Mene Etusivulle
Pubityöntekijä seisoo tiskin takana, suu on leveässä hymyssä.

Matkailu- ja ravintola-ala

Haluamme, että innostavalla MaRa-alalla on töihin kiva tulla ja kiva lähteä myös kotiin. Vaikka luomme muille elämyksiä, teemme ihan tavallisia töitä, jotka vaativat epätavallisen paljon taitoa.
Kahvilatyöntekijät lyövät ylhäällä kädet yhteen ja katsovat hymyillen toisiaan.

Kiitos päivästä!

Matkailu- ja ravintola-alalla tehdään työtä ihmisten parissa elämyksiä luoden. Tässä on ala, jossa yksikään päivä ei ole ihan samanlainen! Työ vaatii pelisilmää, energiaa ja vuorovaikutustaitoja. Jos tykkäät vauhdikkaasta menosta, hyvästä porukasta ja siitä, että näet heti työsi jäljen, tule töihin MaRa-alalle.

Erilaisia MaRa-alan ammatteja

  • Tarjoilija pitää kädessään ruoka-annosta. Ruokalautanen on kuvan etuosassa.

    Á la carte -ravintolatyöntekijät

    Tarjoilija Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu salityöskentely, tilauksien vastaanottaminen sekä niiden hoitaminen, tuotteista kertominen sekä tärkeimpänä laadukas asiakaspalvelu. Tarjoilijan työ edellyttää hyviä esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Tehtävässä vaaditaan taitoa itsenäiseen työskentelyyn ja joustavuutta nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Vuoropäällikkö Tarjoilijan työtehtävien lisäksi vuoropäällikkö vastaa työn sujuvuudesta, tiimin johtamisesta sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesti. Vuoropäällikön tehtävässä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, viestintätaitoja sekä kykyä organisoida ja johtaa tiimiä toimipaikan tavoitteiden saavuttamiseksi.
  • Ravintolan kokki pilkkoo veitsellä paprikaa.

    Kokki

    Kokki Kokin työtehtäviin kuuluu kaikki keittiön työtehtävät painottuen à la carte -annosten valmistukseen. Kokin työtehtävässä menestyäkseen vaaditaan alan koulutusta ja ammattitaitoa, priorisointikykyä, luontaista ripeyttä ja aitoa halua tehdä asiakaspalvelutyötä vilkkaassa työympäristössä.
  • Kaksi kahvilatyöntekijää täyttää vitriiniä.

    Ravintolamaailman tehtävät

    Työntekijä Ravintolamaailman työntekijän tehtäviin kuuluvat kaikki ravintolan työtehtävät. Kahvilassa valmistat suolaisia ja makeita vitriinituotteita ja huolehdit vitriinin esille laitosta. Keittiössä valmistat buffetin lounasruokaa, salaatteja, à la carte -annoksia ja pizzaa. Hesburgerissa valmistat ja myyt tuotteita ketjun ohjeiden mukaisesti.Näiden tehtävien lisäksi huolehdit ravintolan siisteydestä sekä yhtenä tärkeimmistä työtehtävistäsi on asiakkaiden palveleminen iloisen persoonallisella otteella. Tehtävässä edellytetään hyvää paineensietokykyä, ripeyttä ja kykyä pitää montaa lankaa käsissään yhtä aikaa. Tehtävässä pärjätäksesi sinulla ei ole välttämätöntä olla koulutusta ravintola-alalle, sillä koulutamme aina uudet työntekijämme työtehtävään.Vuoropäällikkö Ravintolamaailman työntekijän tehtävien lisäksi vuoropäällikkö vastaa työn sujuvuudesta, tiimin johtamisesta sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisesti. Vuoropäällikön tehtävässä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, viestintätaitoja sekä kykyä organisoida ja johtaa tiimiä toimipaikan tavoitteiden saavuttamiseksi.Kokki ja kokkiapulainen Kokin työtehtäviin kuuluu ruoan valmistamisen lisäksi kaikki keittiön työtehtävät, kuten noutopöydän täyttö ja siistiminen, keittiön omavalvonta sekä ravintolan varaston hallinta. Kokin työtehtävässä pärjää parhaiten, kun omaa priorisointikykyä, luontaista ripeyttä ja aitoa halua tehdä asiakaspalvelutyötä vilkkaassa työympäristössä. Lisäksi kokin tehtävään vaaditaan alan koulutus.Kokkiapulainen avustaa kaikissa keittiön työtehtävissä ja ruuan valmisteluissa painottuen makeiden ja suolaisten kahvileipien, à la carte -annosten sekä pizzojen valmistukseen. Kokkiapulaisen tehtävässä tärkeintä on innostus alan tehtäviä ja ruuanlaittoa kohtaan. Kokkiapulainen voi siis olla esimerkiksi keittiöalan opiskelija tai alasta kiinnostunut tulevaisuuden kokki - motivaatio ja halu oppia ravintola-alasta ratkaisevat!