”Kätketty aarre” avaa ovensa Lahden keskustassa – vastaavaa hotellimajoitusta ei löydy muualta Suomesta!


Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen 50 uutta hotellihuonetta vihitään käyttöön 19. huhtikuuta. Lahden ydinkeskustassa sijaitseva Seurahuone Loft House tarjoaa hotellimajoittujille hulppeat puitteet designhuoneineen, sisäpuutarhoineen ja loungealueineen.

29.03.2021

Seurahuone Loft Housen upean yksityiskohtaiset huoneet sijaitsevat Sokos Lahden 3. kerroksessa. Ylellisyyttä huokuvat hotellihuoneet ovat ainutlaatuisia jopa koko Suomen mittapuulla tarkasteltuna.

– Loft House on tavaratalon ylimmässä kerroksessa ja muodoltaan normaalista hotellikerroksesta hyvin poikkeava. Moni voisi pitää tilaa haastavana, mutta me näimme sen mahdollisuutena tehdä jotain uutta – erikokoisia ja erilaisia hotellihuoneita. Kaksikerroksiset huoneet ovat ylellisyydessään Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia, Osuuskauppa Hämeenmaan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Lari Rusila sanoo.

Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja totuttua korkeampia. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia.

– Olemme todella innoissamme, kun pääsemme pian vastaanottamaan vieraita myös Loftin puolella. Majoituskapasiteetin kasvu ja entistä laadukkaammat huoneet ovat kilpailuvaltti paitsi Seurahuoneelle, myös Lahdelle ja laajemmin Päijät-Hämeelle, hehkuttavat Lari Rusila ja hotellijohtaja Marika Haavisto.

– Seurahuoneen Loft Housessa arki saa hetkeksi kultareunuksen ja on kokemus itsessään. Uudet huoneet täyttävät vaativankin matkailijan haaveet jääden varmasti vieraansa muistiin ja sydämeen. Loft House on kätketty aarre, joka on piilossa Lahden keskustassa ja tulee ilahduttamaan asiakkaitaan vuosikymmeniä, Rusila sanoo.

Yllättäviä yksityiskohtia

Rustiikki, harmonia ja nykypäivä yhdistyvät kauniilla tavalla uusissa hotellihuoneissa. Tyylikkäässä sisustuksessa on käytetty runsaasti lämpimiä sävyjä, ja monesta paikasta voi bongata sisustusarkkitehti Jaakko Puron tavaramerkin: linnun.

Kylpyhuoneiden puukomposiittikalusteet on valmistettu Suomen metsien puusta.

– Kotimainen yritys Woodio on tehnyt suurimman osan Loftin kylpyhuonekalusteista. Ne ovat sekä kauniita että ekologisia, kertoo Marika Haavisto.

Woodio on designorientoitunut materiaaliteknologiayritys, jonka tuotteiden hiilijalanjälki on verrattain pieni. Woodion kaikki tuotteet voi hävittää energiajätteenä niiden tultua elinkaarensa päähän.

Muhkeat sängyt antavat yöpyjille makoisat yöunet, ja lisämukavuutta vierailuun tuovat huonekohtainen lämmitys ja jäähdytys sekä SMART-tv.

Yksilöllisistä huoneista löytyy, huoneesta riippuen, esimerkiksi suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti kuuluva sauna, upean näkymän taivaalle avaava kattoikkuna, reilun kokoinen ja tyylikäs kylpyamme sekä viihtyisä terassi.

Osasta huoneista avautuu suora näkymä Lahden pääkadulle tai vaihtoehtoisesti hotellin upeaan sisäpuutarhaan, joka kirkkaina päivinä suorastaan kylpee valossa valtavan kattoikkunan ansiosta.

– Loft Housessa istut puutarhaterassilla talvella, kesällä, sateella keskellä kaupunkia. Kaikista huoneista löytyy jotain yllättävää, voit muun muassa katsella Aleksanterinkadun hulinaa ovaalista ikkunasta samalla kirjaa lukien ja kahvia maistellen tai nauttia hetken unelmien kylpyhuoneen puuammeessa, Lari Rusila kuvaa.

Sisäpuutarhan ja viihtyisien huoneiden lisäksi hotellivieraat pääsevät nauttimaan kahden tilaussaunan lempeistä löylyistä ja Loftin loungen tunnelmallisesta kodikkuudesta.

Lähimakuja lautaselle

Lahden Seurahuoneen herkullinen aamiainen on herättänyt ihastusta hotellivieraissa. Monipuolinen ja moneen makuun sopiva aamiaistarjoilu rakennetaan rakkaudella kaikkia vieraita ajatellen.

– Aamiaistarjoilumme kaikki tuotteet on kyltitetty, eli vieraamme tietävät, mitä on tarjolla. Tietenkin myös henkilökuntamme kertoo mielellään lisää aamiaisesta, kertoo ravintolapäällikkö Anne Kajaniemi.

Lahden Seurahuoneen ammattitaitoisten työntekijöiden kädenjälki näkyy selvästi aamiaispöydän tarjonnassa.

– Teemme paljon käsityötä. Osa paakkelseista on leivottu täällä meillä, ja myös purkitetut vohvelitaikina-annokset, tuorepuuro ja munakokkelimassa tehdään meillä itse. Rikomme siis kananmunat itse – ja niitä muuten tarvitaan todella iso määrä, Anne Kajaniemi naurahtaa.

Seurahuoneen aamiaisella pääsee nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Esimerkiksi nakit ja naudan lavasta valmistettu suolaliha tulevat orimattilaiselta Maatila-Liha Meroselta. Pöydistä löytyy myös mm. heinolalaisen Pekan Leivän tuoreita sämpylöitä, Vääksyn Myllyn hiutaleista valmistettua kaurapuuroa, Vääksyn Viipurilaisen Puhtikaura-kaurapuuteria, hämeenkoskelaisen Tuloiselan marjatilan marjoja ja Fazerin Lahden tehtaan tuotteita.

– Pyrimme huomioimaan aamiaisellamme myös erityisruokavalioita. Meillä on esimerkiksi omat tarjoilupisteet gluteenittomille ja vegaanisille tuotteille, mainitsee Anne Kajaniemi.

Varaa unohtumaton lomasi nyt >>