Á la carte -ravintola
Á la carte -ravintolan kesätyöntekijä
Kesätyöntekijän tehtävänkuvaan á la carte -ravintolassa kuuluvat samat tehtävät kuin tarjoilijan tai kokin tehtävänkuvaan.Kesätyösuhteen aikana tarkoitus on perehtyä á la carte -ravintolassa työskentelemisen perusteisiin joko tarjoilijan tai kokin roolissa. Molemmissa tehtävissä asiakaspalvelu ja ravintolan siisteydestä huolehtiminen ovat olennainen osa työnkuvaa.Tarjoilijan kesätyö keskittyy pääasiassa salityöskentelyyn, tilauksien vastaanottamiseen sekä niiden hoitamiseen. Kesätyöjakson pituudesta riippuen on mahdollisuus päästä myös erityisosaamista vaativiin työtehtäviin.Anniskelutehtävissä voivat kuitenkin työskennellä vain 18 vuotta täyttäneet.Kokin kesätyössä tehtävät painottuvat annosten valmistamiseen. Kokkina toimivan kesätyöntekijän tulee olla alan opiskelija tai jo valmistunut kokki, jolta löytyy ripeyttä, priorisointikykyä sekä aitoa halua tehdä asiakaspalvelutyötä vilkkaassa työympäristössä.