Kyläkauppapäivää vietetään lauantaina 8.6.2024


Kaikki Hämeenmaan Salet ja useat S-marketit viettävät Kyläkauppapäivää korostaakseen lähipalveluiden merkitystä pienillä paikkakunnilla.

03.06.2024

Kyläkaupoilla on iso merkitys pienten alueiden asukkaille sekä esimerkiksi kesäaikaan siellä vieraileville mökkiläisille. Osuuskauppa Hämeenmaan alueella on useita maaseudun taajamia sekä haja-asutusalueita, joissa sijaitsevat toimipaikat ovat paitsi paikallisia ja persoonallisia kauppoja myös aivan elintärkeitä asiakkailleen.

Kyläkauppapäivä on valtakunnallinen, vuosittain kesäkuussa järjestettävä tapahtuma, joka muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. Tänä vuonna Kyläkauppapäivää vietetään lauantaina 8.6. Päivän järjestävät Päivittäistavarakauppa ry ja sen jäsenyritykset. Hämeenmaan toimipaikoista mukana ovat tänä vuonna kaikki Salet sekä useat S-marketit.

Mukana olevien myymälöiden henkilökunta on ideoinut Kyläkauppapäivää varten hauskaa ohjemaa paikallisille. Ohjelman sisältö vaihtelee toimipaikoittain ja voi sisältää esimerkiksi arvontoja, kilpailuja, keppihevosrataa, kasvomaalausta, peräkonttikirppistä, eläinvieraiden tapaamista, musiikkiesityksiä sekä yhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa.

– Kyläkauppapäivä on lähellä sydäntäni. Tapahtuma on yksi henkilökuntamme ja asiakkaidemme vuoden kohokodista. Yleensä pienellä paikkakunnalla on tosi vähän tapahtumia ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tulevat mökkiläiset ovat tottuneet siihen, että tapahtumia on ihan päivittäin, kuvailee Läyliäisten Salen vt. marketpäällikkö Roosa-Maria Malmivaara.

Alta löydät listauksen mukana olevista toimipaikoista sekä toimipaikkojen tarjoamasta ohjelmasta.

Kyläkauppapäivää Hämeenmaan alueella viettävät:

Sale Artjärvi Kyläkauppapäivänä kello 12–14 kaupalla tehtävärastit koko perheelle ja arvontaa. Maatalousnaiset ry paistaa vohveleita ja makkaraa.
Sale Ersta Arvontaa ja tarjouksia
Sale Forssa Herkkuvatiarvonta
Sale Heinola Kk Kesäkassin arvonta kyläkauppa päivässä käyneiden kesken. Etsi myymälästä piilotettu kirjekuori ja saat yllätyspalkinnon. 10 kirjekuorta! Nopeimmille lapsille jaossa ilmapalloja. Peräkonttikirppis. Lapset voivat koristella sisääntulon asfaltin katuliiduilla.
Sale Hollola Kylätoimikunta paistaa makkaraa ja lapsille jaetaan muumitikkareita sekä tikkupalloja niin kauan kuin riittää. Kesäkassiarvonta. Kylätoimikunta julkistaa Salen seinään kylän opasteen ja kertovat kylästä piha-alueella.
Sale Humppila Lapsille piirustuskilpailu, kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Jokioisten Leivän tuote-esittelyä kello 13–15. Herkkukassiarvonta.
Sale Hämeenkoski Koskiseura tulee myymään kirjojaan klo 10–13, Kosken VPK-n vanha paloauto tulee näytille, Seuralan väki tulee paistamaan makkaraa (klo 10–12), josta tuotto menee Seuralan hyväksi. Lapsille järjestetään piirustuskilpailu. Tuotekorin arvonta.
Sale Jyränkö Peräkonttikirppis asiakkaille kello 10–14 sekä makea arvonta.
Sale Karavaani Karavaani-arvonta, lapsille tikkareita ja jäätelöä tarjolla 200 hengelle alkaen klo 12!
Sale Kukkila Kyläkauppapäivää vieteteään kello 10–14, luvassa kasvomaalausta sekä ongintaa! Lapsille poniajelua ja ratsastusta kello 11–13. Lisäksi järjestämme kaupalla arvonnan.
Sale Käikälä Ohjelma täydentyy myöhemmin
Sale Liipola Kahvitarjoilu 11–14 ja arvonta
Sale Läyliäinen Tarjolla hattaraa, makkaraa, lakua ja muita herkkuja, lapsille poniratsastusta sekä maksuton pomppulinna! Takakonttikirppis, Taika Taijan Taikakupla Show, skeittiparkissa tavattavissa Niko Ojanen kello 12–14. Menossa mukana myös paikallisia yhteisöjä, seuroja, VPK ja paljon muuta! Tervetuloa!
Sale Metsäpelto Pihakirppis, lapsille ohjelmaa sekä arvonta. Tapahtuma-aika 11–14. Kahvitarjoilu!
Sale Myrskylä Arvontaa, ilmapalloja ja maistiaisia.
Sale Nastola Arvontaa ja tarjouksia
Sale Okeroinen Tuotepakettiarvonta, lapsille jaossa tikkupalloja.
Sale Poltinaho Ohjelma täydentyy myöhemmin
Sale Renko Asiakkaille on tarjolla grillimakkaraa ja mehua kello 10–14, lisäksi arvotaan Fazerin tuotepaketti sekä kaksi noin 50 euron arvoista kesäistä tuotekassia.
Sale Ryttylä Arvotaan tuotekori. Pihakirppis (ilmainen paikka ja paikkoja rajoitetusta). Lapset! Piirrä kyläkauppa-aiheinen piirrustus, palauttaessa saat jäätelön. Tarjolla myös hernekeittoa, grillimakkaraa ja lettuja. Etsi myymälään kadonnut pieni kumiankka.
Sale Vierumäki Lapsille kesäinen piirustuskilpailu, jossa kaikki taiteilijat palkitaan sekä yllätyspussien etsintää asiakkaille.
Sale Ypäjä Lapsille piirustuskilpailu, kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto. Jokioisten Leivän maistatusta kello 10–12 sekä herkkukassiarvonta.
S-Market Hartola Tuotemaistatuksia kello 10–14 sekä lapsille aarrekartta!
S-Market Hauho Hauholla kyläkauppapäivänä on ohjelmassa kahden tuotekorin arvonta, lapsille piirustuksesta palkkioksi jäätelö. Heikkilän juustolan yrittäjäpariskunta tulee maistattamaan jäätelöitään kello 10 alkaen. Tarjolla myös grillimakkaraa kello 10–14.
S-Market Iittala Ohjelma täydentyy myöhemmin
S-Market Jokioinen Arvonta ja Jokioisen leivän tuote-esittelyjä.
S-Market Järvelä Ohjelma täydentyy myöhemmin
S-Market Lammi Tarjouksia ja arvontaa sekä Lammin VPK paikalla kello 11–13. Tuulos Rievä maistattaa tuotteitaan kello 10–14.
S-Market Loppi Kaikille asiakkaille arvonta, pihamaalla näytillä paloauto ja lapsille temppurata. FC Loppi grillaa makkaraa kyläkauppapäivän ajan.
S-Market Oitti Ohjelma täydentyy myöhemmin
S-Market Padasjoki Vapaapalokuntalaisia tulee paikalle kalustoineen sekä erilaisiatuotemaistatuksia!
S-Market Sysmä La Kar De Mumman maistatus, pihalla lettujen sekä makkaran myyntiä, lapsille aarrejahtia, Robert Berrieltä maistatushanat, tarjouksia ja kaksi myymälässä suoritettavaa arvontaa.
S-Market Tammela Kello 10–14 makkaran paistoa, arvontaa sekä kasvomaalausta lapsille
S-Market Turenki Tuote-esittelyjä kello 10–16, tarjouksia sekä maistatuksia. Mehu- ja pullatarjoilu kello 10–14.