Prisma Laune täyttää 25 vuotta


Prisma Laune avattiin ensimmäisenä Prismana Lahteen 29.10.1997. Vuosien varrella Prismaa on laajennettu ja remontoitu useamman kerran. Suurimman laajennuksen jälkeen Prisma Launeesta tuli koko Hämeen suurin ruokakauppa.

12.10.2022

Prisma Laune täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Uusi Prisma avasi ovensa ensimmäisen kerran 29.10.1997. Avajaispäivänä hulinaa riitti – olihan Laune ensimmäinen Prisma Lahdessa. Monet olivat innoissaan odottaneet avajaisia. Ennen ensimmäisiä asiakkaita, Prismassa järjestettiin kutsuvierastilaisuus, jossa tarjolla oli ruokaa ja juomaa.  

Prismaa on vuosien varrella laajennettu ja remontoitu useaan kertaan. Ensimmäisen kerran myymälää laajennettiin vuonna 2001. Suurin, kolme vuotta kestänyt laajennustyö aloitettiin vuoden 2008 lopussa. Laajennuksen myötä Prismasta tuli Hämeen suurin päivittäistavarakauppa. Laajennusosan kokonaisala oli lähes 13 000 m². Laajennus toteutettiin pala palalta ja lopulta uudistuneen myymälän avajaisia vietettiin 29.9.2011.  

Uudistus aloitettiin uusien varasto- ja lastaustilojen rakentamisella. Vanhat varastotilat saatiin myymäläkäyttöön. Rakennuksen pohjoispuolelle rakennettiin lisää tilaa ja oheisliikkeet sekä kassalinja siirtyivät uuteen paikkaan. Näin Prisma sai lisää myymäläpinta-alaa. Suurin laajennus kohdistui myymälään ja ravintolaan rakennuksen sivulle. Lisäksi henkilökunnalle rakennettiin pysäköintitilat kellarikerrokseen. Uudesta, laajennetusta osasta suurin osa käytettiin käyttötavaravalikoiman parantamiseen. 

Nykyiset pysäköintipaikat suunniteltiin ja rakennettiin vanhan pysäköintipihan päälle kahteen kerrokseen. Parkkihallin laajuus on 30 200 m² ja parkkiruutuja on 1 250 kappaletta.

  

Laajennuksen kokonaisinvestointi oli silloin Hämeenmaan suurin – hintaa sille kertyi 35 miljoonaa euroa. Uudistuksen suunnittelussa haluttiin kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen ja esimerkiksi pakastekalusteet ovat kannellisia tai ovellisia. Energiatehokkuus on huomioitu myös parkkihallissa käyttämällä LED-valoja. Launeen Prismasta tuli koko Hämeen suurin ruokakauppa ja se oli yksi Suomen suurimmista Prismoista. 

Prisma Launeen syntymäpäiviä juhlitaan 24.-30.10.22. Katso synttäriviikon ohjelma: Prisma Laune 25v – Hämeenmaa (hameenmaa.fi)