Prisma Launeen sisällä voi sukeltaa nyt uniikkiin makumaailmaan – tältä näyttää arjen luksus


Launeen Prisman ruokapuoli koki uniikin muodonmuutoksen, jolla on Lahdessa uutuusarvoa. Viime kuukausina Launeelle on tuotu muutakin suuren maailman tuntua.

24.01.2022

Lahden Prisma Launeen laajamittainen remontti on tulossa päätökseen maaliskuun aikana. Uudistuksen myötä Prismasta kuoriutuu entistä vahvemmin hypermarkettien suunnannäyttäjä, jonka tavanomaisesta poikkeava konsepti nostaa market-tarjonnan rimaa Suomessa.

Muodonmuutos näyttäytyy jo ruokakaupan puolella, jossa asioidaan täysin uuden ajan Prisman tunnelmassa. Palvelutarjontaa on laajennettu muun muassa avaamalla uusi asiakkaiden toivoma Huoltopiste. Pisteellä työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta, joka tekee polkupyörähuoltoja, luistinten teroituksia ja tuotteiden kasauksia.

Muodonmuutoksen viimeistelee vielä kevään aikana käyttötavarapuolen uudenlainen tarjonta. Tulevaisuuden tuulet tuovat mukanaan Prisma Gaming -alueen, upouuden Outdoor-osaston ja erilaisia elämysalueita, kuten kodintekstiilien osastolle oman Finlayson-alueen.

Uniikkeja palvelukokonaisuuksia

Merkittävän uudistuksen Launeella on kokenut elintarvikeosasto. Uniikit elementit tuovat päivittäisasiointiin ripauksen luksusta ja ravintolamaista tunnelmaa grocerant-trendin mukaisesti.

– Tärkeänä teemana meillä on aina edullinen ja laaja valikoima. Lisäksi haluamme luoda asiakkaillemme entistä paremman ja laadukkaamman asiointikokemuksen. Ruokatori on elämysalue, josta löytyy esimerkiksi Jungle Juice Bar ja Yrttikasvattamo. Tätä kokonaisuutta vahvistaa myös tammikuussa avattu lounasravintola Mänty. Lisämaustetta saadaan pian kalasavustamosta, jonka myötä Ruokatorilta saa omassa kaupassa savustettua, tuoretta kalaa, prismajohtaja Jarmo Piiroinen kertoo.

Piiroisen mukaan tuoreus ja elämyksellisyys ovat entistä vahvemmin läsnä nykyaikaisessa kaupankäynnissä.

– Jos palataan vuoteen 2019, niin sushia myytiin rasioihin pakattuna pienesti, mutta nyt meiltä löytyy jo täysimittainen iso sushibaari. Ravintolatason ruoka-annokset ovat olleet kysyttyjä.

Launeen Prismassa pyritäänkin luomaan täysin uudenlaista, muualta päin maailmaa tuttua kulttuuria.

– Kauppareissuissa on kehitystyömme myötä paljon enemmän sisältöä. Vaikka ei olisi juuri sillä hetkellä ostotarvetta, löytyy meiltä silti paljon katseltavaa, pohtii Piiroinen.

Laajalla uudistustyöllä on ollut myös paikallisesti työllistävä vaikutus.

– Remontin yhteydessä koko taloon on saatu lähes parikymmentä uutta työpaikkaa, Piiroinen hymyilee.

Vastuullista yhteistyötä

Osuuskauppa Hämeenmaa ja Jungle Juice Bar aloittivat marraskuussa yhteistyön tuomalla Prisma Launeen hedelmä- ja vihannesalueelle historian ensimmäisen shop-in-shop-konseptin Jungle Juice Barin, josta voi ostosten lomassa napata luonnon piristystä päivään. Jungle Juice Barin vastuullisesti ja kestävästi tuotetut smoothiet ovat Hämeenmaan vastuullisuustavoitteiden mukaisia.

– Pian lanseeraamme uutuutena hävikkimehun, kun Jungle Juice Bar alkaa valmistaa syötäväksi hyvin kelpaavista, mutta tiukat laatukriteerit täyttämättömistä hedelmistämme mehuja. Teemme siis hävikistä hyvikkiä, iloitsee Piiroinen.

Launeen Prisman hedelmä- ja vihannesosaston läheisyydestä löytyy jotain muutakin uniikkia, joka ei kangistu aivan perinteiseen kaavaan.

– Haluamme tarjoilla asiakkaillemme ravintolatasoisia ruokia ostoskäynnin yhteydessä, joten avasimme tammikuussa keskelle Prismaa lounasravintola Männyn. Kyseessä on paikallisesti tunnettu lounasravintola ja näin ollen luontainen yhteistyökumppani vahvistamaan Prisman ennestään vahvaa tuoretta ruokatarjontaa, Jarmo Piiroinen kuvaa.

Männyssä luotetaan perinteisiin makuihin.

– Olemme puhtaasti lounasravintola. Valikoimastamme löytyy tällä hetkellä perinteisen kotiruoan lisäksi patonkeja, sandwicheja ja pizzoja – pian valikoima laajentuu lisäksi erilaisiin kebab-tuotteisiin. Kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita herkällä korvalla, Mäntyä pyörittävä Bajram Ternava kertoo.

Myymälään avatun ravintolan ruoka-annoksia voi nauttia niin rauhallisessa miljöössä kaupan sisällä, kuin suoraan kaupan hyllyiltä kotiin ostettunakin.

– Männyn tuttuja makuja voi napata kotiin viemisiksi, tai nauttia paikan päällä meidän uudessa Lounge-tilassa, Piiroinen summaa.

Herkuttelun keskiössä

Prisma Launeen Ruokatorin läheisyydestä saa niin arjen kuin juhlan herkutteluun laajan valikoiman juustoja ja leikkeleitä, sekä konditoriatuotteita leivoksineen ja kahveineen. Konditoriapuolen uudistuksen vetovastuussa on ollut Hämeenmaalla 18 vuotta eri tehtävissä, ja Launeen Prismassa reilut kaksi vuotta työskennellyt myyjä Helene Laaksonen.

– Meidän herkkupisteeltämme löytyy erilaisia kakkuja, leivoksia, pikkusuolaisia ja kausituotteita, kuten runebergintorttuja ja laskiaispullia. Kehitämme jatkuvasti herkkujemme valikoimaa, ja pian meiltä saa paistettavia vohveleita ja erilaisia jäätelöitä, kertoo Laaksonen.

Herkullinen konditoriapuoli on herättänyt Laaksosen mukaan asiakkaissa mielenkiintoa.

– Asiakkaat katselevat ja kokevat, että tämä on todella positiivinen uudistus – he myös ottavat paljon valokuvia näyttävistä leivoksistamme. Suosikkituotteiksi ovat tähän mennessä muodostuneet juustokakut, vatruskat ja Helenan Kotileipomon tuotteet.

Launeen Prisman herkkupisteellä voi viivähtää kahvikupin kera, taikka napata herkut kotiin.

– Lounge-tilassamme voi levähtää kahvikupposen ja leivoksen kanssa kesken ostosreissun, Laaksonen hymyilee.

Launeella keskitytään ennen kaikkea vastaamaan asiakkaiden kysyntään sekä palvelemaan entistä paremmin ja ainutlaatuisemmin.

– Otamme aina vastaan niin asiakkaiden tilauksia kuin toiveitakin. Olemme täällä teitä varten, palveluksessanne! Laaksonen naurahtaa.