Lounasravintola Mänty on monelle Prisman asiakkaallekin tuttu paikka – vuoden 2022 alusta asti Launeen Prismasta on saanut Männyn herkullisia patonkeja, pizzoja, kebabia sekä tuoreita leivonnaisia. Nyt Osuuskauppa Hämeenmaa ja Mänty laajentavat yhteistyötä, kun suosittu lounasravintola tuo maukkaat antimensa myös Prisma Hollolaan.

– Meille on tullut asiakkailta toiveita kahvilasta tai ravintolasta jo aivan Prisman avauksesta lähtien, ja nyt näimme hyvän mahdollisuuden vastata tähän toiveeseen yhdessä Lounasravintola Männyn kanssa, kehityspäällikkö Janne Häyri Osuuskauppa Hämeenmaalta kertoo.

Päijät-Hämeen kolmannessa toimipisteessä Lounasravintola Männyn ja Osuuskauppa Hämeenmaan paikallinen yhteistyö saa maukasta jatkoa. Nyt Hollolassakin päästään nauttimaan tuttuun tapaan Männyn lounaasta, pizzoista, kebabaterioista ja hampurilaisista sekä leivonnaisista, koska myös Cafe Anitan toiminta siirtyy Prismaan.

– Yhteistyömme Männyn kanssa on ollut molemmin puolin uudistavaa ja luotettavaa, tämän takia haluammekin syventää sitä nyt Hollolassa, Osuuskauppa Hämeenmaan ryhmäpäällikkö Satu Piiroinen kehuu ja kiittelee yhteistyöstä koko henkilökuntaa.

Prima Hollolan tiloihin tullaan tekemään hieman muutoksia, jotta Männyn toiminta saadaan varmistettua. Uudistusta tehdään koko kesän ajan, lounasravintola avataan syksyllä 2024.

– Hollolassa Mänty tulee sijaitsemaan aivan rullaportaiden läheisyyteen ja asiakaspaikkojakin tulee enemmän kuin Launeelle, noin 60, eli hieman erilaisella kokonaisuudella mennään tässä, Piiroinen paljastaa uudesta lounasravintolasta.

Lounaslista tulee koostumaan muun muassa herkullisista ja ravitsevista pastoista sekä keitoista.

– Suunnitteilla on, että Männystä saa lounasta maanantaista lauantaihin ja itsepalvelutuotteita on saatavilla aina kaupan ollessa auki, Häyri kertoo.

Männyn muut toimipisteet sijaitsevat Seisakekadulla Hennalassa sekä Prisma Launeen yhteydessä.

 

Lisätietoja

Janne Häyri, kehityspäällikkö, Osuuskauppa Hämeenmaa, 040 563 1036, janne.hayri@sok.fi

Satu Piiroinen, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Hämeenmaa, 050 432 2801, satu.piiroinen@sok.fi 

Perinteikkään tapahtuman ohjelmassa on muun muassa kasvomaalausta, hevosratsastusta ja satujumppaa monien paikallisten toimijoiden tukemana.

Paikallisen ja alueellisen hyvinvoinnin tukeminen on osuuskauppamme vastuullisuustekojen ytimessä. Tänä vuonna Hämeenmaa tukee Iloisen Päivän järjestämistä lahjoittamalla tapahtumakävijöille myytäviä elintarvikkeita.

– Päivän monipuolinen ohjelma kiinnostaa ja ilahduttaa varmasti monia perheitä. Mielestämme on erittäin hienoa, että tapahtuman tuotto ohjataan lyhentämättömänä paikallisen lapsi- ja nuorisotyön hyväksi, kommentoi asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

Tapahtuma on tuttu myös Hämeenmaan henkilöstölle, ja sen tukemista arvostetaan henkilöstön keskuudessa laajasti. Useat hämeenmaalaiset ovatkin vuosien saatossa vierailleet tapahtumassa joko lapsena tai vanhempana.

– Tämä on tosi kiva tapahtuma. Lapset ja tapahtuman työntekijät ovat kaikki hyvällä mielellä. Erityisesti esillä olevat hälytysajoneuvot ovat kiehtoneet aiempina vuosina lastani. Vanhempana minua ilahduttaa, että kaikki myytävät ruokatuotteet ovat oikeasti edullisia, ja kaikki muu tekeminen on ilmaista – kiitos sponsorien! kertoo tuotehallinta-assistentti Nea Haakana omista kokemuksistaan.

Prisma Orimattilan laajennus etenee aikataulussaan ja laajennuksen runkoa on jo nostettu pystyyn. Tällä hetkellä Prisma-hankkeen rakennustyöt ovat aktiivisessa vaiheessa.

Rakentaminen on monivaiheista – samanaikaisesti tehdään uutta ja uusitaan vanhaa täysin uudeksi. Uusi Prismakeskus valmistuu aikataulun mukaan kokonaisuudessaan vuoden 2025 pääsiäiseksi.

– Samalla kun teemme uutta ja uudistamme vanhaa, myös koko Prisman ympäristön piha-alueet ja etupysäköintialue muokataan täysin uusiksi. Tuleva kesä tulee olemaan rakentamisen täyteinen, kun uuden Erkonkaaren rakentaminen ajoittuu samalle ajalle meidän urakkamme kanssa, kertoo Hämeenmaan Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Ari Järvinen.

Uuteen Orimattilan Prismakeskukseen rakennetaan Prisman tilojen lisäksi vuokrattavaa liiketilaa 870 m2, jotka jakaantuvat viidelle vuokralaiselle. Orimattilan Prisman yhteydessä tulee olemaan Apteekki, Alko, Musti ja Mirri, Silmäasema sekä kahvila-konditoria Marenki.

– S-market Orimattila palvelee koko hankkeen ajan, tällä hetkellä rakennus- ja uudistustyöt eivät näy kaupassamme, joten meillä arki rullaa eteenpäin suhteellisen normaalisti. Odotamme koko porukka innolla uutta Prismaa, kommentoi S-market Orimattilan marketpäällikkö Jaana Virta.

Kerroimme tammikuussa tänä vuonna, että aloitimme Orimattilan S-marketin laajennuksen Prismaksi ja nyt kevään aikana laajennusremontti on päässyt kunnolla vauhtiin. Muutostyöt kaupan sisä- ja ulkopuolella kestävät koko vuoden, mikä vaikuttaa osin myös kaupassa asioimiseen.

– Muutos S-marketista Prismaksi on suuri, mutta tavoitteena on, ettei asiakkaille koidu turhan suurta vaivaa ja asiointi on väliajan sujuvaa, Järvinen taustoittaa, pyytäen asiakkailta ymmärrystä sekä innostusta uutta Prismaa kohtaan.

 

Yrityskylä Alakoulussa kuudesluokkalaiset simuloivat yhteiskunnan ja yritysten toimintaa pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä. Yrityskylä Yläkoulussa yhdeksäsluokkalaiset johtavat tiimeinä yritystä kansainvälisten markkinoiden pyörteissä.

Yrityskylässä mukana olevia toimijoita ovat kuntien ja kaupunkien lisäksi yritykset sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Yrityskumppanien avulla ala- ja yläkoulujen oppilaat pääsevät simuloimaan yhteiskunnan ja yritysten toimintaa aitojen esimerkkien kautta.

Hämeenmaalla pienoiskoon S-market ja ABC-asema Yrityskylä Alakoulussa

Osuuskauppa Hämeenmaa on yksi Yrityskylä Hämeen yhteistyökumppaneista. Osuuskaupallamme on ollut jo useana vuonna pienoiskoon S-market Hämeen alueen kuudesluokkalaisille kohdennetussa oppimisympäristössä.

– Nuoret ovat ottaneet S-marketin työtehtävät loistavasti vastaan, ja se onkin ollut yksi Yrityskylän suosituimpia työpaikkoja. On mahtavaa, että pääsemme olemaan mukana tässä toiminnassa ja antamaan nuorille pienen ”maistiaisen” kaupan alasta. Toivottavasti näemme heitä tulevaisuudessa kesätöissä meidän marketeissamme, sanoo palvelupäällikkö Kaisa Strandvall Hämeenmaalta.

Ensi syksynä osuuskauppamme saa alakoulun oppimisympäristöön myös toisen pienoiskoon toimipisteen, ABC-liikenneaseman.

– Upeaa, että saamme meiltä Yrityskylään mukaan uuden toimialan. On mahtavaa olla mukana tässä yhteistyössä ja tutustuttaa nuoria meidän meininkiin, ABC-aluepäällikkö Johanna Kakko iloitsee.

Hämeen Yrityskylän oppimisympäristöt sijaitsevat Lahdessa.

Artikkelin kuvat: Yrityskylä/NYT

Kuudesluokkalaiset pyörittävät koulupäivän ajan pienoisyhteiskuntaa

Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma pienoisyhteiskunta, jossa oppilas työskentelee tietyssä ammatissa yhden koulupäivän ajan ja saa palkkaa tekemästään työstä.

Hämeenmaan S-market ja ABC-liikenneasema ovat koululaisille paikkoja, joista he voivat ostaa vaikkapa välipalaa ansaitsemallaan palkalla. Osalle kuudesluokkalaisista kauppa ja liikenneasema toimivat myös työpaikkoina.

– Yrityskylän S-marketissa nuoret pääsevät kokeilemaan myyjän, HeVi-tuoteryhmävastaavan tai marketpäällikön työtä ja ABC:llä liikennemyymälätyöntekijän, kokin tai liikennemyymäläpäällikön työtä. Myyjät ja liikennemyymälätyöntekijät tekevät tärkeää asiakaspalvelua, ja päälliköt esimerkiksi pitävät tiimipalavereita ja maksavat palkkoja, kertoo Hämeenmaan HR-asiantuntija Kati Mykrä.

Varsinaiseen Yrityskylä-koulupäivään johdattelee opettajien koulutuksen lisäksi oppimateriaali, jota oppilaat käyvät opettajiensa kanssa läpi oppitunneilla. Oppilaat tutustuvat muun muassa talouden perusasioihin, kuten veroihin ja palkkaan, sekä yksityisen ja julkisen palvelun eroihin. Lisäksi oppilaat tekevät työhakemuksen ja hakevat haluamaansa ammattiin Yrityskylässä.

Ensimmäisillä työelämäkokemuksilla on iso merkitys lapsille ja nuorille

Yrityskylä Hämeen toimintaan voivat osallistua alueen kaikki ne kuudennet ja yhdeksännet luokat, joiden kotikunnat ovat tehneet sopimuksen NYTin kanssa.

Yrityskylä Hämeen Alakoulun toimintaan, jossa myös osuuskauppamme on mukana, osallistuu lukuvuoden 2023–2024 aikana yhteensä 4 659 kuudesluokkalaista.

Nuorten ensimmäisiin työelämäkokemuksiin satsaaminen nähdään Hämeenmaalla tärkeäksi.

– Yrityskylä-yhteistyön avulla tavoitamme jopa 90 prosenttia alueemme kuudesluokkalaisista ja pääsemme näin kertomaan esimerkiksi työtehtävistä, joita meillä voi tehdä. Yhteistyö on meille myös luonteva tapa kantaa yhteiskunnallista vastuutamme. Yrityskylässä käyneet koululaiset kertovat, että tämä koulupäivä on yksi parhaista. Haluamme ehdottomasti olla mukana tällaisessa koulupäivässä, sanoo Hämeenmaan henkilöstöjohtaja Minnastina Miettinen.

Sale Rengon miljööuudistus on valmis, samalla kylmälaitteet uudistettiin nykyaikaisiksi ja energiatehokkaiksi malleiksi osana Osuuskauppa Hämeenmaan vastuullisuussuunnitelmaa. Avajaisia päästään viettämään keskiviikkona 8.5.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimipaikkojen energiaremonteissa myymälöistä tehdään moderneja sekä aiempaa energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä.

– Meillä uudistettiin kaikki kylmälaitteet, koska vanhat olivat tulleet tiensä päähän. Myymälästä löytyy nyt uusien kylmälaitteiden lisäksi modernit hedelmä- ja vihanneskalusteet, kukkakalusteet sekä itsepalvelukassa. Miljöökin uudistettiin uuden Sale-konseptin mukaiseksi, kertoo ryhmäpäällikkö Marko Leppänen.

Asiakkaille uudistus tuo paljon toivottuja parannuksia ja modernin ilmeen kauppaan.

– Saimme vihdoin tänne pikakassan asiointia helpottamaan, sitä meiltä on jonkin verran kyseltykin. Pikakassan mukaan tulo muun muassa kesäkauppaan helpottaa meitä huomattavasti. Paransimme samalla valikoimiamme muun muassa tuoretuotteissa, kukkavalikoimassa sekä kylmissä juomissa, joita meidän kaupastamme haetaan paljon, myymäläpäällikkö Mikko Korpinen.

Myös henkilökunnalle uudistus on mieluisa.

– Samalla kun kaupan miljöö uudistettiin, päivitimme myös henkilökunnan taukotilat. Koko Sale Rengon henkilökunta onkin ollut uudistuksesta todella innoissaan ja tyytyväisiä – heille myös iso kiitos kuluneesta alkuvuodesta! Korpinen hehkuttaa ja kiittelee henkilökuntaa.

Sale Rengon avajaisia vietetään heti aamuseitsemästä alkaen, kun uudistunut kauppa avataan normaalein aukioloin. Loppuviikon aikana on tarjolla muun muassa avajaistarjouksia.

– Nähdään kaupalla! Korpinen huikkaa ja toivottaa asiakkaat tervetulleiksi uudistuneeseen Sale Renkoon.

 

Kato Sale Rengon aukioloajat ja palvelut täältä: Sale Renko | Aukioloajat ja yhteystiedot | S-kaupat ruoan verkkokauppa

 

Lisätietoja

Marko Leppänen, ryhmäpäällikkö, 044 076 4359, marko.leppanen@sok.fi

Mikko Korpinen, myymäläpäällikkö, 050 363 6460, mikko.korpinen@sok.fi

 

 

ABC Buffetmaailma kutsuu herkuttelemaan! ABC Heinolan ja Riihimäen uusi Buffetmaailma on avattu. Voit jatkossa nauttia entistäkin runsaammasta ruokatarjonnastamme, sillä monipuolisessa Buffetmaailmassa on runsaasti valinnanvaraa – ja santsaaminen on suotavaa. Perinteisen Noutopöydän lisäksi löydät Buffetmaailmasta KEBABC! Buffetin, Aasia Buffetin sekä kestosuosikiksi nousseen herkullisen Pizzapöydän. Jälkiruokana kahvi, tee tai kaakao päivän makean kahvileivän kera.

ABC Noutopöytä

Noutopöydästä löydät kevyempää ja täyttävämpää syömistä jokaiseen makuun. Voit koota mieleisesi annoksen useista lämminruokavaihtoehdoista, raikkaasta salaattipöydästä ja tuoreista leivistä ruokajuomineen.

KEBABC! Buffet

Valitse kotimaisen kebabin kaveriksi rapeita ranskalaisia, mietoa tai tulisempaa kastiketta sekä salaattia. Kebabin voit valita myös proteiinipitoisena härkäpapuna.

Aasia Buffet

Aasia Buffetissa herkuttelet aasialainen keittiön antimilla. Ruoassa vaihtelevat makean, suolaisen, happaman ja tulisen eri vivahteet. Seassa on ripaus aasialaisia mausteita, kuten inkivääriä, valkosipulia, sitruunaruohoa ja chiliä.

Pizzapöytä

Pizzapöytä on täynnä meheviä pizzoja lukuisilla täytteillä. Tarjolla on uunituoretta ja maukasta pizzaa vaihtuvin mauin. Voit tilata pizzan lempitäytteilläsi ja nauttia Pizzapöydän herkuista niin paljon kuin mielesi tekee.

Tervetuloa herkuttelemaan!

– Otamme nuoret ja kaikki työssään aloittavat aina ystävällisesti vastaan. Aluksi esittelemme työkaverit ja työpaikan tilat. Perehdytys työtehtäviin hoidetaan mahdollisimman hyvin. Seuraamme työn edistymistä, ohjaamme ja olemme tukena kaikissa tilanteissa, keskustelemme avoimesti työssä pärjäämisestä ja rohkaisemme kysymään aina, jos on mitä tahansa epäselvää, kertoo S-market Orimattilan marketpäällikkö Jaana Virta.

Kuudesluokkalaiset saavat oppia ruokakaupan ja ABC-aseman työtehtävistä Hämeenmaan Yrityskylä-toimipaikoissa

NYTin Yrityskylä-oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden ”palkkaa” tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Samalla opetellaan työnhakuprosessia, kun kouluissa järjestetään haku eri yrityksiin ja työrooleihin.

NYTin Yrityskylän Alakouluun osallistuu 90 % kaikista Suomen kuudesluokkalaisista ja Yrityskylän Yläkouluun 88 % yhdeksäsluokkalaisista. Hämeenmaalla on Lahden Alakoulu Yrityskylässä pienoiskokoinen S-market-toimipaikka, ja se on ollut yksi suosituimmista yrityksistä, joihin nuoret ovat halunneet hakea. Tänä vuonna uutena nähdään myös ABC-asema.

S-marketissa työnkuvia on pääsääntöisesti kolme. Marketpäällikkö johtaa paikkaa, myyjä huolehtii siisteydestä ja tuotteiden esille laitosta, hevi-tuoteryhmävastaava huolehtii satokausituotteiden julisteista ja koreista, ja lisäksi varalta löytyy markkinointivastaavan työnkuva, johon kuuluu esimerkiksi somepostausten tekeminen. S-marketissa työskentelevistä kaikki henkilöt työskentelevät kassalla, ja aamulla päivä alkaa purkamalla kuorma hyllyihin ja laittamalla tuotteet esille. Hämeenmaa sponsoroi tavarat, joita Yrityskylän toimipisteellä käytetään.

ABC-asemalla työnkuvia on neljä: myymäläpäällikkö vastaa muun muassa työhyvinvoinnista ja vastuullisuudesta, liikennemyymälätyöntekijän vastuulla on asiakaspalvelu, lounastarjoilu ja tuotteiden myynti, vuorovastaavan tehtävänä on tehdä hinnasto, johtaa myyntiä ja innostaa työryhmää, ja kokkina pääsee valmistelemaan syötävää.

Lue lisää: NYT – Yrityskylä (nuortennyt.fi)

TET- ja TOP-jaksot voivat antaa suuntaa omalle urapolulle

TET- eli työelämän tutustumisjaksolle otamme kaikki kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset hakijat samanarvoisesti vastaan, ja paikat täytetään hakujärjestyksessä. Toimipaikan koon mukaan tarjoamme paikan 2–4 TET-harjoittelijalle kerrallaan, mutta esimerkiksi suurimmissa Prismoissa TET-paikkoja voi olla jopa kymmenen. Tärkeintä on antaa nuorille hyvä ensikokemus mahdollistamalla riittävä ohjaus ja monipuoliset työtehtävät.

– TET-jaksoon kannattaa panostaa, sillä se voi toimia pääsylippuna Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöjaksollemme. Haluamme antaa jo varhaisessa vaiheessa kasvumahdollisuuden – aina, kun suoriutuu hyvin, voi seuraava mahdollisuus avautua, muistuttaa Hämeenmaan HR-asiantuntija Kati Mykrä.

Ammattikoulun opintoihin kuuluvia työssäoppimisjaksoja (TOP-jaksoja) tarjoamme vuosittain yli kahdelle sadalle opiskelijalle Hämeenmaan eri toimipisteissä. Suosituimmat TOP-harjoittelujaksot ovat kohdistuneet ravintola- ja catering- sekä liiketoiminnan aloille. Lisäksi olemme tarjonneet harjoittelupaikkoja myös muun muassa logistiikka-, matkailu-, turvallisuus- sekä hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille.

– Halusin hakea ammattikoulun TOP-jaksolle Amarilloon, sillä monet luokkalaiseni olivat kehuneet paikkaa mukavana ja opettavaisena. Minut otettiin vastaan lämpimästi, opetettiin kaikki tärkeä, mitä pitää tietää, ja otettiin nopeasti mukaan työporukkaan. TOP-jakson aikana sain tehdä kaikkia mahdollisia hommia siivouksesta ruoanlaittoon, ja pääsin jopa tekemään annoksia melkein heti tultuani töihin. Aluksi tein misoja, jotta näin, millaisia komponentteja annoksiin menee ja mitä komponentit sisältävät. Ajan kanssa työt alkoivat olemaan vaativampia. Lopulta sain jopa pyörittää keittiötä yksin hiljaisempina päivinä, harjoittelujakson Lahden Amarillossa suorittanut, Hämeenmaan nykyinen kokki Julius Pohjola kertoo.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöjakso on mainio ponnahduslauta työelämään

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on kesätyö alle 18-vuotiaille. Se toimii hyvänä ponnahduslautana työelämään, ja hakemaan pääsee, kun täyttää samana vuonna 14 vuotta. Harjoitteluun avataan keväisin oma hakunsa, jossa pääsee hakemaan kesätyöhön S-marketiin, Prismaan, ABC-liikennemyymälään, kahvilaan ja ravintolaan. Tutustu & tienaa -paikkoja avataan vuosittain yli 600 Hämeenmaan eri toimipaikkoihin.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun voi suorittaa tietyllä toimialalla kerran, eli jos aiempina kesinä on suorittanut tutustumisjakson kaupassa, seuraavana kesänä ei voi hakea uudelleen kauppaan. Sen sijaan uudelle tutustumisjaksolle voi hakea liikennemyymälään, ravintolaan tai kahvilaan.

Olemme sitoutuneet vastuullisen kesätyökokemuksen luomiseen

Täysi-ikäisille tarjoamme kesätyöpaikkoja eri toimipaikoissa Kanta- ja Päijät-Hämeessä kaupan, liikennemyymälöiden, kahviloiden ja ravintoloiden työtehtävissä. Moni nuori on saanut meiltä ensimmäisen kesätyöpaikkansa.

Tänä vuonna kesätyöntekijöitä aloittaa Hämeenmaalla yhteensä 1 300, joista alaikäisten Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöhaun kautta paikan saaneita on noin puolet.
Hämeenmaa ja koko S-ryhmä ovat mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Sitoudumme suunnittelemaan ja toteuttamaan kattavan perehdytyksen, jonka avulla kesätyöntekijät valmistetaan työtehtäviinsä.

Kesätyökokemuksia kartoittavassa tutkimuksessa saimme viime vuonna pisteiksi 4.45/5. Tutkimuksessa selvitettiin organisaatiossa työskentelevien kesätyöntekijöiden kokemuksia työnhausta, perehdytyksestä, työkokemuksista ja organisaatiosta työnantajana.

Lue lisää Tutustu työelämään ja tienaa -jaksosta sekä kesätöistä: Kesätyöpaikat – Hämeenmaa (hameenmaa.fi)

Tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa

Osallistumme mielellämme erilaisiin opiskelijatapahtumiin ja kehitystyöprojekteihin alueellamme. Työllistämme myös paljon opiskelijoita osa-aikaisiin opintojen ohella tehtäviin töihin.
Olemme esimerkiksi kehittäneet ravintola- ja catering-alan sekä liiketoiminnan ja kaupan alan opiskelijoille polkuopinnot, joiden tavoitteena on työllistää opiskelijat valmistumisensa jälkeen. Polkuopinnoissa alan perusopinnot opiskellaan Salpauksessa, minkä jälkeen osaamista syvennetään ja laajennetaan työelämässä Hämeenmaalla oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.

Salpauksen järjestämiin rekrytointitapahtumiin osallistumme säännöllisesti, esimerkiksi kahdesta neljään kertaan vuodessa pidettäville Työelämäfestareille, joissa työnantaja pääsee kohtaamaan opiskelijoita ja opiskelijat työnantajia.

Ammattikorkeakoulun osalta osallistumme joka vuosi esimerkiksi DuuniExpoon ja tarjoamme harjoittelujaksoja HR:stä, viestinnästä, markkinoinnista ja graafisesta suunnittelusta. Toisinaan tarjoamme harjoittelujaksoja myös muille aloille, ja korkeakouluharjoittelijoita on ollut myös esimerkiksi laskentatiimissä sekä market-tuessa.

Harjoittelun osalta meille voi hakea avoimen hakemuksen kautta: Avoimet työpaikkamme – Hämeenmaa (hameenmaa.fi)

Prisma Riihimäen uudistettu ravintolamaailma avattiin asiakkaille torstaina 25.4. Huhtikuun aikana tiloihin saatiin uuden konseptin mukainen Pizza & Buffa sekä jälkiruokasirkus, myös tilassa aiemmin toimineet Hesburger ja kahvila jatkavat asiakkaiden palvelua.

– Asiakkaat ovat ottaneet muutoksen innostuneina vastaan! Kävijät ovat kehuneet uudistuksen kokonaisvaltaisuutta sekä ravintolatilan valoisuutta, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Minna Kainulainen.

Ravintolamaailman avauduttua torstaina kello 10 pöydät täyttyivät asiakkaista ja myös biovaaka sai ensimmäiset testaajansa astianpalautuspisteellä.

– Kiinnostava biovaakanäyttö keräsi eteensä astioita palauttavia, hymynaamojen tarkkailijoita, Kainulainen kertoo.

Makujen karnevaali jälkiruokasirkuksessa

Ennestään tutut ravintolakonseptit tarjoilevat myös uusia makuja – Pizza & Buffan jälkiruokasirkuksessa herkutellaan nyt kunnolla. Värikäs jälkiruokapöytä eli jälkiruokasirkus sisältää paljon pehmistä, popcornia, karkkia ja kastikkeita. Pizza & Buffasta lähdetään takuulla hymyssä suin.

– Uudistus painottui pääasiassa Pizza & Buffan osuuteen, mutta samalla ravintolamaailman kokonaisilmettä päivitettiin. Buffasta ylijääneet kalusteet otettiin käyttöön Hesburgerin puolella sekä hyödynnettiin vanhoja kalusteita kunnostettuna ympäri ravintolamaailmaa. Viihtyisyyttä ravintolamaailmaan tuotiin myös esimerkiksi viherkasveilla, huikkaa ryhmäpäällikkö Sanna Huovi.

Uudistusten lisäksi ravintolan toiminnallisuuksia parannettiin, jotta se palvelisi entistä paremmin niin asiakkaita kuin työntekijöitä.

– Tästä se matka vasta alkaa – hyvänmakuisella ruoalla ja huipulla palveluasenteella! Me olemme ylpeitä uusista puitteistamme, hehkuttaa Prisma Riihimäen ravintolapäällikkö Joose Suonpää.

Riihimäen Prisman ravintolamaailman uudistus on ensimmäisten kokemusten ja palautteiden mukaan ollut onnistunut asiakkaiden mielestä. Tästä onkin kiittäminen Riihimäen henkilökuntaa.

– Kiitos Sannalle ja Jooselle porukoineen huikeasta duunista uudistuksen eteen! Saan olla ylpeä, kuinka ammattitaitoinen väki meillä hommia tekee, Kainulainen hehkuttaa, ja toivottaa samalla kaikki asiakkaat tervetulleeksi nauttimaan makujen karnevaalista uudistuneeseen Prisma Riihimäen ravintolamaailmaan!

 

Lisätietoja:

Sanna Huovi, ryhmäpäällikkö, p. 0503478776, sanna.huovi@sok.fi

Joose Suonpää, ravintolapäällikkö, p. 0407484971, joose.suonpaa@sok.fi

 

Nelipyörä Oy:llä on takanaan onnistunut alkuvuosi ja vuoden ensimmäinen kvartaali. Sekä uusien autojen että vaihtoautojen myynti on haastavassakin taloustilanteessa sujunut odotuksia paremmin. Kevättä kohti mennessä useimmiten autokauppa kiihtyy ja se näkyy myös Nelipyörässä.

– Vaihtoautojen myynti kasvoi alkuvuoden aikana ollen +11 % viime vuoteen verrattuna, mikä on erittäin hieno tulos, kun koko Suomen vaihtoautomarkkina on tällä hetkellä +6,9 %. Olemme siis voineet palvella asiakkaitamme erittäin hyvin sekä tarjoamaan heille autojen lisäksi oikeat palvelut, Nelipyörän myyntijohtaja Thomas Ljunggren kertoo.

Myös uusien autojen osalta kehityssuunta on oikea – viime vuoteen verrattuna uusia autoja on tilattu jopa +41,0 %, muun valtakunnan uusien autojen tilaussopimuskannan ollessa +14,5 %.

– Asiakkaat ovat löytäneet Nelipyörän tarjoamasta sopivia autoja kevättä kohti mentäessä, ja myyntimme on selkeästi vilkastunut edellisvuodesta. Uusien autojen myynti vilkastuu useimmiten kevätauringon kanssa kilpaa, Ljunggren kertoo.

Eniten hankitaan hybridejä ja sähköautoja – uutena ja käytettynä

Ladattavien hybridiautojen myynti on tuplaantunut Nelipyörässä vuoden takaiseen verrattuna. Kysyntään ovat vaikuttaneet niin hintojen alennukset, ympäristötietoisuuden lisääntyminen sekä design.

– Meiltä kysytään tällä hetkellä erittäin paljon hybridejä ja täyssähköisiä autoja, joilla on ulkonäköä, kokoa ja suorituskykyä – niin toiminnoiltaan kuin toimintamatkaltaan, Ljunggren taustoittaa.

Nelipyörässä nähdään, että tämän hetken vaihtoautomarkkinalla jokainen autoliike on samojen autojen perässä, jolloin kuluttajahinnat nousevat. Samalla uusien autojen hinnat ovat laskeneet.

– Kun tähän yhtälöön lisätään ajankohtaiset, reippaat kampanjat, niin jossain vaiheessa näemme, että uuden auton ostaminen tulee kannattavammaksi kuluttajalle. Tässä voi verrata rahoituskuluja ja huoltokustannuksia keskenään, niin pian kuluttaja huomaa, että uusi auto onkin kannattavampi. Tämä näkyy meillä kysynnässä ja myynnissä, Ljunggren kertoo.

Autoala edelleen kovassa murroksessa – vanhoilla opeilla ei enää pärjää

Autoala muuttuu tällä hetkellä radikaalisti ja nopeasti. Markkinoille tulee uusia automerkkejä varsinkin Aasiasta, ja ihmiset haluavat ajokokemukseltaan sekä futuristisuutta että huoltovapautta, turvallisuutta ja pitkää toimintamatkaa – auton käyttövoimasta riippumatta.

Myös automyynnissä puhaltavat raikkaat tuulet, ja tätä muutosta johtavat autoalalle enenevissä määrin rohkeasti astuneet autoalan nousevat naiset.

– Myyjillä on käytössään samanaikaisesti useita eri kanavia, ja kiinnostus asiakkaasta ja hänen tarpeistaan korostuu entistä enemmän, Ljunggren taustoittaa.

Kyydissä on pysyttävä ja halu kehittää tulee olla kova, muuten kilpailussa ei pärjää. Tämä on todettu myös Nelipyörässä.

– Olemme kehittäneet toimintaamme niin, että meiltä asiakas saa autoiluun oikeastaan kaiken muun paitsi polttoaineen. Me myös myymme meille tulleet vaihtoautot, eikä meidän huollossamme katsota merkkiin, vaan kaikki huolletaan. Olemme myös avaamassa uutta rengashotellia Lahden alueelle, jolla sekin ruutu täytetään, Ljunggren paljastaa.

Lisätietoja

Thomas Ljunggren, myyntijohtaja, Nelipyörä, thomas.ljunggren@nelipyora.fi, 050 380 9010

 

Asiakasomistajapäivät 17.-21.4.2024 Prismoissa! Saat S-Etukortilla JOPA -15% alennusta kaikista käyttötavaroista, myös jo alennetuista hinnoista!

Alennuksen saat S-Etukortilla näistä tuotteista:

-5% alennusta

• puhelimet
• televisiot
• pelikonsolit
• tietokoneet ja tablettitietokoneet
• urheilu- ja älykellot
• isot kodinkoneet: jääkaapit, pakastimet, liedet, uunit, pesukoneet ja kuivausrummut sekä liesituulettimet
• polkupyörät
• piharakennukset
• kylpytynnyrit ja porealtaat
• raskas rauta, kuten teräkset, sementti-, betonivalu- ja tiilituotteet, puutavara, rakennuslevyt, huovat ja eristeet
• kiukaat
• kompostorit /komposti-WC:t sekä polttavat ja pakastavat WC:t
• nestekaasu
• älylukot ja tarvikkeet

-15% alennusta

• jalkineet ja laukut, jalkineidenhoito
• naisten-, miesten- ja lasten pukeutuminen
• keittiötarvikkeet ja astiat
• kodin tarvikkeet, tekstiilit, valaisimet ja sisustustuotteet
• kirjat, paperi- ja toimistotarvikkeet
• lelut ja pelit
• liikunta- ja urheiluvälineet, pyöräilytarvikkeet
• musiikki, elokuvat, PC-/konsolipelit sekä tarvikkeet
• elektroniikan laitteet, kuten kuulokkeet, kaiuttimet, kamerat, navigointilaitteet, tulostimet, näytöt, kotiteatterit ja digiboxit
• puhelin- ja elektroniikkatarvikkeet
• tietotekniikan tarvikkeet
• pienet kodinkoneet, kuten kahvinkeittimet, leivänpaahtimet, imurit, hiustenkuivaajat, partakoneet yms.
• piha- ja puutarhatuotteet
• rakentamisen ja remontoinnin tuotteet
• autoilutuotteet
• lamput, paristot ja taskulamput
• pesuaineet
• meikit ja kosmetiikkatarvikkeet
• korut
• hiusvärit
• siivoustarvikkeet
• kertakäyttöastiat, servetit
• kynttilät
• eläintarvikkeet
• kukat
• vauvanhoitotuotteet
• Sanoma- ja aikakauslehdet

Niin kauan kuin tavaraa riittää. Ei varauksia tai ennakkomyyntiä. Etu ei koske: tilausmyyntituotteita, elintarvikkeita, eläinruokaa, urheiluravinteita, alkoholi-, nikotiini- ja tupakointituotteita, vaippoja, pehmopapereita, postimerkkejä eikä Prepaid-kortteja.