennys on silkkaa tykitystä ja laturaivoa!

PS. featuring Toka Mimmola.

Rooleissa Jukka ”Jugi” Rasila, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.

Käsikirjoitus: työryhmä
Ohjaus: Otto Kanerva ja työryhmä

Esityksen kesto n. 2 h 15 min, sisältää väliajan.

Liput S-Etukortillaa 30€ (norm. 35€). Tästä lippuostoksille >>

Järjestäjät: Iltama Oy ja Lahden Sibeliustalo.

Ensimmäinen Lähitoimittaja-tapaaminen järjestetään Hämeenlinnan Original Sokos Hotel Vaakunassa (Possentie 7, 13200 Hämeenlinna) keskiviikkona 3.4. klo 11–16.30.

Jälkimmäinen tilaisuus järjestetään Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella (Aleksanterinkatu 14, 15110 Lahti) torstaina 4.4. klo 11–16.30.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Kumpaankin päivään mahtuu mukaan 50 henkilöä, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Voit ilmoittautua mukaan 24.3. asti, elleivät paikat ehdi sitä ennen täyttyä. Huomaathan, että tilaisuudet ovat samansisältöiset, eli jos Hämeenlinnan/Lahden tilaisuuden paikat ovat jo ehtineet mennä, voit vielä kokeilla, onko toiseen Lähitoimittaja-tapaamiseen paikkoja jäljellä.

Tavoitteena luoda uutta ja vahvistaa nykyistä yhteistyötä

Tarjoamme osallistujille päivän ohjelman, lounaan ja kahvit. Tilaisuudet on tarkoitettu Hämeenmaan marketien kanssa tehtävästä yhteistyöstä kiinnostuneille tai sitä jo tekeville lähiruokayrittäjille Kanta- ja Päijät-Hämeestä tai lähialueelta.

Lähitoimittaja-tapaamisten tarkoituksena on luoda uutta ja vahvistaa nykyistä yhteistyötä sekä mahdollistaa verkostoituminen.

Hämeenmaan alueellista hankintaa tekevä tiimi osallistuu tapaamiseen ja vaihtaa mielellään ajatuksia yhteistyön kehittämisestä.

Tilaisuuden ohjelma ja aikataulu

11.00 Lounas

12.00 Ajankohtaisia osuuskauppakuulumisia, toimitusjohtaja Olli Vormisto, Osuuskauppa Hämeenmaa

12.30 Lähitoimittajan puheenvuoro, yrittäjä Teppo ”Tepi” Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo

13.00 MTK Hämeen tervehdys, jäsenpalvelukehittäjä Outi Kyöstilä

13.20 LAB Food Pilot Plant – kasvipohjaisten tuotteiden kehityspalvelut, TKI-asiantuntija Pasi Raja, LAB University of Applied Sciences

-tauko –

14.00 Käykö vastuullisuus kaupaksi? – Vastuullisuuden merkitys ruoan arvoketjussa kaupan näkökulmasta, vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä

14.30 Ajankohtaista ruoan kulutustrendeistä ja lähituotteen polku osuuskaupan valikoimaan, valikoima- ja vastuullisuuspäällikkö Niina Toivonen, Osuuskauppa Hämeenmaa

15.10 Miten Hämeenmaa viestii lähituotteista, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, Osuuskauppa Hämeenmaa

15.30 Päivän yhteenveto ja aikaa vapaalle verkostoitumiselle kahvitilaisuuden merkeissä

Tilaisuus päättyy noin klo 16.30.

Rakentamisen ja remontoinnin ykköstapahtuma Lahdessa

Suosittu Raksa tarjoaa juuri kevään kynnyksellä 8.-10. maaliskuuta 2024 yhden katon alta kaiken rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen Lahden Messukeskuksessa. Raksa-messuilla on pitkä ja upea historia – ensi keväänä vietetään Raksan 40-vuotisjuhlaa!

Synttäreiden kunniaksi Hämeenmaa-etuna ystävälippu 10€ (norm. 15€). Etu voimassa 14.–21.2.2024 lippuverkkokaupassa.

Osta liput täältä >>

Perinteiset Salpausselän kisat järjestetään jälleen 1.–3.3.2024. Yli satavuotinen kisainstituutio kokoaa yhteen maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn kansainväliset tähdet kilpailemaan maailmancupin pisteistä. Ja lauantain kruunaa perinteinen ilotulitus!

Tarjoamme asiakasomistajille perjantain aluelipuista –5€ alennuksen. Edun saa käyttöön lippukaupasta koodilla Hameenmaaxsalppuri24

TÄSTÄ LIPPUKAUPPAAN >>

Ostaessa lippua perjantain kohdalla aluelipuissa löytyy Hämeenmaa Aluelippu, kun painaa avaa ja kirjoittaa tuon koodin (Hameenmaaxsalppuri24 ), niin alennetut liput tulevat saataville.

 

Hämeenmaan lasten talviolympialaisissa hiihdetään sunnuntaina 18.2.2024 klo 10.30 – 13.30.

Tapahtumapaikkana on Ahveniston moottorirata. Osallistuminen on maksutonta. Kaikki osallistujat palkitaan maalissa!

Ilmoittaudu 12.2.2024 mennessä täältä>>

Tapahtuman järjestävät Hämeenlinnan Hiihtoseura ja pääyhteistyökumppani Osuuskauppa Hämeenmaa.

Ässäkokki -kurssit ovat 8-12 -vuotiaille tarkoitettuja ruokakursseja, jotka toteutetaan S-ryhmän sekä Marttojen yhteistyössä.
 
Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. S-ryhmän kanssa yhteistyössä tehtävillä valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille.
 
Lahdessa tulossa kaksi kurssia 29.2. ja 1.3. Hämeen Martojen Lahden toimipisteessä. Ilmoittaudu nyt! Kurssien tiedot ja ilmoittautuminen: https://www.martat.fi/hame/tapahtumat/

Club For Five – Jouluna 2023

Club For Five tuo tänäkin vuonna joulun suomalaisten sydämiin. Yhtyeen viime jouluna loppuunmyyty JOULUNA -konsertti liikkuu sulavasti tunnelmasta toiseen luoden kuulijalleen vuoroin hartaita hengähdyksiä, vuoroin iloa ja kuplivaa joulun odotuksen riemua. Tule kokemaan joulun rakastetuin konsertti!

Konsertin kesto n. 2 tuntia 15 minuuttia, sisältää väliajan.

Liput S-Etukortilla 42€ (norm. 47€). Tästä lippukauppaan >>