Kesätyöntekijöiden tehtävänkuvat
Hämeenmaa on aidosti monipuolinen ja monialainen kesätyöpaikka! Tällä sivulla avataan tarkemmin kesätyöntekijöiden tehtävänkuvia Hämeenmaalla toimialoittain.
Yleistä
Tehtävänkuva vaihtelee aina jonkin verran toimipaikan mukaan, mutta jokaisella toimialalla on kuitenkin pääasialliset kesätyöntekijöiden työtehtävät. Kassalla työskentelevät pääasiassa vain 18 vuotta täyttäneet henkilöt.
Marketkauppa
Marketkaupan kesätyöntekijä
Kesätyöntekijän tehtävänkuvaan marketkaupassa kuuluvat samat tehtävät kuin myyjän tehtävänkuvaan.
Kesätyösuhteen aikana tarkoitus on perehtyä kaupan alan työn perusteisiin. Asiakaspalvelu ja myymälän siisteydestä huolehtiminen ovat olennainen osa työnkuvaa.
Usein kesätöissä perehtyminen kaupan alan työhön alkaa teollisen kuorman (esim. kuivat elintarvikkeet, juomat) hyllyttämisellä ja kassatyöllä. Kesätyöjakson pituudesta riippuen on kuitenkin mahdollista päästä myös erityisosaamista vaativille osastoille (esim. hedelmät & vihannekset).
Kesätyö marketkaupassa voi olla esimerkiksi tällaista:
Liikennemyymälä & ravintolamaailma
ABC-liikennemyymälän kesätyöntekijä
Kesätyöntekijän tehtävänkuvaan ABC-liikennemyymälässä kuuluvat samat tehtävät kuin liikennemyymälätyöntekijän tehtävänkuvaan.
Kesätyösuhteen aikana tarkoitus on perehtyä liikennemyymälätyön perusteisiin. Asiakaspalvelu ja liikennemyymälän siisteydestä huolehtiminen ovat olennainen osa työnkuvaa.
Pääasiassa työ keskittyy ravintolan puolella buffetpöydän siistimiseen sekä astiahuoltoon, Hesburgerin puolella ruokatarjonnan valmistukseen sekä kassatyöskentelyyn ja marketin puolella kuorman hyllyttämiseen sekä kassatyöskentelyyn. Pääpaino ABC-asemilla on ravintolapuolen työtehtävissä. Kesätyöjakson pituudesta riippuen on mahdollisuus päästä myös erityisosaamista vaativiin työtehtäviin (esim. keittiö).
Ravintolamaailman kesätyöntekijä
Kesätyöntekijän tehtävänkuvaan ravintolamaailmassa kuuluvat samat tehtävät kuin ravintolamaailman työntekijän tehtävänkuvaan.
Kesätyösuhteen aikana tarkoitus on perehtyä ravintolamaailmatyön perusteisiin. Asiakaspalvelu ja ravintolamaailman siisteydestä huolehtiminen ovat olennainen osa työnkuvaa.
Pääasiassa työ keskittyy ravintolamaailman ruokatarjonnan valmistamiseen (esim. Hesburger) sekä astiahuoltoon. Kesätyöjakson pituudesta riippuen on mahdollisuus päästä myös erityisosaamista vaativiin työtehtäviin.
Kesätyö ravintolamaailmassa voi olla esimerkiksi tällaista:
Á la carte -ravintola
Á la carte -ravintolan kesätyöntekijä
Kesätyöntekijän tehtävänkuvaan á la carte -ravintolassa kuuluvat samat tehtävät kuin tarjoilijan tai kokin tehtävänkuvaan.
Kesätyösuhteen aikana tarkoitus on perehtyä á la carte -ravintolassa työskentelemisen perusteisiin joko tarjoilijan tai kokin roolissa. Molemmissa tehtävissä asiakaspalvelu ja ravintolan siisteydestä huolehtiminen ovat olennainen osa työnkuvaa.
Tarjoilijan kesätyö keskittyy pääasiassa salityöskentelyyn, tilauksien vastaanottamiseen sekä niiden hoitamiseen. Kesätyöjakson pituudesta riippuen on mahdollisuus päästä myös erityisosaamista vaativiin työtehtäviin. Anniskelutehtävissä voivat kuitenkin työskennellä vain 18 vuotta täyttäneet.
Kokin kesätyössä tehtävät painottuvat annosten valmistamiseen. Kokkina toimivan kesätyöntekijän tulee olla alan opiskelija tai jo valmistunut kokki, jolta löytyy ripeyttä, priorisointikykyä sekä aitoa halua tehdä asiakaspalvelutyötä vilkkaassa työympäristössä.