Ilmoittautuminen Hämeenmaan Kannustajiin käynnistyy – jaossa jälleen 60 000 euroa tukea


Osuuskauppa Hämeenmaa jakaa tänäkin vuonna Kannustajat-ohjelman kautta 60 000 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Ohjelmaan voivat ilmoittautua mukaan alueen lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä hyvinvointia edistävän toiminnan parissa työtä tekevät seurat, harrastusyhdistykset, kulttuuritoimijat sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt.

31.01.2022

– Harrastaminen edistää lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja voi parhaimmillaan suojata heitä yksinäisyydeltä ja syrjäytymiseltä. Erilaisten taitojen lisääntyminen parantaa heidän itseluottamustaan ja elämänhallinnan taitoja sekä edistää sitoutumista ja vastuullisuutta, kommentoi Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

– Haluamme lisätä asiakasomistajiemme vaikutusmahdollisuuksia ja tänä vuonna kaikki hakukriteerit täyttävät yhdistykset pääsevät mukaan äänestykseen, Jaana lisää.

Ilmoittautuminen Kannustajat-ohjelmaan järjestetään kerran vuodessa. Tuen jakautumisesta päättävät Hämeenmaan asiakasomistajat. Asiakasomistajat pääsevät äänestämään suosikkiaan ohjelmaan ilmoittautuneista toimijoista heille lähetettävän sähköpostilinkin kautta.

Äänestysajan päätyttyä 60 000 euron tukipotti jaetaan 40:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuutta pidetään silmällä Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: 22 tuettavista yhteisöistä on Päijät-Hämeestä, 18 Kanta-Hämeestä. Suurin tukisumma on 3 000 € ja pienin 300 €. Jaettavan tuen määrä on suhteessa toimijan saamaan äänimäärään.

Vuonna 2022 Kannustajat-äänestys keräsi hienot 10 982 ääntä Hämeenmaan asiakasomistajilta.

Suuri äänimäärä kertoo Kannustajat-ohjelman merkityksellisyydestä Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella sekä aidosta auttamisen halusta asiakasomistajien keskuudessa. Viime vuonna maksimituen eli 3 000 euroa saivat Mannerheimin lastensuojeluliitto Lahden yhdistys, Lahden kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku, Hämeenlinnan Lasten Liikunnan Tuki sekä Lahden Junior Pelicans.

Kannustajat-tuki on ollut poikkeusaikoina entistäkin merkityksellisempi monille lasten ja nuorten toimintaa tarjoaville seuroille ja yhdistyksille.

Ilmoittautuminen vuoden 2023 Kannustajat-ohjelmaan on käynnissä 1.–28.2.2023. Vapaamuotoiset ilmoittautumiset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen: sponsorointi.hameenmaa@sok.fi. Kerrothan sähköpostissa seuran/yhdistyksen toiminnasta.

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, 050 542 3811