Osuuskauppa Hämeenmaa jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta lähes 1,7 miljoonaa euroa


19.04.2023

Osuuskauppa Hämeenmaan edustajisto päätti kevätkokouksessaan 18.4.2023 jakaa ylijäämänpalautusta tilikauden 2022 tuloksesta. Hämeenmaan asiakasomistajille maksetaan ylijäämänpalatusta yhteensä lähes 1,7 miljoonaa euroa. Edustajiston päätöksen mukaisesti Osuuskauppa Hämeenmaa maksaa ylijäämänpalautusta kaikille asiakasomistajilleen 0,25 prosenttia heidän vuoden 2022 aikana Osuuskauppa Hämeenmaan toimipaikoista tekemistään, S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä.  Ylijäämänpalautusta ei kerry tytäryhtiöistä eikä yhteistyökumppaneilta tehdyistä ostoista (esim. Nelipyörä, Prisma Rauta, LähiTapiola) eikä alkoholi- ja tupakkaostoista.

– Osuuskaupan tehtävä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen ja edistää alueellista hyvinvointia. Bonuksen ja maksutapaedun lisäksi voimme nyt ensimmäistä kertaa maksaa ylijäämänpalautusta palveluitamme käyttäneille omistajillemme. Haluankin kiittää lämpimästi kaikkia asiakasomistajiamme hyvin menneestä vuodesta 2022, sanoo Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Ylijäämänpalautus maksetaan 10.5.2023 niille asiakasomistajille, joiden asiakasomistajuus on ollut voimassa Osuuskauppa Hämeenmaassa 31.12.2022 ja joiden jäsenyys jatkuu ylijäämänmaksuhetkellä jossain S-ryhmän osuuskaupassa. Ylijäämänpalautukseen lasketaan paitsi asiakasomistajan, myös hänen asiakasomistajatalouteensa kuuluvien henkilöiden rinnakkaiskorteilla tehdyt ostot.  Ellei osuusmaksua ole vielä kokonaan maksettu, ohjataan maksettava ylijäämänpalautus osuusmaksuun. Mikäli asiakasomistaja on ohjannut ostoksista kertyvän Bonuksen S-Pankin rahastoon, myös ylijäämän palautus maksetaan rahastoon.

Ylijäämänpalautuksen maksamisesta päätetään osuuskaupan edustajistossa ja päätös tehdään osuuskaupan hallituksen esityksen pohjalta.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Olli Vormisto, puh. 050 358 8336