S-Etukortilla lippuetu Lahden Kaupunginteatteriin


05.04.2023

Näytelmä sisäisestä vallankumouksesta

”Pitkänsillanranta, Helsinki. Vuosi 1968.

Mä pelkään, että mä oon juuri tehnyt elämäni suurimman virheen. 

Suomen Kuvalehdestä soitettiin. Pyysivät, että alan itse kirjoittaa sitä Rouva Koiviston päiväkirjaa.

Ja mä suostuin.”

Minä, Tellervo kuvaa Tellervo Koiviston elämää poliittisena vaikuttajana, presidentti Mauno Koiviston puolisona ja yksityishenkilönä. Tellervon tie vie Punkalaitumen maaseudulta koko kansan tietoisuuteen, Presidentinlinnaan ja Katajanokan yksinäisiin iltoihin. Nuoresta ja herkästä Tellestä kasvaa tarkkanäköinen naisasianainen ja merkittävä julkisuudenhenkilö, Rouva Tellervo Koivisto.

Intensiivinen draama kertoo lasikattojen rikkoutumisesta ja itsensä etsimisestä Tellervolle ominaista huumoria unohtamatta. Se on kuvaus naisen elämästä vallan ytimessä ja kodin hiljaisuudessa. Millaiset jäljet tuo elämä jättää? Kuinka tavoitella valtaa kadottamatta itseään? Mistä täytyy luopua ja minkä puolesta taistella?

 Minä, Tellervo on koskettava ja inhimillinen tarina itseksi kasvamisen matkasta; vaikeuksista, armollisuudesta ja rakkauden tasapainottavasta voimasta. Uuden kotimaisen draaman takaa löytyvät näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen, jonka alkuperäisideaan näytelmä pohjautuu.

KANTAESITYS 26.1.2023 EERO-näyttämö

S-Etunäytökset pe 28.4. klo 19 & pe 5.5. klo 19

Liput S-Etukortilla 28€ (norm. 34€)

Lisätietoa täältä >>