Baarista kauppajampaksi

Baarimikko Jami löysi ravintoloiden sulkeuduttua itsesä myyjän saappaista Prisma Holmasta.

Butcherin Jampasta kertarysäyksellä kauppajampaksi

– Kun ravintolat menivät kiinni maaliskuun 2020 lopussa, tämä baarimikko pääsi harjoittelemaan uutta työtä marketmaailmaan, kertoo Lahden Butcher & Bankerin työntekijä Jami Tirronen.

Myyjän saappaisiin hypänneen baarimikon asenne on täyttä priimaa.

– Mulla oli aivan mahtava huhtikuu Holman Prismassa! Pääsin oppimaan monenmoisia juttuja ja juttelemaan ihmisten kanssa samalla, kun opettelin käyttämään kassaa ja perehtymään kassalaitteen pienimpiinkin saloihin. Välillä taisi tulla vähän sekoiltuakin, Jami nauraa.

Hänen mielestään uudet haasteet ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen ovat ehdottomasti enemmän mahdollisuus kuin uhka.

– Uuden homman äärelle pääseminen saa muhun vain lisää vauhtia!

Jami perehtyi kassatyöskentelyyn noin viikon ajan ennen kuin lähti kokeilemaan muita myymälän työtehtäviä. Kauppajamppa Tirronen ottikin kassatyöskentelyn lisäksi haltuunsa yhden, jos toisenkin osaston isossa hypermarketissa.

– Huolehdin heviosastosta ja kävin käyttötavarankin puolella ihmettelemässä, miten kukaan voi hallita kaikki marketkaupan jutut – mutta niin nämä alan ammattilaiset vaan näyttävät osaavan! Omaksi lempihommaksi muodostui kuormien purku, Jami kertaa ja jatkaa:

– Työpäivät ei ole koskaan menneet näin nopeasti kuin mitä ne marketissa meni. Muistin jopa pitää taukoja, vaikka kuulemani mukaan allekirjoittaneella saattoi jäädä muutama kahvitauko pitämättä, kun tavaranpurku vei miehen mennessään, Jami virnistää.

Melkoinen kauppajamppa tuo meidän Jami, vai mitä?

Kuormien purkamisessa ja tavaroiden hyllyttämisessä hän nautti eniten siitä, kun pääsi työskentelyn lomassa liikkumaan ja näkemään omin silmin, missä eri tuotteet isossa kaupassa sijaitsevat. Uusia taitojakin tarttui matkaan.

– Esimerkiksi oikeaoppinen hyllytys, marketkaupan koodiviidakko ja itselleni uudenlainen tapa priorisoida työtehtäviä tulivat viikkojen kuluessa tutuiksi.

Jami kehuu vuolaasti Holman Prisman tiimiä ja kiittelee, miten lämpimän vastaanoton sai marketissa.

– Iso kiitos heille siitä, kun ottivat meikäläisen niin hyvin vastaan. Oli ilo olla osa Prisma-yhteisöä!

Mara-maailmassa uraa luonut ”Butcherin Jamppa” toi Prismaan mukanaan muun muassa rennon tapansa lähestyä asiakkaita ja jutella heille niitä näitä.

– Olen tottunut höpöttelemään, ja sitä puoltani näytin myös Prisman asiakkaille. Ainakin osa asiakkaista piti tyylistäni, sillä eräskin asiakas totesi saaneensa minulta ”erityishyvää palvelua”, Jami hymyilee.

Toukokuussa Jami lomailee, rentoutuu ja nauttii loppukevään (toivottavasti) aurinkoisista päivistä.

– Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu. Voi olla, että minut vielä jossain vaiheessa nähdään marketissa!