Koko perheen Ässä-lauantai kokoaa Osuuskauppa Hämeenmaan eri toimipaikkoja yhteen Lahden Seurahuoneen tiloihin lauantaina 23.9. klo 10-14. Luvassa mm. arvontaa, tarjouksia, tapahtumaa, tuote-esittelyjä!

Katso koko päivän ohjelma täältä >>

 

Perinteistä kesäistä jazziltaa vietetään perjantaina 28.7. Kuninkaanportissa. Terassilla grillataan kesäisiä herkkuja ja ruokailun jälkeen juhlasalin lavalla käynnistyy laulujazzin juhla!

Häikäilemätön kesäflunssa iski solistiimme Riikka Keräseen ja vei häneltä äänen! Pikahälytyksellä saimme kvartettiin loistavan instrumentalistin Sampo Kasurisen. Edelleen Josefiina Vannesluoma ja Kaisa Mäensivu laulavat, Kaisa soittaa kontrabassoa ja Jonas Metsäkylä kitaraa. Kuninkaanportissa Sampo soittaa meille sekä saksofoneja että klarinettia.

Sampo Kasurinen on helsinkiläinen säveltäjä, sovittaja ja saksofonisti. Sampolla on kaksi musiikin maisterin tutkintoa Sibelius-Akatemiasta: saksofonin ja sävellys. Hänen sävellyksiään ovat esittäneet mm. Trondheim Symphony Orchestra, Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kaartin soittokunta, Suomalainen barokkiorkesteri sekä Vantaan Viihdeorkesteri. Kesällä 2023 kantaesitetään Kasurisen säveltämä kamariooppera Trapped Butterfly, joka on Kuhmon Kamarimusiikin, Rauma Festivon sekä Meidän Festivaalin yhteistilaus.

HartolaJazz alkaa grilliherkkujen ääressä klo 17 ja konsertti käynnistyy klo 19. Liput ennakkoon Kuninkaanportin kassalta tai Ticketmasterista, ateria ja konsertti 42€.

 

Suomen suvi täynnä makuja ja elämyksiä – mitä sun suveen kuuluu?

Suomen suvi on hauska, lämmin, rento, täynnä elämyksiä, ystäviä, perhettä, kuplivaa iloa, ruokaa ja juomaa. Myös kotikaupungissa lomaillessa. Kesällä vietetään juhlia, joita muistellaan syksyn sateilla.

Tässä muutama vinkki kesän viettoon:

Lahti

  • Jos et mene kauas, mutta astut kaupungin sykkeestä pikkaisen piiloon, päädyt Trattorian sisäpihalle. Siellä voit nauttia kolmen ruokalajin illallisen ulkona, istua pitkää iltaa kaveriporukalla – nauraen, viihtyen ja nauttien.
  • Bar & Bistro on aurinkoisen Aleksin ykkösterassi – yksin tai yhdessä. Tervetuloa nauttimaan kaupungin tyylikkäimmät cocktailit ja mocktailit, laadukkaat viinit tai vääksyläisen lähipanimon Kanavan Panimon hanaoluet ainoana Suomessa.
  • Rillon terassilla kesäpäivä jatkuu pitkälle yöhön. Suven suosikkeja ovat Amarillon cocktailit ja mocktailit – Sol Rosado, Frozen Strawberry Margarita, sekä klassikko Aperol Spritz. Amarillon auringossa on aina valinnanvaraa myös alkoholittomissa: valikoimassa on olutta, siideriä, viinejä ja no – niitä mocktaileja! Ruoan kylkeen maistuvat Sol-olut limesiivulla tai raikas alkoholiton Blanc.
  • Las Palmasissa voit antaa virsun lipsua ja kurkun kostua kesäyön huumassa. Laula pyörryksiin myös naapuripöydän bailaajat ja hullaannu hauskasta tunnelmasta. Las Palmasissa aurinko on kuuma ja paistaa koko suven, nähdään siellä siis!

Hämeenlinna

  • Le Blasonin kesäterassi – Hämeenlinnan aurinkoisin terassi Vanajaveden äärellä. Kesäisen ruokalistan maut tarjoillaan sinulle suoraan terassille! Livemusiikki saa viihtymään, sillä hämeenlinnalaislaulaja Emilia Seppänen esiintyy kesän aikana neljään otteeseen: 29.6, 6.7.,13.7 ja 27.7.
  • Amarillo bailaa kesäillat! Viikonloppuisin korkkarit kohti taivasta ja anna rytmin viedä kohti kesäyötä! DJ terassilla heittää rytmit menojalan alle perjantaisin ja lauantaisin klo 20 alkaen.
  • Voudin terassilla olet kaupungin sykkeessä. Juomat ovat kylmiä ja ilta saa jatkua jatkoajalle podium-fiiliksissä hyvän juoman, sportin ja kavereiden kanssa suviyössä!

18.6. Lastentapahtuma Lahden Moottoripyörämuseolla klo 11-16

Lisätietoa >>

Prisma Hämeenlinnassa tammikuussa aloitettu laajamittainen remontti on tullut päätökseen. Myymälässä ollaankin juhlahumussa tulevina viikonloppuina, kun myymälä täyttyy upeista tarjouksista, maistatuksista, tuote-esittelyistä sekä lapsille suunnatusta ohjelmasta.

Remontin myötä Hämeenlinnassa asioidaan nyt uuden ajan Prisman tunnelmassa. Juuri valmistuneessa uudistuksessa lastentuotteet ovat koottu kätevästi samalle alueelle, Ruokatori on saanut tuplasti lisämittaa ja eri osastoilla on tarjota aivan uudenlaista elämyksellisyyttä. Uudistuksessa vaihdettiin myös kaikki myymälän kalusteet uusiin ja kylmäkalusteet energiatehokkaammiksi.

– Lastenmaailman alueelta löydät niin vaipat, vauvanhoitotarvikkeet ja lastenruoat kuin lastenvaatteet, lelut tai vaikkapa synttärikutsujen tarvikkeetkin. Täysin ainutlaatuisena palveluna testaamme uudella osastolla Vauvanhoitopistettä, jossa voi syöttää tai vaihtaa kuiviin pikkuvauvan. Jos siis liikut pikkuvauvan kanssa ostoksilla – niin tervetuloa testaamaan Vauvanhoitopistettä, kertoo Prisma Hämeenlinnan prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä.

Vauvanhoitopiste

– Ruokatorin muutos on myös valtava. Metrimäärä tuplaantui ja valikoima kehittyi vahvasti. Savustamme nyt itse tuotteita Oma Savustamolla ja Ruokatorin edessä on palveleva saareke täynnä juustoja sekä leikkeleitä. Myös esimerkiksi valmisruokien ja patonkien valikoima laajeni. Ruokatorin laajennuksen myötä saimme myös uusia työkavereita, Minna jatkaa.

Ruokatori

Uutta ilmettä ja valikoimaa saivat myös kauneuden ja hyvinvoinnin, kukkien sekä makeisten osastot.

– Makeisosastollamme on nyt suurin mahdollinen valikoima ja se onkin todella näyttävä, Minna iloitsee.

Makeisosasto

Hyvä työergonomia osana uudistusta

Uudistus on vaikuttanut myös työntekijäkokemukseen positiivisesti, sillä kassapöydät uudistuivat tuoden henkilöstön työskentelyyn uudenlaista sujuvuutta sekä ergonomiaa. Lisäksi kassajärjestelmä on vaihtunut nykyaikaiseen näppärämpään versioon, joka sujuvoittaa niin henkilöstön työskentelyä, kuin asiakkaiden asiointiakin. Uudet ja ergonomiset työvaatteetkin toimitetaan työntekijöille juuri sopivasti myymälän avajaisiin.

– Kaikki kassapöydät vaihtuivat uusiin ja osassa niistä on kullekin sopivaksi säädettävät ergonomiset sähköpöydät. Asiakkaille kassauudistukset toivat sujuvuutta myös siten, että lisäsimme itsepalvelukassoille yhden takahihnallisen kassapöydän ja saimme asiakkaiden kovasti toivomat koritelineet kassapöytien alkupäähän, Hovila-Myllylä kertoo.

Kukkaosasto

Prisma Hämeenlinnassa keskitytään ennen kaikkea vastaamaan asiakkaiden kysyntään sekä palvelemaan entistä paremmin ja ainutlaatuisemmin.

– Kehitämme tarjontaamme ja palveluitamme aina asiakkaitamme varten, heidän tarpeensa ja toiveensa huomioon ottaen. On ilo päästä palvelemaan asiakkaitamme kokonaan uudistetussa Prismassa, jossa elämyksellisyyttä löytyy nyt aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Asiakaskokemus myymälässämme on kaikin puolin sujuvampi ja helpompi, Minna hymyilee.

– Prisma on ihana siitä, että täältä saa kaiken samasta talosta. Oli mielessä sitten vähän parempi ruoka tai edullisempi ostoskori, kevään ja kesän juhlat taikka kodin sisustus, niin meiltä kyllä löytyy, hän jatkaa.

Minna Hovila-Myllylä summaa lopuksi, että suurin kiitos uudistuksesta kuuluu Prisman henkilökunnalle.

– He ovat jaksaneet upeasti muutosten keskellä ja palvelleet asiakkaitamme aina hymyssä suin, iso kiitos siis heille!

Prisma Hämeenlinnan avajaiset (Wartiamäentie 2, 13130 Hämeenlinna)

Avajaisten ajan upeita tarjouksia, maistatuksia ja tuote-esittelyjä sekä lapsille ohjelmaa.

la 6.5. Ihanat Muumit tavattavissa klo 12 ja klo 14. Kasvomaalauspiste klo 11-15. Jaossa ilmapalloja.

su 7.5. Finesports-pelitapahtuma Gaming-alueella klo 12-18

la 13.5. Asiakkailla kakkukahvit klo 9-16. Kasvomaalauspiste klo 10-14. Paikalla Hämeenmaan suloiset Sini- ja Sulo-nallet.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä, 050 363 6514

S-ryhmä ja Marttaliitto ovat vuodesta 2017 lähtien järjestäneet Ässäkokki-kursseja eri puolilla Suomea. Maksuttomilla, 8–12-vuotiaille lapsille suunnatuilla Ässäkokki-kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa.

Lahden keskustassa Marttalassa pidetään kursseja kesäkuun alussa. Ilmoita lapsesi nyt mukaan!

KURSSIEN TIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET TÄÄLTÄ>>

S-market Vääksyn liikekeskus täyttää vuoden! Luvassa perjantaina 28.4. synttärihumua.
🎉 Kakkukahvit klo 11-18 S-marketin tiloissa.
🎉 OP Järvi-Hämeen Hippo tavattavissa klo 9.30-16. Onnenpyörä ja arvonta.
🎉 Asikkalan Apteekissa tuotetarjouksia, kasvomaalaus klo 10-15, piirustuskilpailu, puristusvoima- ja tasapainomittauksia klo 11-14 ja arvonta.
🎉 Synsamilla silmälasitarjouksia, aurinkolasiarvonta, paikalla tyyliasiantuntija Eija Ivakko klo 11-17
🎉 Subwaysta 20 cm subin ostajalle cookie veloituksetta!
Tapahtuman Facebook-sivulle pääset tästä >>
Upea uusi liikekeskus ja S-market Turenki avataan torstaina 27.4. klo 10. Tilaisuus alkaa avauspuheilla ja liikekeskuksen virallisella avauksella. Jaossa lapsille ilmapalloja. Myymälässä musiikkiesityksiä, tuote-esittelyjä ja paljon avajaistarjouksia!
Lauantaina 29.4. myymälämme täyttyy lapsille suunnatusta ohjelmasta. Luvassa Misse Kissan esitykset klo 11 ja kl0 13, kasvomaalausta, Sini-nalle paikalla. Lasten karkkibingo klo 10 ja klo 14.

Uusi S-market on reilusti edeltäjäänsä suurempi. Myymälän tuplaantunut pinta-ala näkyy esimerkiksi laajentuneina valikoimina ja leveämpinä käytävinä. Uusi myymälä ja sen valikoima vastaavatkin entistä paremmin paikallisiin asiakastarpeisiin.

– Turengissa on nyt entistä laajempi hedelmä- ja vihannesosasto mehukoneineen sekä  kaksinkertaistuneet Ruokatorin myyntitilat. Myös juomavalikoima on laajempi entiseen verrattuna. Ruokatorin tarjontaa täydentää yhteistyökumppani Hot-Sushin sushit ja wokit sekä runsas kattaus paikallista valikoimaa, kuten suuremmat valikoimat lähileipomotuotteita. Myymälästä löytyy nyt myös Huhtamarkkinoinnin paikalliset erikoisjuustot.  Valikoimissa on huomioitu myös erikoisruokavaliot –  esim. gluteenittomia tuotteita on entistä enemmän, esittelee S-market Turengin marketpäällikkö Matias Laitinen.

Asiointia uudessa S-market Turengissa sujuvoittavat myös ruoan verkkokaupan noutopiste sekä itsepalvelukassat. Kaupan sisällä sijaitseva kahvipiste mahdollistaa ostosten lomassa kahvittelun paistopisteen leivonnaisten kera.

– Kiitän asiakkaitamme kärsivällisyydestä siirtymäaikana vanhasta myymälästä uuteen myymälään sekä henkilökuntaamme kovasta rutistuksesta ja hyvästä tiimityöstä! ryhmäpäällikkö Mervi Jalonen toteaa.

­–Uudella myymälällä on ollut myös positiivinen paikallinen työllistämisvaikutus, sillä uuteen S-markettiin palkattiin kymmenkunta uutta työntekijää. Tämän lisäksi myymälään on rekrytoitu juuri myös kesätyötekijöitä, jatkaa Jalonen.  Uuden S-market liikekeskuksen rakentaminen on työllistänyt paljon myös paikallisia ja alueellisia toimijoita.

Asioinnin helppoutta lisäävät myös saman katon alta löytyvät oheispalvelut. S-market -liikekeskuksessa sijaitsevat Janakkalan Osuuspankki, OP Koti Etelä-Häme Oy LKV, Janakkalan 1. Turengin Apteekki, Kotipizza sekä  Alkon myymälä.   Parkkipaikojen määrä tuplaantuu loppukesän aikana vanhan S-marketin tilalle valmistuvan uuden parkkipaikan myötä. Tällöin saadaan käyttöön myös myymälän uusi pääsisäänkäynti.

Asiakasomistajat saavat S-Etukortilla ostoistaan S-market Turengista lisäksi  jopa 5 % Bonuksen.

Energiatehokkuutta, kierrätystä ja aurinkopaneeleita

Toukokuun alkupuolella alkavat vanhan kiinteistön purkutyöt. Purettavan S-marketin käyttökelpoiset laitteet ja kalusteet kierrätetään ja hyödynnetään muissa Hämeenmaan myymälöissä, kertoo Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen

– Suunnittelun lähtökohtana on ollut energiatehokkuus, kuten ovelliset kylmäkalusteet, led-valaistus sekä katolle kesällä 2023  asennettavat aurinkopaneelit. Kylmälaitosten tuottama lauhdelämpö käytetään kiinteistön lämmittämiseen, millä on huomattava energiavaikutus, Järvinen kertoo.

S-market Turenki avaa ovensa 27.4. klo 10.00. Avajaispuheita pitämässä ovat Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto, Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala ja OP Janakkalan toimitusjohtaja Mikko Suutari. Elävästä musiikista vastaa Veli-Matti Friman. S-marketissa on lisäksi luvassa tuote-esittelyjä. Lauantaina 29.4. mm. Hämeenmaan Sini-Nalle, Misse-kissa  ja kasvomaalaus ilahduttavat lapsia klo 10.00-15.00.

Katso avajaisilmoituksemme >>

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, ryhmäpäällikkö Mervi Jalonen, 050 388 4235

Hämeenmaan kiinteistöt Oy, kiinteistöjohtaja Ari Järvinen, 050 588 6318

 

Salpausselän kisojen ajan Osuuskauppa Hämeenmaa tarjoilee juhlamieltä entisen Iloisen Kulkijan tiloissa Lahdessa. Iloinen Kulkija Kisabaari -nimeä kantava pop up -ravintola on avoinna klo 09-02 aikavälillä 23.-25.3.2023, torstaista sunnuntaiyöhön. Ravintola palvelee sekä sisä- että ulkotiloissa, sillä kiinteistön eteen pystytetään myös myyntiteltta kisakansaa varten.

– Lahden Iloinen Kulkija suljettiin vuoden 2020 lopussa, ja sitä on useasti toivottu uudelleen avattavaksi. 100-vuotisjuhlakisat tuntuvat oikealta ajalta vastata viimeinkin meidän asiakkaiden ja kisavieraiden toiveisiin, kertoo pub– ja a’ la carte -ravintoloiden ryhmäpäällikkö Jorma Tykkä Hämeenmaalta.

Juomaravintolasta voi tilata valikoituja Hartwallin panimotuotteita ja perusjuomasekoituksia. Tiskin takaa tarjoilemasta löytyy Hämeenmaan muista ravintoloista tuttuja kasvoja.

– Pop up -ravintolan henkilökunta koostuu meidän matkailu- ja ravintolatoimialan innokkaista ammattilaisista, Jorma iloitsee.

Yksi näistä ammattilaisista on Heinolan Iloisessa Kulkijassa ravintolapäällikkönä työskentelevä Johanna Marttinen.

– Olen ollut Lahdenkin Iloisessa Kulkijassa töissä vuosia sitten ja on hienoa päästä jälleen työskentelemään tuttuihin tiloihin iloisen kisakansan keskelle, Johanna hymyilee.

Iloinen Kulkija Kisabaari täydentää Lahden tarjontaa kisojen ajan, tuoden tutun tilan jälleen kaikkien käyttöön. Ravintola palvelee osoitteessa Jalkarannantie 2.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, pub– ja a’ la carte -ravintoloiden ryhmäpäällikkö Jorma Tykkä, 050 520 7971