Ohjeet ehdokkaalle


Vuoden 2021 edustajistovaalien ehdokasasettelu on päättynyt 1.3.2021.

Osuuskauppa Hämeenmaan vaalit järjestetään joka neljäs vuosi. Vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa. Vuoden 2021 edustajistonvaalien ehdokasasettelu alkoi 25.1.2021 ja päättyi 1.3.2021. Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta täyttäneellä ja osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä jäsenellä. Vuoden 2021 osuuskauppavaaleissa on 250 ehdokasta. Ehdokaslistat julkaistaan 19.4.2021.

JÄSENALUEET JA VALITTAVIEN EDUSTAJISTON JÄSENTEN MÄÄRÄ

Vaaleissa valitaan Osuuskauppa Hämeenmaan sääntöjen mukaisesti 45 edustajiston jäsentä. Äänestää voi vain oman asuinpaikkansa jäsenalueen ehdokasta. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva jäsen voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta. Vuoden 2021 Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston vaalien jäsenalueet ja edustajiston paikat jakautuvat seuraavasti:

  • Jäsenalue 1 (Lahti) valittavia jäseniä 15
  • Jäsenalue 2 (Hollola, Orimattila, Heinola, Asikkala, Sysmä, Hartola, Kärkölä, Padasjoki, Myrskylä) valittavia jäseniä 10
  • Jäsenalue 3 (Hämeenlinna, Forssa, Janakkala, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Tammela, Hausjärvi, Loppi, Humppila, Ypäjä) valittavia jäseniä 20

EHDOKASESITTELYPALVELU

Ehdokkaille lähetetään 16.3. kutsut ehdokasesittelypalveluun sähköpostilla. Ehdokkaalla on aikaa 29.3. asti aikaa lisätä tietoja ehdokasesittelyprofiiliin. Palvelu avautuu yleisölle verkossa 19.4.

EHDOKKAIDEN VALOKUVAT

Sen jälkeen kun ehdokkaan tiedot ovat sähköisessä ehdokasasettelupalvelussa ja ehdokaslistat on hyväksytty, lähetetään ehdokkaille valokuvausohje.

Ehdokkaille on aikaa 29.3. asti käydä kuvattavana

Kuvaukset tapahtuvat sopimuskuvaamoissamme, joista kuvat toimitetaan ehdokasasettelupalveluun. Sopimuskuvaamoitamme ovat:

  • Tunnin Kuva Prisma Laune, Lahti
  • Valokuvaamo Irma, Heinola
  • Tunnin Kuva Prisma Riihimäki
  • Tunnin Kuva Kauppakeskus Goodman, Hämeenlinna
  • Studio Elina, Forssa

Lisätietoja:  

Osuuskauppa Hämeenmaan Asiakasomistajapalvelu,  03-8130 304 (ma-pe 8-16), vaalit.hameenmaa@sok.fi

Edustajistovaalirekisterin tietosuojaseloste >>