Rakkaudella tehtävää – lämmöllä lahjoitettavaa


21.12.2020

Mitä syntyy, kun yhdistetään välittävä ja lämmin joulumieli, idearikas Lahden Seurahuoneen Trattoria ravintolan vuoropäällikkö, ja joukko paikallisia lähituottajia? Siitähän syntyy jouluisia herkkuja ja paljon iloa 10 vähävaraiselle lapsiperheelle!

Monin tavoin haasteellinen vuosi on luonut painetta arkeen, erityisesti lapsiperheille, eikä kaikilla perheillä ole mahdollisuuksia joulupöydän antimien valmistamiseen.

Tämä ajatus sai vuoropäällikkömme Laura Romon ideoimaan lahjoitusta jouluruokakasseista, jotka tuovat hyvää mieltä ja herkullisia jouluruokia kymmenen lapsiperheen joulupöytään Päijät-Hämeen alueella.

Lahjoitettavat perinteiset jouluherkut kokkaillaan alusta loppuun yhdessä Lauran ja vapaaehtoisten Hämeenmaan työntekijöiden voimin 22.12. Lahden Seurahuoneella – mausteina ripaus kanelia, joulufiilistä ja iloa.

Valmiit jouluherkut lahjoitetaan kymmenelle perheelle suoraan Lahden Seurahuoneelta.

Hyvän mielen yhteistyötä

Lahdessa toimivat lähituottajat lahjoittavat kokkaukseen tarvittavat raaka-aineet: Salpausselän Kala tarjoaa tuoreet kalaherkut, Sinuhen Leipomo toimittaa herkulliset joululimput ja Prisma Laune lahjoittaa joulukattaukseen tarvittavat raaka-aineet rosollin, joululaatikoiden sekä jälkiruokatarvikkeiden osalta.

– Idea lähti liikkeelle siitä, kun monena jouluna on ollut ajatus vastaavanlaisen joulukassilahjoituksen tekemisestä. Nyt kun olen itse joulun alla lomautettuna, niin ajattelin, että tehdään vähän isommin.  Sain hyvin kaverit ja yhteistyökumppanit tekemiseen mukaan ja siitä se sitten kasvoi, taustoittaa ruokalahjoituksen ideoija, vuoropäällikkö Laura Romo.

– Ensin mietin missä voisi näin paljon kerralla kokkailla, kun oma keittiö ei siihen oikein riitä. Tiedustelin omalta työpaikalta Seurahuoneelta, jos sieltä saisi keittiön lainaan, ja sieltähän sai.

– On upeaa, kun ollaan saatu näin paljon porukkaa yhdessä tekemään, Laura iloitsee.