Kymppi lisää kotimaiseen luo Suomeen jopa 10 000 vuosityöpaikkaa


04.12.2020

Vuotuista Osta työtä Suomeen -päivää vietetään nyt kuudetta kertaa. Tänä vuonna itsenäisyyspäiväviikonlopun kynnyksellä vietettävän teemapäivän tavoitteena on muistuttaa suomalaisen työn ja palveluiden tärkeydestä sekä kotimaisten valintojen vaikutuksista.

Jos jokainen suomalainen kuluttaisi 10 eurolla kuukaudessa enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, synnyttäisi se vuositasolla Suomeen jopa 10 000 uutta työpaikkaa.

Osuuskauppa Hämeenmaa on Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen suurin yksityinen työllistäjä. Suomalainen ja varsinkin paikallinen työ on hämäläiselle monitoimialatyöllistäjälle sydämenasia. Osoituksena tästä Hämeenmaalle on myönnetty suomalaisen palvelun Avainlippu-tunnus.

– Suomalaisen palvelun Avainlippu-tunnuksen merkitys korostuu Hämeenmaalla erityisesti siksi, että olemme vahva alueellinen toimija ja työllistämme paljon paikallisia ihmisiä. Palveluidemme jatkuva kehitys lähtee isosta tahtotilasta ja halusta lisätä oman alueemme hyvinvointia, kertoo Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

Suomalaisen palvelun ylläpitämisen ja kehittämisen lisäksi kotimaisten tuotteiden kasvava arvostus näkyy vahvasti niin kuluttajien mieltymyksissä kuin osuuskaupan toiminnassakin: Kotimaisten ja vastuullisten tuotteiden kuluttaminen on kasvava ostokäyttäytymisen kehityssuunta. Hämeenmaalla on yli 200 paikallista tuottajaa ja toimittajaa yhteistyökumppanina. Laaja lähiyhteistyöverkosto edustaa kattavasti vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja työtä niiden takana.

Hämeenmaan myymälöiden tuotevalikoimien kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. S-mobiilista löytyvän kotimaisuuslaskurin avulla on helppo seurata omia kulutustottumuksia ja kotimaisten tuotteiden osuutta omasta ostoskorista.