Heinolan Prismalle uusi sijainti


Osuuskauppa Hämeenmaa ja Kopra Invest Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen maa-alueesta Prisman rakentamiseksi Heinolaan. Prismalle etsittiin uusi mahdollinen alue aiemmin suunnitellulta sijainnilta löytyneiden luontoarvojen vuoksi. Prisma Heinola tulee laajentamaan heinolalaisille asiakasomistajille sekä alueen vapaa-ajan asukkaille tarjottavaa palvelua.

19.05.2022

Prisma Heinolan on suunnitelmien mukaan tarkoitus sijoittua Tähtiniemen tien varteen moottoritien eteläisen liittymän läheisyyteen, asuntomessualueen entiselle pysäköintialueelle.

– On hienoa, että alueelta löytyi uusi sopiva maa-alue, jolle Prisma on mahdollista rakentaa. Tarkoitus on käynnistää alueen kaavoitus välittömästi ja uuden Prisman rakentaminen heti kaavoituksen valmistuttua. Prisma lisää osaltaan Heinolan vetovoimaa sekä laajentaa alueen palvelutarjontaa, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto toteaa.

– Tämä on hieno uutinen, jota monet heinolalaiset ovat odottaneet. Uskon, että suunniteltu paikka soveltuu Prisman käyttöön hyvin ja on helposti kaupunkilaisten saavutettavissa. Kaavoituksen myötä tullaan tarkastelemaan kokonaisuus muun muassa liikenteen ja pysäköinnin osalta kattavasti. Ennakoisin, että nyt suunniteltu paikka on monestakin syystä helpompi sekä nopeampi toteuttaa kuin aiemmin esillä olleet vaihtoehdot, sanoo Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa ja Prisma Heinola tulee työllistämään noin sata työntekijää. Aiempaa laajemmasta palvelutarjonnasta hyötyvät ennen kaikkea heinolalaiset ja Itä-Hämeen vapaa-ajan asukkaat.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, 050 3588336