Hevi-hävikki hyötykäyttöön – kaikista Osuuskauppa Hämeenmaan S-marketeista saa jatkossa paljon toivottuja hävikkilaatikoita


29.08.2023

Osuuskauppa Hämeenmaa alkaa torjumaan hedelmä- ja vihannesosastolla syntyvää hävikkiä uudella hevi-hävikistä hyvikkiä -toimintakonseptilla. Kaikista Hämeenmaan S-marketeista löytyy syyskuun alusta lähtien hävikkilaatikoita, joihin on kerätty esimerkiksi myymälässä kolhiintuneita, mutta vielä täysin käyttökelpoisia hedelmiä ja vihanneksia, joita asiakas voi ostaa edulliseen 0,65 euron kilohintaan. Laatikoiden sisältö ja määrä vaihtelevat päivittäin sen mukaan, millaisia hävikkituotteita heviosastolta kulloinkin löytyy.

Hävikin minimoimisen eteen on tehty jo vuosikymmenten ajan aktiivista työtä arvioimalla menekkiä, kehittämällä tuotteiden säilyvyyttä edistäviä säilytysratkaisuja ja myymällä tuotteita hinnanalennuksilla parasta ennen -päiväyksen tai viimeisen käyttöpäivän lähestyessä.

Lahjoitamme myös säännöllisesti päiväysvanhoja, mutta täysin käyttökelpoisia elintarvikkeita hyväntekeväisyyteen yli 30 yhteistyökumppanimme kautta. Suuresti asiakkaiden toivoma hävikkilaatikko-käytäntö tukee S-ryhmätasoista tavoitettamme puolittaa hävikki vuoteen 2030 mennessä ja osallistumistamme elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumukseen.

– Uusi käytäntö auttaa meitä entistäkin tehokkaammin torjumaan hävikkiä, ja se on myös asiakkaan näkökulmasta helppo tapa osallistua kestävämmän arjen rakentamiseen. Jäämme innolla odottamaan, minkälaisen vastaanoton hävikkilaatikot saavat asiakkaiden keskuudessa, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan kehityspäällikkö Janne Häyri.