Meikkitaiteilija Annie Muukka on Sokoksen virtuaalisten trendilookien takana oleva ammattilainen


Sokoksen Find the Look -konsepti mahdollistaa ajankohtaisten meikkilookien virtuaalisen testaamisen – missä ja milloin tahansa. Sokos Lahdessa työskentelevä Annie Muukka on suunnitellut konseptin trendilookit.

27.03.2024

Find the Look -kampanja on noteerattu laajemminkin: se pääsi finaaliin asti Suomen suurimman digitaalisen median kilpailun Tuloksellisin kampanja -kategoriassa.

AR-avusteinen, meikkilookien virtuaalisen testaamisen mahdollistava Find the Look on ainutlaatuinen tapa tuoda viimeisimpiä meikkitrendejä ja uusia tyylejä asiakkaiden omille kasvoille. Virtuaalitodellisuuteen toteutettu kokemus mahdollistaa viiden eri meikkilookin testaamisen siellä, missä milloinkin kuljet.

Find the Look -konseptin meikkilookit on valittu Metan tekemän trendikatsauksen pohjalta. Sokos Lahdessa työskentelevä meikkitaiteilija Annie Muukka loi dataa hyödyntäen viisi trendikästä meikkilookia, joista tehtiin Instagramissa käytettävät filtterit AR:ää hyödyntämällä.

– Rakastan meikkaamista ja kosmetiikkaa. Tämä projekti on varmasti yksi kruununjalokivistä urallani, se yhdistää monella tavalla osaamistani, Annie sanoo.

Suomen suurimman digitaalisen median kilpailun, Grand Onen, tulokset julkistettiin torstaina 21. maaliskuuta Grand One -gaalassa. Sokoksen Find the Look -kampanja ei ihan yltänyt palkintosijalle, mutta saavutti upeasti finaalipaikan Tuloksellisin kampanja -kategoriassa.

Virtuaalikonseptin pääkohderyhmänä nuoret

Ikoninen Sokos-brändi on vakiinnuttanut paikkansa kotimaisessa vähittäistavarakaupassa. Kosmetiikasta kiinnostuneet nuoret ovat kuitenkin olleet Sokokselle haastava kohderyhmä. Uudella konseptillaan ikoninen tavarataloketju lähti tavoittelemaan nuoria kuluttajia ja onnistuikin siinä.

– Find the Lookista on tulossa nyt keväällä jo neljäs versio, johon tuodaan taas uusimpia meikkitrendejä, kertoo Annie.

Sokoksen asiakaspalvelijat pystyvät kivijalkamyymälöissä auttamaan asiakasta löytämään uusia meikkityylejä ja -tuotteita testaamalla tuotteita asiakkaiden kasvoilla. Find the Lookissa on täsmälleen sama idea, mutta modernimmassa muodossa.

Kosmetiikkaosaston monitaituri

Nastolassa asuva Annie on työskennellyt vuoden ajan Osuuskauppa Hämeenmaan Sokos-tavaratalossa Lahdessa.

– Periaatteessa olen ihan tavan kosmetiikkamyyjä, mutta käytännössä teen aika lailla kaikkea kosmetiikan osastolla, Annie hymyilee.

Toden totta: Hän opastaa asiakkaita, tekee meikkejä ajanvarauksella ja työskentelee osana Sokos Lahden sometiimiä. Annie myös juonsi maaliskuun alkupuolella Kutsu kauneuteen -tapahtumaviikon Lahden Sokoksella. Kyseessä on kevään suurin kauneustapahtuma.

– Tämä oli nyt toinen kerta, kun pääsin juontamaan Kutsu kauneuteen -viikon, Annie sanoo.

Ehtymätöntä luovuuttaan hän pääsee hyödyntämään erityisesti silloin, kun suunnittelee uusia trendaavia lookeja Find the Look -konseptille.

– Tykkään tehdä erilaisia lookeja. Kolme päivää peräkkäin samassa meikissä on mulle jo tosi pitkä aika – sitten kyllästyn, Annie nauraa.

Värejä ja kosmetiikkaa rakastavaa meikkitaiteilijaa on varsin helppo uskoa.

Kosmetiikkamyyjä seisoo tuotehyllyn vieressä.

Annie Muukka opiskeli yliopistossa kahdeksan vuoden ajan mm. englannin kieltä ja kulttuuria, ruotsin kieltä, psykologiaa ja markkinointia ennen kuin ura kosmetiikan parissa alkoi toden teolla vetää puoleensa ja Annie kouluttautui alalle. ”Päivääkään en ole katunut!”

Testaa meikkitrendejä virtuaalisesti

AR eli Augmented reality tarkoittaa teknologiaa, jossa virtuaalinen sisältö liitetään osaksi oikeaa maailmaa AR-tuetun sovelluksen tai selaimen avulla.

Sokoksen helppokäyttöinen AR-meikkifiltteri tarjoaa ainutlaatuisen ja hauskan tavan testata trendikkäitä meikkityylejä omilla kasvoilla. Nappaat vain puhelimen käteen, avaat Instagram-sovelluksen ja olet valmis kokeiluun!

Sokoksen ja Emotionin Instagram-tileillä toimiva meikkifiltteri antaa inspiraatiota omaan meikkiin. Eri lookien toteutuksessa apuna ovat videotutoriaalit, jotka opastavat askel askeleelta onnistuneeseen lopputulokseen.

Lähde: sokos.fi