Lapsuuden haaveet toteen Hämeenlinnassa


Hämeenlinnan Original Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Tiina Helenius haaveili jo lapsena omasta hotellista.

#tuhatjayksitarinaahämeenmaalta

Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnan hotellipäällikkö Tiina Helenius saapui Hämeenmaalle töihin elokuussa 2023. Vaikka kyseessä onkin Tiinan ensimmäinen työsuhde hämeenmaalaisena, olivat sekä S-ryhmä että hotellimaailma hänelle kuitenkin entuudestaan tuttuja jo Tampereen suunnalta. Majoitusalalle Tiinan on kuljettanut lapsuuden haave omasta hotellista.

- Hämeenlinnan Vaakunassa oli eläköitymässä hotellipäällikkö ja sen myötä tämä paikka tuli avoimeksi. Tartuin heti mahdollisuuteen päästä toteuttamaan lapsuuden haaveammattia, kertoo Tiina.

Tiinan edeltäjän Jounin eläkekahvihetki onkin jäänyt Tiinalle mieleen yhtenä tähänastisen Hämeenmaa-uransa mieleenpainuvista hetkistä. Vaikuttavaa oli erityisesti se, että Jouni oli tehnyt niin valtavan pitkän uran juuri nimenomaan Vaakunassa.

Asiakkaiden onnellistamista ja tiimin yhteisiä onnistumisia

Tiinan tyypillinen työpäivä alkaa aamulla noin kahdeksan maissa, kun hän hörppää kupin kahvia ja vaihtaa edellisen illan ja yön kuulumiset vastaanoton aamuvuoron kanssa. Kuulumistenvaihdon jälkeen Tiinan työpäivään mahtuu niin asiakaskohtaamisia vastaanotossa kuin muuallakin hotellilla. Päivittäin hän tekee myös yhteistyötä kerroshoidon tiimin kanssa muun muassa laatukierroksien parissa. Usein päivään mahtuu myös palaveri yhteistyökumppaneiden kanssa.

- Työssäni ehdottomasti parasta on se, kun jokainen päivä on erilainen. Ihana päästä myös välillä näkemään silminnähden onnellistettuja asiakkaita! Tiina hehkuttaa.

Hänen lempityötehtävänsä onkin asiakaspalvelu vastaanotossa. Hänen mielestään on myös ihanaa päästä todistamaan, kun Vaakunan tiimi onnistuu yhdessä ja pääsee jakamaan saamansa kiitoksen.

Hämeenmaalla jokainen työntekijä kohdataan

Tiina rohkaisee Hämeenmaalla työskentelystä kiinnostuneita hakemaan rohkeasti mukaan joukkoon. Hän kertoo niin Vaakunasta kuin muistakin Hämeenmaan toimipaikoista löytyvän monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuksia oman osaamisen ja urapolun kehittämiseen.

- Vaikka kyseessä on iso yritys, niin jokainen henkilö kohdataan ihmisenä, se on erityisen arvostettava piirre. Hämeenmaalla jokainen saa myös olla rohkeasti oma itsensä! hän kiteyttää.