ResQ-palvelu kasvattaa suosiotaan Hämeenmaan ravintoloissa – arvaatko, missä pelastettiin eniten annoksia?


Ruuan tilaaminen ResQ-palvelusta on ekoteko, joka maistuu hyvältä! Ruokahävikin vähentämisen suosio kasvaa, ja viime vuonna ravintoloistamme noudettiin yhteensä 18 873 annosta.

01.02.2024

Ruokahävikin vähentämiseksi Hämeenmaan ravintoloissa on käytössä ResQ-ruokasovellus, jossa tarjoamme ravintoloidemme valmistamaa herkullista jäljelle jäänyttä ruokaa edullisempaan hintaan. Useimmat annokset ovat take away -aterioiksi pakattua lounasruokaa.

– Tilaaminen on superhelppoa ja nopeaa. Ruoka odottaa aina valmiina sitä hakiessa, ja annos on poikkeuksetta ollut maukas ja annoskoko hyvä! Plussaa myös esillepanosta – näyttää ihan ravintola-annokselta, vaikka onkin rasiassa, päijäthämäläinen asiakkaamme Veera kertoo.

Suurin osa annoksista haetaan ensimmäisen tunnin aikana

Viime vuonna ravintoloistamme noudettiin yhteensä 18 873 ResQ-annosta, joista asiakkaidemme suosiossa olivat etenkin Hämeenlinnan Svenni eateryn ja Lahden Coppan annokset. Svenni eaterystä haettiin jopa 95,9 % ilmoitetuista annoksista.

– Sekä Svenni että Amarillo ovat mukana ResQ-palvelussa, ja sitä kautta saamme myytyä lähes 100-prosenttisesti kaiken lounaalta syntyvän hävikin. Tämä on meille erittäin tärkeä palvelu ja myös asiakkaiden keskuudessa saanut suuren suosion. Valtaosa ResQ-palveluun lisätyistä annoksista myydään ensimmäisen tunnin aikana, mikä kuvastaa myös asiakkaidemme aktiivisuutta ruokahävikin vähentämiseen, Svennin ravintolapäällikkö Tero Tila kertoo.

Ruoka pakataan noin 400 gramman annoksiin ja annetaan asiakkaalle paperikassissa mukaan.

Myös Lahden Coppa-ravintolassa ollaan mielissään viime vuoden luvuista, ja kestävän ruokailun toivotaan jatkossakin pysyvän osana asiakkaiden arkea.

– Aina, kun lounaalta jää lounasruokia, laitamme ne ResQ-sovellukseen myyntiin. Ja todella hyvin ihmiset ne sieltä ostavat. ResQ-palvelu on meille tärkeä, mutta toki pyrimme siihen, ettei hävikkiannoksia tulisi, kertoo Lahden Coppa eateryn ravintolapäällikkö Johanna Saarinen.


Top 5 -ravintolamme – eniten pelastettuja ResQ-annoksia 2023:

  1. Svenni eatery, Hämeenlinna
  2. Coppa eatery, Lahti
  3. Amarillo Lahti
  4. Amarillo Hämeenlinna
  5. Ravintolamaailma Prisma Riihimäki

Vastuullisuus näkyy monin tavoin ravintoloissamme

Hämeenmaan ravintoloiden arjessa vastuullisuudesta huolehditaan myös esimerkiksi oikeaoppisella kierrätyksellä, ruuan menekkiä ennustamalla, erityisruokavaliot huomioimalla sekä ruuan tuoreudesta ja laadusta huolehtimalla. Useimpien ravintoloiden valikoimasta löytyy monipuolisesti myös luomutuotteita sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

Kaikissa ravintoloissamme voi lisäksi nauttia vastuullisesti ja kestävästi tuotetusta kahvista ja teestä.

Vastuullisuus on tärkeä osa kaikkea toimintaamme. Missiomme on tehdä yhdessä parempi paikka elää – haluammekin jatkuvasti kehittää palvelujamme, tuotteitamme ja tapojamme yhä kestävämmiksi.

 

Lue lisää vastuullisesta ruokailusta:

https://www.raflaamo.fi/fi/uutinen/3175-saasta-resq-club-hameenmaan-ravintoloissa