Olemme tänäkin vuonna mukana maailmanlaajuisessa Earth Hour -tapahtumassa


Me Osuuskauppa Hämeenmaalla annamme tukemme WWF:n järjestämälle Earth Hour -tapahtumalle. Symbolisena eleenä ilmaisemme huolemme ympäristön tilasta ja luonnonkriisistä sammuttaen toimipaikkojemme valomainospylväitä 23.3.2024 klo 20.30–21.30.

21.03.2024

Osallistumme tänäkin vuonna Earth Hour -ympäristötapahtumaan ja ilmaisemme siten huolemme ympäristön tilasta ja luonnonkriisistä. Sammutamme toimipaikkojemme pyloneja eli korkeita valomainospylväitä tunnin ajaksi tulevana lauantai-iltana 23. maaliskuuta.

Noin 1,5 miljoonaa suomalaista ja sadat organisaatiot ympäri maata osallistuvat Earth Houriin vuosittain. Hämeenmaan toimipaikat ovat olleet mukana ilmastotempauksessa vuodesta 2012 lähtien.

– Aluksi olimme mukana sammuttaen tolppien valot muutamalla toimipaikalla vilkkaimpien liikenneväylien varrella, mutta nyt osallistumme entistäkin näkyvämmin melkeinpä kaikilla toimipaikoillamme, kertoo Hämeenmaan tekninen isännöitsijä Hannu Tauriainen.

Valomainospylväiden sammuttaminen on alusta alkaen toiminut näkyvimpänä symbolisena ratkaisuna. Pyloneita on toimipaikoistamme eniten Prismojen ja ABC-liikenneasemien yhteydessä.

– Pylonien sammuttaminen on hyvä tapa herättää tietoisuutta energiankulutuksesta ja ympäristön suojelemisesta, mutta on tärkeää, että se toimii myös inspiraationa pitkäaikaisiin ympäristöystävällisiin muutoksiin arjessa. On ollut hienoa huomata, että myös asiakkaamme ovat huomanneet tämän tekomme ja osanneet yhdistää tämän symboliikan tärkeään yhteiseen asiaan, ABC-ryhmäpäällikkö Sami Kovanen tuumaa.

Earth Hourin myötävaikutuksella on muun muassa suojeltu meriä ja metsiä eri puolilla maailmaa. Yksi keskeinen osa Hämeenmaan vastuullisuustyötä onkin luonnon monimuotoisuuden edistäminen ja tukeminen: teemme ympäristövastuullisuusyhteistyötä muun muassa Vanajavesikeskuksen kanssa, tuemme vieraslajien poistotyötä ympäristöstä yhteistyössä Lahden Lions klubien kanssa ja toimimme Vesijärvisäätiön tukijana.

– Haluamme esimerkillämme rohkaista ihmisiä ilmastotyössä matalan kynnyksen toimintaan Earth Hour -ympäristötapahtuman yhteydessä. Tietoisuuden ja maailmanlaajuisen luonnonsuojeluun liittyvän keskustelun ylläpitäminen on meille merkityksellistä, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä toteaa.

Earth Hour (tunti maailmalle) on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tunnin pituinen ympäristötapahtuma ja kansanliike, jonka aikana ihmiset eri puolelta maailmaa sammuttavat valojaan symbolisena eleenä ilmaistakseen huolensa ilmastonmuutoksesta sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymisestä.